Jau žinoma, kokie „Baltic Sail“ burlaiviai lankysis Klaipėdoje

Uostas ir jūra

Šią vasarą Rostoke pasirašyta sutartis dėl 2022-2026 m. bendradarbiavimo įgyvendinant projektą „Baltic Sail“, jau dabar duoda rezultatų. Pasitikdama Naujuosius Metus, Klaipėda jau dabar žino, kad 2023 m. liepos 21-23 d. Jūros šventės metu, Klaipėdą papuoš „Baltic Sail“ burlaiviai.

Į Klaipėdos uostą sugrįžta įspūdinga tristiebė škuna iš Vokietijos „Santa Barbara Anna“, „Bonawentura“ ir „Baltic Star“ iš Lenkijos. Šventės dienomis savo denius lankytojams atvers ir Klaipėdos universiteto burlaivis „Brabander“ bei  Klaipėdos Universiteto laivynui priklausanti jachta „Odisėja“.

„Baltic Sail“ projektas remia tradicinį buriavimą, kaip Europos jūrinės kultūros paveldo dalį. Rugpjūčio viduryje sutartį atnaujinę aštuoni Baltijos jūros pakrantės miestai skatina ir kviečia tradicinių burlaivių ir senovinių laivų savininkus leistis į kelionę po Baltijos jūrą, aplankant ir papuošiant burėmis šiuose miestuose vykstančias jūrines šventes. Įkvepiantys didieji burlaiviai Klaipėdos uoste – miesto vizija ir siekiamybė, todėl šios istorinės tradicijos tąsa ir nuoseklus darbas vis dažniau leidžia Klaipėdai didžiuotis tampant  ne tik tarpiniu, bet ir starto ar finišo uostu gražiausiems pasaulio burlaiviams.

Liepos 21-23 dienomis, Jūros šventės metu, Klaipėdoje viešės buriniai laivai iš trijų šalių. Kol kas didžiausias „Baltic Sail“ laivas, atplauksiantis į Klaipėdos uostą – antrą kartą sugrįžtantis laivas iš Vokietijos „Santa Barbara Anna“, kuris yra, kažkada garsios, airių muzikos grupės „Kelly Family“ šeimos nuosavybė. Šeima renovavo laivą pagal savo poreikius ir naudojo jį koncertinėms kelionėms, poilsiui ir reklamai. Burlaivis buvo registruotas Lowestofto uoste ir plaukiojo su Didžiosios Britanijos vėliava, vėliau pervadintas „Santa Barbara Anna“ vardu. Trijų stiebų škunos ilgis – 44,20 m, aukštis – 27,7 m, uostas – Rostokas.

Pažinčiai su istorinių laivų specifika, kvies ir du burlaiviai iš Lenkijos „Bonawentura“ ir „Baltic Star“. „Bonawentura“ – vienas seniausių Lenkijos burlaivių, kurio istorija prasidėjo dar  1948 m., tuomet tai buvo medinė žvejybos valtis. 2010-2013 m. atliktos tiek techninė tiek išorinė laivo renovacija. Vieno seniausių tokio tipo žvejybinių laivų Lenkijoje – „Baltic Star“ (Gdanskas) ilgis – 19 m. 1997 m. laivą pilnai rekonstravus, jis aktyviai dalyvauja įvairiuose jūriniuose renginiuose, šventėse.

1 Comment

  1. Puiku,

    lauksime!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pasirašyta „Baltic Sail“ sutartis

Vakar, rugpjūčio 11 d., Rostoke pasirašyta „Baltic Sail“ sutartis tarp miestų partnerių, kuria 2022-2026 m. laikotarpiui, numatomas bendradarbiavimas organizuojant uostų ...
2022-08-12
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėda planuoja tęsti bendradarbiavimą su „Baltic Sail“

Klaipėda numato tęsti bendradarbiavimą su organizacijos „Baltic Sail“, siekiančios remti unikalią Europos jūrų paveldo dalimi esančią laivybos kultūrą, laivybos tradicijų ...
2022-06-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Dėl burlaivių regatų Klaipėdoje – nuogąstavimai

„Baltic Sail“ regatos burlaiviai į Klaipėdą turėtų atplaukti ateinančius penkerius metus, jei tam pritars politikai. Tačiau nuogąstaujama, kas uostamiestyje organizuos ...
2021-10-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This