Prieš vaikus smurtavęs Žemaitijos gyventojas sulaukė griežtesnės bausmės

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, skyrė griežtesnę bausmę prieš vaikus smurtavusiam Žemaitijoje gyvenančiam 40-mečiui vyrui.

Šeimoje smurtas prieš vaikus buvo naudojamas nuo 2015 metų. Pora kartu augino du jų bendrus vaikus ir du – iš ankstesnės moters santuokos. Nustatyta, kad nuteistasis sistemingai fiziškai ir psichologiškai gniuždė savo sutuoktinės mažametį vaiką iš ankstesnės santuokos. Taip pat konstatuota, kad vyras smurtavo ir prieš kitus šeimoje augančius vaikus.

Rugsėjį Plungės apylinkės teismas pripažino vyrą kaltu. Pirmos instancijos teismas, skirdamas bausmę, subendrino ją su ankstesnio teismo paskirta ir neatlikta laisvės atėmimo bausme. Vyrui paskirta galutinė trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. 

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu nuteistasis įpareigotas tęsti darbą, šešis mėnesius nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, tris mėnesius dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose. Jam nurodyta sumokėti ir 1800 eurų piniginę baudą.

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Liudmila Paulienė šį sprendimą apskundė aukštesnės instancijos teismui, siekdama, kad smurtautojui būtų skirta reali laisvės atėmimo bausmė. Apeliacinį skundą taip pat teikė ir Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Gruodžio 22 d. Klaipėdos apygardos teismas priėmė sprendimą panaikinti Plungės apylinkės teismo nuosprendžio dalį, kuria nuteistajam buvo paskirtas laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimas dvejiems metams. Teismo sprendimu jam teks atlikti trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

1 Comment

  1. M.-W.

    Na pagaliau – reali bausmė!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This