Pristatė gimnazistų kurtus filmus

Švietimas

Klaipėdos Aitvaro gimnazijos mokiniams ir Klaipėdos bendruomenei buvo pristatyti Apeirono teatro projekto „Dialogas“ dalyvių kurti trumpo metro filmai.

Organizatorių nuotr.

Lapkričio 21-25 dienomis vykusių teatrinės ir kino raiškos dirbtuvių metu jaunimas ne tik susipažino su teatro ir kino specifika, bet taip pat gilinosi į jiems rūpimus klausimus, išryškino aktualias problemas, mokėsi dėstyti mintis, išklausyti ir priimti vieni kitus, dirbti komandose, motyvuoti save ir kitus ne tik atlikti dirbtuvių metu išsikeltus uždavinius, bet pažiūrėti į gyvenimą plačiau ir kurti sveiką bei sėkmingą savo ateitį.

Pasak Aitvaro gimnazijos socialinės pedagogės Astos Bražinskienės-Gružauskės, projekto „Dialogas“ kūrybos procese atsivėrė dalyvių vidinis pasaulis, įvyko pasimatymas su užslopintais jausmais, patiriamais emociniais išgyvenimais.

„Gimnazistų darbuose atsiskleidė ne tik džiaugsmas, bet ir vidinis skausmas, bendraamžių atstūmimas, pagalbos šauksmas. Supratau, kaip svarbu yra ieškoti visų įmanomų pagalbos formų ir būdų prisibelsti į vaiko širdį, kad galėtum jį išgirsti ir atliepti”, – pranešime cituojama socialinė pedagogė.

Jos nuomone, jaunimui trūksta projektų, kurie ugdytų gebėjimus susidoroti su kasdienio gyvenimo iššūkiais ir problemomis.

INFORMACIJA

Prevencinę-sociokultūrinę programą „Dialogas“ finansuoja Europos socialinis fondas, palaiko Klaipėdos miesto vietos veiklos grupės, įgyvendina Apeirono teatras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Šešios uostamiesčio mokyklos įgyvendins Tūkstantmečio mokyklų programą

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus pradės įgyvendinti Tūkstantmečio mokyklų programą. Jau parengtas pažangos planas, artimiausiu metu bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis. Šalyje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Vietoje stadionų įrengs automobilių parkavimo aikštes?

„Mes nežinom, ką daryti su didžiaisiais stadionais. Jie dabar dirvonuoja, tai juos reikėtų arba remontuoti, arba, grubiai sakau, padaryti automobilių  ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Plaukiant Dange kviečia klausytis Rojaus sodo

Apeirono teatras kartu su partneriais UAB ,,Klaipėdos paslaugos“ (buvęs autobusų parkas), VšĮ ,,Klaipėdos keleivinis transportas“ ir UAB ,,Popa LT“ pristato ...
2023-06-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This