Pagaliau atsirado Klaipėdiečio kortelė

Miestas, Svarbu

„Ši kortelė yra susieta su valstybiniu gyventojų registru, – ilgai brandintos Klaipėdiečio kortelės išskirtinumą pabrėžia Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis. – Ja disponuoti gali tik Klaipėdoje gyvenamąją vietą deklaravęs žmogus, o jei jis vėliau deklaruoja gyvenamąją vietą kitur, kortelė iškart nustoja galioti”.

„Aš virtualią Klaipėdiečio kortelės mobiliąją aplikaciją parsisiųsti užtrukau minutę”, – sako Modestas Martišius, Savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas, akcentuojantis, kad tai nieko nekainuoja. 

M. Martišiaus rankose – Klaipėdiečio kortelės pakuotė. Artūro Šulco nuotr.

Virtuali kortelė užsakoma interneto platformoje kortele.klaipeda.lt. O norint kortelę įsigyti fiziškai teks sumokėti už jos atsiuntimą. Pati kortelė klaipėdiečiams išduodama nemokamai. Jei nenorima mokėti kurjeriams, Klaipėdiečio kortelę galima atsiimti Savivaldybės klientų aptarnavimo centre (Taikos pr. 52C).

Nuolaidas, kurias suteiks ši kortelė, miesto Taryba turėtų tvirtinti ketvirtadienį. Klaipėdiečiams norima pasiūlyti 25 proc. nuolaidą miesto kultūros įstaigų – Klaipėdos koncertų salės, Kultūrų komunikacijų centro, Mažosios Lietuvos istorijos, Pilies, Kalvystės muziejų, Žvejų rūmų -renginiams. Įsigyjant plaukimo abonementą „Gintaro“ sporto centre su Klaipėdiečio kortele numatoma galimybė apsilankyti baseine 11 kartų vietoje 8 kartų už 9 eurus. Taip pat numatoma 50 eurų nuolaida viešojo transporto metiniam bilietui. 

Fizinę (plastikinę) Klaipėdiečio kortelę bus galima naudoti ir kaip viešojo transporto elektroninį bilietą. Kaip ir dabartinį elektroninį bilietą Klaipėdiečio kortelę bus galima pildyti pinigais, pirkti mėnesinius, kartinius ir kitus viešojo transporto bilietus bei priglaudus prie skaitytuvo autobuse atsiskaityti už keliones.

Verslas lengvatas asmenims, turintiems Klaipėdiečio kortelę, gali teikti savo nuožiūra. G. Neniškis tikino, kad tokių įmonių jau esama, o ateityje tikimasi dar daugiau.

Prognozuojama, kad Klaipėdiečio kortelėmis naudosis apie 15 tūkstančių žmonių.

Klaipėdiečio kortelės vizualinius sprendimus aktyviai siūlė Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto Grafinio dizaino studijų programos III kurso studentai (programos vadovas Martynas Lapas), o patraukliausią dizainą, kuris ir puošia naująją kortelę, išrinko klaipėdiečiai. Dizaino autorė – Paulina Kontrimaitė.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad viešasis pirkimas buvo sudarytas iš dviejų dalių: informacinės sistemos ir mobiliosios aplikacijos kūrimo bei kortelių gamybos. Plastikines korteles gamina UAB „ATEA“, su savivaldybė pasirašiusi 41,7 tūkst. Eur vertės sutartį. Kortelės sistemą ir aplikaciją už 26 tūkst. eurų. sukūrė UAB „Thinkbig LT”.

13 Comments

  1. Audrone

    Kiek laiko gamins kortele? jei užsiregistravome gavome tik elektroninį barkodą…

    Reply
  2. Anonimas

    Nepavyksta prisiregistruoti. Kaip visada viskas per šikna.

    Reply
  3. Neringa

    Nepavyksta uzsiregistruoti, patvirtinus nuoroda, bandant prisijumgti -tiesiog neranda tokio vartotojo. Bandant registruotis kitu el. pastu tiesiog negaunamas patvirtinimo laiskas. Daug nesklandumu.

    Reply
  4. anzela

    sudas ta kortele kaip i musu meras

    Reply
  5. Agiduks

    O rajone gyvenantiems nereikia? Mes ryzi gal? Dar labiau pleciasi rajonas, o visi dotba mieste, bet neeee, tik miescionam padare kazka..

    Reply
    • Anonimas

      Parašyk laišką savo Gargždų rajono mero Broniui Markauskui – gal ir jūs gargždiškiai galėsite tarp savo kaimų ir miestelių pigiau važinėti autobusu su Gargždiškio kortele.

