Apdovanoti jaunieji „Jūros ambasadoriai“

Uostas ir jūra

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, dovanų sulaukė keliasdešimt pajūrio moksleivių, dalyvavusių edukacinio projekto „Jūros ambasada“ konkurse „Ateities jūra“. Rugsėjo pabaigoje, per Pasaulinę jūros dieną su jūrinėmis inovacijomis ir uosto specifika, jūrine kultūra, aplinkosauginiais sprendimais, galinčiais prisidėti prie jūros ekosistemos išsaugojimo, supažindinti jaunuoliai buvo pakviesti pasitelkti savo fantaziją ir dalyvauti asociacijos „Lietuvos jūrinis klasteris“ rengiamame konkurse – į jį įsiliejo apie šimtas moksleivių iš Palangos ir Klaipėdos.  

„Daug žinių apie jūros teikiamas galimybes jaunuoliai rudenį pasisėmė konferencijoje „Ateities jūra“, kur pranešimus skaitė keliolika mokslininkų, verslininkų, inžinierių, inovatorių, jūrinės ekonomikos ir inžinerijos specialistų. Moksleiviams suteikėme visišką laisvę fantazuoti ir svajoti apie ateities jūrą, buvo įdomu išvysti, kokią ją jie įsivaizduoja po kelių ar keliasdešimties metų, itin daug dėmesio jaunuoliai skyrė ekologinėms temoms. Esame sužavėti, koks jaunimas kūrybingas ir išradingas – moksleiviai piešė, rašė, kūrė prezentacijas, programavo. Išrinkti geriausius buvo išties nelengva“, – apie konkursą pasakojo projekto „Jūros ambasada“ projekto vadovė Dovilė Ringis.

Apdovanoti išradingiausius konkurso dalyvius padėjo gausus būrys projekto „Jūros ambasada“ įgyvendinančios asociacijos „Lietuvos jūrinis klasteris” partnerių – VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, AB „Klaipėdos vanduo“, Klaipėda ID ir AB „Vakarų laivų gamykla“. Visi konkurso dalyviai sulaukė projekto organizatoriaus, Lietuvos jūrinio klasterio, dovanų. Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos antrokai, kūrę animuotas jūrines istorijas programa „Scratch“ apdovanoti  Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos prizais. Klaipėda ID įsteigė dovanas Klaipėdos „Vėtrungės” gimnazijos gimnazistams, kurie kūrė prezentacijas „Ateities jūra“ ir taip atkreipė dėmesį į opias aplinkosaugines problemas, kurios buvo paliestos ir šį rudenį, Klaipėda ID rengtoje, tarptautinėje mėlynosios ekonomikos konferencijoje „Klaipėda Manifesto“.  

Aktyviausiai konkurse dalyvavę Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos moksleiviai pateikė kelias dešimtis piešinių – geriausiųjų autoriai sulaukė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, AB „Klaipėdos vanduo“, Klaipėda ID dovanų. Specialų prizą laivo modelį sukūrusiems aštuntokams įsteigė AB „Vakarų laivų gamykla“  – būtent jų atstovo pranešimas apie statomus ateities laivus įkvėpė paauglius pabandyti sukurti savitą laivo modelį. 

INFORMACIJA

Projektas „Jūros ambasada” – tai iniciatyva, kuri yra skirta atskleisti jūros teikiamas galimybes, supažindinti jaunąją kartą su perspektyvomis įgyti su jūra susijusias profesijas, papasakoti apie naujausius išradimus ir inovacijas, aplinkosauginius sprendimus. Projektas, kuris pristato Klaipėdos, kaip jūrinio miesto išskirtinumą, iš dalies finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros programos „Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio minėjimas“.

2023 metais, minint Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetį, „Jūros ambasados“ veiklos bus vykdomos ir kituose šalies miestuose, taip siekiant jūrines žinias skleisti ir nuo jūros nutolusiuose regionuose. Ypatingas dėmesys bus skiriamas šalies mokykloms ir moksleiviams, kurie ateityje Klaipėdoje galėtų siekti įgyti unikalias ir perspektyvias, su jūra susijusias profesijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Atviros Klaipėdos“ laidos – visos Lietuvos mokytojams

„Atviros Klaipėdos“ sukurtas edukacinių laidų ciklas apie Klaipėdos krašto istoriją „Istorinės Klaipėdos pėdos“ ir šiais metais pristatytas Lietuvos pedagogams skirtame ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros

„Atvira Klaipėda“ kvies į pažintis su jūros žmonėmis

Šiais metais, minint šimto metų sukaktį, kai Klaipėdos kraštas buvo prijungtas prie Lietuvos ir šalis tapo pilnateise jūrine valstybe, naujienų ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atvira Klaipėda": istorinis projektas sulaukė įvertinimo

Tradiciškai pranešdamas apie tai, kaip „Atvirai Klaipėdai” sekėsi praėjusį, šįkart noriu tik pasidžiaugti kolegės Dovilės Ringis, kuri dar pernai mūsų ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This