Naujosios perkėlos krantines rekonstruos etapais

Uostas ir jūra

Užbaigus rekonstruoti Senosios Smiltynės perkėlos krantines Smiltynės pusėje, čia vienu metu gali būti švartuojami du keltai. Siekiant užtikrinti kuo efektyvesnį ir saugesnį keleivių ir transporto priemonių perkėlimą, pradėta ir Naujosios perkėlos infrastruktūros rekonstrukcija.

„Uosto direkcija yra atsakinga už uosto infrastruktūrą, jos būklę, įskaitant ir tą, kuri yra skirta gyventojams ir transporto priemonėms perkelti per Kuršių marias. Mūsų siekis yra prisidėti, kad būtų užtikrintas efektyvus keltų švartavimas ir keleivių bei transporto priemonių perkėlimas. Tad ateinantį sezoną Senoji Smiltynės perkėla galės dirbti maksimaliai – Smiltynės pusėje vienu metu bus galima švartuoti du skirtingų parametrų keltus. O šį rudenį Naujojoje perkėloje prasidėjusi rekonstrukcija vyks etapais, kad nebūtų trikdomas keltų darbas“, – sako Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Smiltynės pusėje, kur švartuojasi Senosios perkėlos keltai, rekonstruota bemaž 135 metrai  krantinių, įrengti slipai, atmušai, švartavimo stulpeliai, lietaus nuotekų tinklai. Rekonstrukcijos metu buvo atnaujinta krantinių danga, krantinėse įrengtas apšvietimas, kurio anksčiau visiškai nebuvo. Taip pat prie krantinės Smiltynės pusėje išgilinta iki 5,5 metro. Anksčiau gylis čia siekė apie 3 metrus.

„Džiaugiamės Uosto direkcijos investicijomis į mūsų įmonės infrastruktūrą, kurios ženkliai pagerina Smiltynės perkėlos teikiamų paslaugų saugumą ir kokybę. Užbaigus Senosios perkėlos krantinių Smiltynėje rekonstrukciją ne tik pagerėjo keltų švartavimosi sąlygos, bet ir sąlygos keleiviams. Iki vasaros sezono pradžios keleivių laukimo zonoje dar bus pastatyti nauji suoliukai, įrengtas iš dispečerinės valdomas informacinis skydas, kuriame bus pateikiama keleiviams aktuali informacija. Visą tai prisidės prie Klaipėdos miesto gyventojų ir miesto svečių patogesnių kelionių“, – teigia Mindaugas Čiakas, AB Smiltynės perkėlos generalinis direktorius.

Krantinę Smiltynėje rekonstravo pagal jungtinės veiklos sutartį veikiančios Latvijos įmonės SIA „Baltijas jūras geologijas centrs“ ir AB „BMGS“. Uosto direkcijai šie darbai kainavo 2,05 mln. Eur (įskaitant PVM).

Rekonstrukcija vyks etapais

Šiuo metu Naujojoje Smiltynės perkėloje vyksta krantinių rekonstrukcijos parengiamieji bei kiti darbai. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, AB Smiltynės perkėla yra pasirašiusios trišalę sutartį su konkursą laimėjusia UAB „Tilsta“, kuri rekonstruos Naujosios perkėlos naudojamas krantines bei įrengs reguliuojamas rampas.

Naujosios perkėlos krantinės pastatytos maždaug prieš keturis dešimtmečius. Įgyvendinant projektą bus rekonstruojama dalis krantinių tiek Klaipėdos, tiek Smiltynės pusėje. Čia bus įrengti švartavimo stulpeliai, kelio užtvarai. Projekto sprendiniai apima ir esamų rampų konstrukcijų keitimą naujomis hidraulinėmis rampomis. Taip pat yra suprojektuoti lauko apšvietimo tinklai ir kita infrastruktūra.

Anot AB Smiltynės perkėlos vadovo, naujieji kranto tilteliai bus platesni ir ilgesni, tai leis užtikrinti greitesnį keltų pakrovimo ir iškrovimo procesą esant vandens lygio svyravimams ar laivybai nepalankioms oro sąlygos. Tiltelių aukštį bus galima reguliuoti nuotoliniu būdu iš kelto vairinės. Tai žymiai pagerins laivyno darbuotojų darbo sąlygas, keltų operacijų saugumą. 

Bendra sutarties kaina – 5,8 mln. Eur (įskaitant PVM), iš jos Uosto direkcijos finansuojama dalis siekia 3,34 mln. Eur, AB Smiltynės perkėlos – 2,47 mln. Eur.

Darbai bus vykdomi dviem etapais, kad nebūtų trikdomas perkėlos darbas. Planuojama, kad pirmas etapas bus užbaigtas kitų metų gegužę, o antrasis prasidės pasibaigus vasaros sezonui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kanados ambasadorė susipažino su uostu

Praėjusių metų liepą pareigas pradėjusi eiti Kanados ambasadorė Lietuvai Jeanette Eileen Sautner antradienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Verslas

Apdovanojo KKT ir uosto vadovą

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) ketvirtadienį Vilniuje įteikė kasmetinius „Lietuvos eksporto prizo“, „Lietuvos metų verslininkės-vadovės“ ir „Darbo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This