Dėl bėgių gedimo perorganizuotas traukinių eismas: keleiviai šokiruoti (atnaujinta)  

Transportas

Sekmadienio rytą atkarpoje Jonava–Gaižiūnai įvyko techninis geležinkelio infrastruktūros gedimas. Dėl to keičiamas traukinių eismas maršrutais Vilnius–Klaipėda–Vilnius, Vilnius–Šiauliai–Vilnius ir Kaunas–Šiauliai–Kaunas.     

Pranešama, jog šiuo metu šalinamas įvykęs infrastruktūros – bėgių temperatūros kompensavimo įrenginio – gedimas, dedamos maksimalios pastangos, kad traukinių eismas kuo greičiau galėtų būti organizuojamas įprastai. Tikimasi, kad pirmadienį traukiniai galės kursuoti įprastai. Sekmadienį pervežimai su persėdimu bus organizuojami bilietus jau turintiems keleiviams.  

Bilietų pardavimai į maršrutais Vilnius–Klaipėda–Vilnius bus sustabdyti iki tol, kol traukiniai vėl galės kursuoti pagal tvarkaraštį.

Siekiant kuo mažiau paveikti klientų šventinio savaitgalio planus bei užtikrinti būtinąjį susisiekimą, kol vyks infrastruktūros remonto darbai, traukiniai kursuos atkarpomis Klaipėda–Jonava–Klaipėda, keleiviai bus pervežami specialiai užsakytais autobusais. 

Dėl susiklosčiusios situacijos galimas tiek traukinių, tiek autobusų išvykimo/atvykimo vėlavimas.

Naujausią informaciją apie traukinių eismą galima rasti keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ puslapyje www.ltglink.lt, bendrovės mobiliojoje programėlėje, „Facebook“ paskyroje, taip pat informaciniu tel. +370 700 55 111.  

Keleiviai traukiny laukia kelias valandas
Tamaros Zaicevos (Facebook) nuotr.

Tuo metu Tamara Zaiceva savo socialinio tinko paskyroje pasidalino štai tokiu įrašu: „Kalėdos – tai toks laikas, kai norisi pasimatyti su visais šeimos nariais. Ką gi – keliamės 4.30 val., traukinys pats pačiausias pirmas reisas Klaipėda – Vilnius 7.30 val., o jau 12 val. sostinė ir jos grožybės. Lietuvos geležinkelių Kalėdų dovanėlė – atvažiuojame iki Jonavos ir stop! Apsigyvenome traukinyje… 11 val. praneša, kad kažkas su bėgiais… Pajudėsim 12 val… Vidurdienį vis dar gyvename traukinyje ir niekur nejudam… Kažkam Lietuvos geležinkelių dovanėlė nepatinka – į traukinį iškviečiama policija, neva neaišku, kodėl traukinys stovi… Pareigūnams traukinio pastumti nepavyksta… Toliau gyvename ant bėgių… Praneša, kad 14 val. atvažiuos autobusas, kažkur veš, bet ne į Vilnių – kažkur, kur laukia kitas traukinys… Tada jau gal į Vilnių, o gal dar ne… Sostinė nusimato apie 16 val. Bet tai dar ne faktas, nes gal nebus tiek autobusų – juk traukinys sausakimšas… Mielos palydovės atsiprašinėja – kažko realiai valgomo jau nebeturi… Gaunam mineralinio… Toliau gyvenam traukinyje… Vienu žodžiu, svarbiausia gera nuotaika ir daug optimizmo.

Kaip būtų gerai, kad Lietuvos geležinkeliai padovanotų dar vieną Kalėdų dieną, nes šiandien jos tiek teliko. Arba tiesiog autobusą, kuris, esant bėgių gedimams, keleivius pasiimtų ne po 3 ar 4 valandų laukimo ir juos nuvežtų tiesiai į galutinį tašką, o ne į dar vieną tarpinę geležinkelio stotį toliau laukti”.

„Net svetima gėda apėmė, kai LT Geležinkeliai pirma Kalėdų dieną atidėjo kelionę iš Klaipėdos į Vilnių, tada po perkelto laiko, informavo, jog keleiviai bus vežami autobusu, o šiuo metu daugybė žmonių laukia stotyje ir net nežino į ką kreiptis ir ką daryti. Tikrai Lietuvos Geležinkeliai, kaip Grinčiai žmonių Kalėdų nuotaiką pavogė!” – sekmadienį popiet „Atvirai Klaipėdai” rašė skaitytoja Evelina.

Eismą atnaujino tik vakare

Pirmadienio rytą „Lietuvos geležinkeliai“ informavo, kad gedimas buvo pašalintas sekmadienį vakare ir po 21 val. atnaujintas įprastas traukinių eismas maršrutais Vilnius–Klaipėda–Vilnius, Vilnius–Šiauliai–Vilnius ir Kaunas–Šiauliai–Kaunas.

Teigiama, kad traukiniams vėl kursuojant sklandžiai, atnaujinti bilietų pardavimai į šiuos maršrutus.

1 Comment

  1. Ir taip nuolat

    Ir taip nuolat. Čia XXI amžius, kai vagonų duris Plungėje sustojusiame ir toliau nei pypt nepajudėjusiame traukinyje atidarinėjo laužtuvais, o autobusų sulaukė tik visiškai negalėję iš Klaipėdos su mašinomis per pusnis artimųjų prisikviesti nelaimėliai. Nuolatinis stresas toks susisiekimas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Šią savaitę nekursuos traukiniai maršrutu Klaipėda-Vilnius

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ informuoja apie trumpalaikius traukinių tvarkaraščio pokyčius. Dėl tarp Tryškių ir Dūseikių esančio tilto remonto darbų, ...
2023-05-15
Skaityti daugiau

Regionas

Po traukiniu žuvo jauna moteris

Naktį į ketvirtadienį, apie 1.25 val., Kretingos rajone, geležinkelio ruože tarp Kūlupėnų ir Kretingos, šilumvežis mirtinai sužalojo bėgiais ėjusią nenustatytos ...
2022-07-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This