Pareigūnai perspėja – pasikeitęs artimųjų elgesys gali signalizuoti apie bandymus svaigintis

Konsultacijos

Gyvenimo ritmas pastaruoju metu tampa vis intensyvesnis, dažnėja bendravimas virtualioje erdvėje ir tai gali sutrukdyti laiku pastebėti pokyčius artimųjų elgesyje, kurie gali signalizuoti apie psichoaktyvių medžiagų vartojimą.

„Ypač neramina plintantis naujų psichoaktyvių medžiagų naudojimas. Jų vartotojais dažnai tampa paaugliai ir jaunimas, linkę eksperimentuoti, ieškoti nuotykių bei stiprių įspūdžių. Tokių medžiagų sudėtis ir poveikis, pasak specialistų, yra nežinomi arba mažai žinomi, o tai didina perdozavimo, stipraus apsinuodijimo ar netgi mirties riziką“ , – sako Klaipėdos policijos pareigūnė Simona Narūnė.

Naujos psichoaktyviosios medžiagos (angl. new psychoactive substances, sutr. NPS) – tai sintetinės ar natūralios medžiagos, kurios dažnai gaminamos siekiant imituoti jau kontroliuojamų narkotinių ir psichotropinių medžiagų poveikį. Jos nėra įtrauktos į Jungtinių Tautų 1961 m. bendrosios narkotinių medžiagų konvencijos ir 1971 m. psichotropinių medžiagų konvencijos sąrašus, todėl platinamos „legaliai“. Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro (ENNSC) duomenimis, vidutiniškai kone kiekvieną savaitę Europos rinkoje atsiranda po 1 tokią naują medžiagą. Jos siūlomos ir kaip buitinės priemonės, cheminiai reagentai moksliniams tyrimams, augalų trąšos, net maisto papildai, nosies purškalai ar skystis elektroninėms cigaretėms.

Klaipėdos apskrities pareigūnai ragina atidžiau stebėti savo vaikus, giminaičius ir draugus.

„Ypač su vaikais patariama kalbėti apie galimas grėsmes, ugdyti kritinį mąstymą, kad jaunimas apsvarstytų visas galimas pasekmes prieš eksperimentuojant su nežinomomis medžiagomis. O jei pastebite, kad aktyvus, noriai ir atvirai bendraujantis žmogus, staiga tapo tyleniu, arba jei pasireiškia nevaldomi agresijos, pykčio protrūkiai, jei vaikai pradeda vengti pamokų, pastebite dėmesio ar atminties sutrikimų – vertėtų pasitarti ir su specialistais“ , – sako policijos pareigūnė Vaida Meškienė.

Policijos pareigūnai taip pat ragina pastebėjus, kad aplinkoje vyksta nusikalstama veika, įtarimų keliantis keitimasis medžiagomis, prekyba jomis nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba per www.epolicija.lt.

2 Comments

  1. Klaipēdietē

    Taip pat gražus parašymas ,kad kreipkitēs ,jums padēs atitraukt tavo artima žmogu nuo netinkamos kompanijos ,tai tik gražus žodžiai.Niekas tau nebadēs ,galite nesikreipti į jokias tarnybas,o jei pataikysite ant netinkamų žmonių tose tarnybose,tai tik pasišaipys,”gal net išgirsite tokia fraze ,kai jus nužudys ,tada tirsime,”nesvarbu ,kad tu esi sužalota antros pusēs ir randai ant tavo kūno po trumpų smurtinių išpuolių ,bei ne viena mēlynē ,tai niekam neįdomu.Tavo paties problema .Tik geriau susiraskite gera teisininka ir savo skriauda ir turta ,bei smurta ,bei pasikēsinima į jūsu gyvybe tvarkykite teismuose,taip pat susiraskite rimta teisininka ,kuris atstovaus jums iki galo ir teisētai įrodys mela, grēsme jusu gyvybei ir įrodys tikra jusu skriauda ir išspres turtinius reikalus,palei turimus dokumentus atiteis ,tai kas jums priklauso.Tik prieš tai susirinkite visų reikalingų dokumentų kopijas ,nes teismui visi dokumentai bus reikalingi ir rimta teisininka ,kuris atstovaus teisme.O antra savo puse palikite .

    Reply
  2. Klaipēdietē

    Kaip jus gražiai rašote apie pagalba žmonēms kai jo artimo žmogaus elgesys pasikeičia ,tai akivaidžiai matote,užuodžiate kvapus,perspēja kaimynai kad tavo artimas,mylimas žmogus galimai įtrauktas į netinkama nepažįstamu žmoniu kompanija,bet realiai nieko nedarote,tai tik gražus parašymas.Jeigu realiai susidurtumēte,pagyventumēte,pabūtumēte be miego,rizikuotumēte savo gyvybe ne viena karta gal tada tikrai realiai suprastumēte ka tai reiškia.Tai tokia būsena kai užeina alkogolis ir dar kažkas pavaišinta netikrų bičiuliu ,toks žmogus gali ne tik smurtauti,laužyti daiktus ,bet ir mēginti tave nužudyti jei neatsikvošēs nuo tokios būsenos,nes jis nesuvokia ka daro.Tai tik laimingu akimirku dēka ,po keliu minučiu ,kai jam praeina dēkoji dievuī ,kad neįvyko tragedija nepasiuntē taves anapilim ,tai siaubinga,o nuo tokių netikrų bičiuliu sunku atitraukt ,jei tu pastoviai darbe,o tavo antra pusē turi perdaug laisvo laiko.Išvada viena ,reikia bēkt nuo tokio žmogaus ,nes tu bejēgis padēt ,nes tai laikas nuo laiko kartojas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pernai sukčiai Klaipėdos apskrityje išviliojo 1,5 mln. eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai penktadienį pristatė 2023 m. veiklos rezultatus: per praėjusius metus buvo užregistruota 4816 nusikalstamų veikų, ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikė nelegalių el. cigarečių skysčių pardavėją

Gruodžio 26 d. buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, prie stovinčio automobilio BMW vyksta įtartina ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This