  6. Klaipeda

    Tik patikslinsiu kas negerai:
    -Registracija nesamoninga. Registruojantis sulaukiamas patvirtinimas el. pastu, jeigu uzdarai registracijos sesijos langa, tam kad paspaustum nuoroda per el. pasta, sistema nepabaigia registracijos
    -Nuolaidu sarasas nera aiskus. Teigiama, kad bus nuolaidos ir muziejams ir KT, bet sarase apie tai nieko nera pasakyta, tik privatniku reklamomis ir nuolaidos su labai neaiskiomis papildomomis salygomis.
    -Korteles uzsakymas isvis neaiskus. Korteles uzsakymo busenos neaiskiai suformuluotos, o visada atrodo kad vis is naujo uzsisakyti reikia, jokio patvirtinimo, kad kortele gaminama ar uzsakyta ar siunciama, zodziu kazkokie debesys..
    -Kazkokie barkodai, suprantu, kad cia yra el. korteles variantas, bet masiniam vartotojui toli grazu neaisku.
    -Geriausias bajeris, kad su skirtingu el. pastu, vistiek gali prisijungti per e-valdzios vartus, taigi bet kas gali uzregistruoti tokiu budu beleka is giminaiciu kad ir registruotu Vilniuje, perduot prisijungimus ir leisti jiems naudotis ta kortele per mobilu telefona, Tai nezinau is saziningumo puses ar cia normalu?
    -Sistema realiai tikriausiai veikia tik nuo nauju metu, nes nuolaidos tik nuo tada taikomos, tai kam ja paleisti dabar jeigu vistiek nepavyks pasinaudoti?

    Reply
  7. Klaipeda

    Chebra.. As noreciau pasakyti, kad ideja gal ir kiek kaimietiska, bet socialiai gera ir teisinga, Taciau pati sistema kortele.klaipeda.lt yra tiesiog neisbaigta testuoti ir nepataisyti bug’ai. Politikai ir direktoriai per visas ziniasklaidos priemones reklamuoja paleista sistema lyg ji jau dirbtu be stabdziu, vien del noro pasireklamuoti pries naujus metus.. Sitas dalykas labiausiai ir ezina ir taip yra su visais projektais kuriuos daro Klaipeda. Sukuret sistema, paleidot i viesuma ir visi pamate, kad sudas neveikia. Cia tas pats kas vaikui, kuris blogai mokosi suklastot pazymiu knygelej, kad jam normaliai sekasi ir parodyti tevams. Jei tevai nedurni, ateis i susirinkima ir vistiek suzinos teisybe. Tokiu pat sudo malimu uzsiima ir Klaipedos savivaldybe, pateikdama neapsakoma euforija, kad jau sukurta sistema, MES TAI PADAREM!, o is tikro tai kazkoki neisbaigta suda jus padaret, kuri dar reiketu puse metu slifuot tikriausiai, kad paleist vartotojams i eteri. Patarciau daugiau nebedurninti miestieciu su neisbaigtais darbais.

    Reply
  8. Anonimas

    Klientų aptarnavimo centro adresas – Taikos pr. 52C, o ne 54C.

    Reply
  9. Proto galiūnai

    Labai trumparegiška – tik Klaipėdoje registruotiems 🙂 O apie studentus pagalvojote, proto bokštai? Kiek iš jų turi galimybę mieste deklaruotis? Nenorite pritraukti jaunimo? Normaliuose pasaulio miestuose, gali pirkti miesto kortelę būdamas turistu. Jei galvojate, kad galimybė su kortele nusipirkti bilietų į Žvejų kultūros rūmų spektaklius taip sužavės aplinkinių rajonų gyventojus, kad puls visi registruotis Klaipėdos mieste, tai…strategai jūs didieji 🙂 Štai imsiu ir pripirksiu tų bilietų su nuolaida draugams gyvenantiems rajone ir jie gaus taip nuolaidą, o jūs – rūkykit 🙂

    Reply
    • Anonimas

      Proto bokšte, o tu žinai, kad egzistuoja toks studento pažymėjimas su kuriuo nuolaidos dar didesnės nei su klaipėdsko korta 😀

  10. Anonimas

    „Pavyko” prisijungti taip, kad jungiantis vis rodoma, kad mano el. paštas neegzistuoja. Registruojantis per e-vartus, parodė, kad nesu iš Klaipėdos. Kaip suprantu, savivaldybė sukūrė dar vieną š.., kaip kad kapinių programėlę, kurioje neįstengiama surašyti po jos sukūrimo nuo 2018 m. mirusiuosius.

    Reply
  11. Man

    Nepavyksta užsiregistruoti net iš 3 kartų. Dar vienas pastebėjimas – norint sutikti su sąlygomis reikia pakenteti, kol nuscrolini į apačią:)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Jau kitą savaitę - Klaipėdos knygos nugalėtojų apdovanojimai

Balandžio 30 d., antradienį, 17.30 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49) vyks ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This