„Bega” Žuvėdrų Take statys aliejaus rezervuarų parką

Svarbu, Uostas ir jūra

Vietoj neveikiančių valymo įrenginių Žuvėdrų Tako g. Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega”  planuoja statyti rezervuarų parką, skirtą aliejui. Numatomi statyti du aliejaus rezervuarai po 11 000 kub. m ir devyni rezervuarai po 4 300 kub. m.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu sklype esančių nuotekų valymo talpyklos ir su jomis susieta visa inžinerinė įranga bei inžineriniai tinklai statybos metu bus demontuojami. Naujai projektuojamiems rezervuarams numatomas analogiškas fasadų medžiagiškumas ir konstrukcinis sprendimas, kaip ir daugumos tokių įmonės paskirties statinių. 

Rezervuarų pamatas – gelžbetoninis, rezervuarai bus pagaminti iš plieninių lakštų ir iš išorės apšiltinti mineraline vata bei apskardinti profiliuota skarda. Spalvinis sprendimas bus parenkamas ir pritaikomas prie kitoje Nemuno gatvės pusėje esančių analogiškų statinių komplekso.

Būsimas vaizdas nuo Nemuno gatvės. Projektuotojų vizualizacija

Avarinės situacijos (galimam nutekėjimui į gretimas teritorijas išvengti) atvejui aplink talpas projektuojamas 3,5 m apsauginis betoninis aptvaras. Aliejaus gabenimui rezervuarai technologine linija bus susieti su esamomis kompanijos transporterių linijomis. Ties sklypo rytine ir pietine ribomis numatoma pasodinti medžius.

Sklypas patenka į teritoriją, kuriai dar 1995 metais Klaipėdos savivaldybė nustatė nustatyta sanitarinę apsauginę zoną.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki sausio 11 d. adresu Taikos pr. 24, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis arba interneto svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp

Viešas susirinkimas vyks sausio 12 d., 15 val., nuotoliniu būdu.  

Pasiūlymus galima teikti iki sausio 11 d. raštu UAB „Restitas“, Taikos pr. 24, LT-91222 Klaipėda, arba el. p. info@restitas.lt

5 Comments

  1. plius minus

    Ot gera žinia „Aurora” gyventojams. Aliejaus kvapas tikrai malonus gomuriui .
    ” Aurora” savininkas lyg ir Miesto Tarybos narys, bet sakosi iš mažumų, kaip dabar madinga, tai matosi teks jam prisitaikyti prie tų kvapų asortimento , kurį patieks aliejininkai.
    Visiems linkime gražių potyrių, nes tai ne paskutinis objektas šioje teritorijoje .

    Reply
  2. Artūrai

    „…kuriai dar 1995 metais Klaipėdos savivaldybė nustatė nustatyta sanitarinę apsauginė zoną”- kaip čia dabar taip gavosi? 😀

    Reply
  3. Arunas

    Idomus sprendimas! Ypac kai suzinai is spaudos apie salia planuojamas statybas (viesbucio „Aurora” ir salia privaciu gyventoju atzvilgiu). Kaip suprantu uosto teritorija pleciama i miesto teritorija, o veliau pasirodys, kad kitiems miestieciams teks kazkur kraustytis, kad netrukdytu uosto veiklai. Nepamenu, kad butu vykdomi kazkokie derinimai su aplinkiniais gyventojais …….

    Reply
    • Aldona

      Arūnai, derinimas dabar vyksta. Tam juk ir skirtas projektinių pasiūlymų viešinimas. Susipažinkit, prisijunkit į viešą pristatymo renginį, pateikit argumentuotus nepritarimus ir reikalas bus baigtas. Kol esat sofos riteris, tol uostas tikrai plečiamas į miesto teritorijas. Būtų keista, jei nesiplėstų- juk gera vieta tuščia ilgai nebūna.

    • Anonimas

      vadinasi Kuzmarskis mieste didesnis ir krūtesnis

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Panaudoto kepimo aliejaus iš Rusijos „KN Energies“ tikina nekrausianti

„Klaipėdos naftos” pavadinimu anksčiau žinoma valstybės valdoma bendrovė „KN Energies” planuoja krauti ir panaudotą aliejų iš autocisternų.  Vasario pabaigoje aplinkosauginė ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This