Autobusų bilietai nebrangs, Dange bus galima plaukti pigiau nei planuota

Svarbu, Transportas

Artėjant rinkimams Klaipėdos politikai nusprendė geriau atseikėti iš biudžeto apie 3,7 milijono eurų nei kad kitąmet keisti pagrindinius viešojo transporto tarifus. Taip pat patvirtinta perpus mažesnė nei iš pradžių planuota kitąmet turinčių startuoti vandens autobusų bilieto kaina.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pagal parengtą sprendimo projektą tarifų korekcijas buvo numatyta daryti tik nemiestiniuose maršrutuose. Pavyzdžiui, į Palangą ir Kretingą vežančių maršrutinių taksi elektroninio bilieto kainą buvo siūloma padidinti nuo 1,6 iki 1,8 Eur, o pas vairuotoją toks bilietas kainuotų 2,2 Eur (dabar – 1,8 Eur). Vykstant maršrutiniu taksi į Palangos oro uostą kainą siūlyta didinti iki 3 eurus. Klaipėdos priemiestinės zonos maršrutuose, priklausomai nuo maršruto trasos ilgio, pas vairuotoją perkamų bilietų kainas numatyta didinti 10-30 centų. Be to, buvo pasiūlyta įvesti I ir II zonos dienos elektroninį bilietą.

Asmenims, pasitraukusiems iš Ukrainos į Lietuvą dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, siūlyta suteikti 100 proc. nuolaidą vardiniams terminuotiems metiniams bilietams. Taip pat numatyta 50 Eur nuolaida metiniam terminuotam bilietui, kai Klaipėdiečio kortelė bus naudojama kaip viešojo transporto bilietas.

Tuo metu nuo pavasario turintiems startuoti vandens autobusams, plukdysiantiems nuo Tauralaukio tilto iki senamiesčio, remiantis analogiškai pramoginiais maršrutais, siūlyta nustatyti 6 eurų bilieto kaina.

Aiškinamajame rašte dėstyta, kad dėl kitąmet iš biudžeto reikės papildomai atseikėti 524 tūkst. eurų. Iš jų apie 50 000 eurų turėtų būti skirti vandens autobusų maršruto nuostoliams padengti, kiti – kompensacija už ukrainiečiams pabėgėliams skirtus metinius bilietus.

Visgi po politikų kritikos miesto Tarybos komitetų posėdžių metu, nukreiptos būtent į vandens autobusų tarifą, kaip pernelyg didelį, Savivaldybės administracija į ketvirtadienį vykusį Tarybos posėdį atėjo jau su kitu pasiūlymu. Apsispręsta, kad tokio elektroninio vienkartinio bilieto kaina gali siekti 3 Eur ir dar galiotų Transporto lengvatų įstatyme nustatytos lengvatos. Su Klaipėdiečio kortele pasiplaukiojimas kainuotų 2,4 Eur.

Tokie pakeitimai politikus jau įtikino ir miesto Taryba pritarė sprendimo projektui.

Politikai neišdrįso prieš rinkimus didinti ir atliekų rinkliavos tarifo – užregistruotas sprendimo projektas ją kelti ketvirtadaliu mero valia net nebuvo įtrauktas į posėdžio darbotvarkę.

5 Comments

  1. Piktai

    Viskas tik geryn, na viena smulkmena, savivaldybės klerkas pranešė, kad gyventojams bus įvestas naujas mokestis… už varveklius. Tai savivaldybės priedas prie kalėdinio sveikinimo. Belieka tik džiūgauti ir sulaukti mokesčio už berazumius valdžioje..

    Reply
  2. Blyn

    O kaip su tais pensininkiniais bilietais metams po 10 €? Tai bus ar nebus?

    Reply
  3. Realistas

    Po to pykstama kad reikia kelti dvigubai uz ilgesni tarpa

    Reply
  4. O

    kad taip rinkimai kasmet būtų

    Reply
    • Laima

      Geras komentaras,o,kad taip rinkimai kas met būtų?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Deginimui skirtų atliekų importas per uostą: judama toliau

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ toliau vykdo procedūras, kad galėtų įgyvendinti planus per metus krauti apie 120 tūkst. tonų nepavojingomis ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Transportas

„Klaipėdos paslaugos” pirks senus tolimojo susisiekimo autobusus

Klaipėdos savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos” paskelbė rinkos konsultaciją dėl trijų naudotų tolimojo susisiekimo autobusų pirkimo. Ši bendrovė siekia įsigyti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This