Klaipėdą renkasi baleto profesionalai iš vis tolimesnių pasaulio šalių 

Kultūra

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė pasitikdama 2023-uosius dalinasi džiugiomis naujienomis: kolektyvas pildosi profesionalais iš vis tolimesnių pasaulio šalių, pagaliau grįžo baleto artistai iš Ukrainos. 

Imanto Boiko nuotr.

„Brayan Steven Valencia Sarmiento – tai baleto artistas, neseniai atvykęs į mūsų baleto trupę iš „Metropolitano de Medellin” teatro Kolumbijoje. Šokėjas praėjo paskelbtą atranką bei papildė mūsų jaunatvišką baleto kolektyvą. Brayan Steven Valencia Sarmiento išsilavinimą įgijo JAV, tad į mūsų baleto trupę įlies ir naujo požiūrio į šokį. Kolumbietis aktyviai dirba, o labiausiai stebisi sniegu, kurį išvydo pirmą kartą gyvenime“, – pasakoja Muzikinio teatro vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas. 

Nuo vasaros Klaipėdoje šoka ir baleto artistė Seojung Yun iš Pietų Korėjos. „Ji labai atsakinga bei su dideliu noru siekti, tobulėti įsiliejo į Muzikinio teatro baleto trupę. Naujokė jau šoko E. Balsio balete „Eglė žalčių karalienė“, dalyvavo projekto „Klaipėda vakar, šiandien, rytoj“ choreografinių miniatiūrų filmavimuose“, – akcentuoja A. Liškauskas. 

Atrankos į Muzikinio teatro baleto trupę skelbiamos pasauliniuose žiniatinkliuose, tad į Klaipėdą atvyksta vis daugiau užsieniečių. Neseniai sulaukta agento, kuris atstovauja dviems Pietų Korėjos baleto artistėms, užklausos. Sausio 2-ąją baleto trupėje pradės šokti naujokas iš JAV, sausio 10-ąją – baleto artistė iš Kolumbijos, balandžio mėnesį – iš Manilos (Filipinai).

Šiuo metu Muzikinio teatro baleto trupėje šoka Lietuvos, Ukrainos, Amerikos, Kolumbijos, Pietų Korėjos atstovai. 

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre dirba daug ukrainiečių, ypač daug jų KVMT baleto trupėje. Netikėtai prasidėjus karui, dalis baleto trupės narių buvo Kyjive. Grįžti iš karo apimtos šalies pavyko tik merginoms, o trys baleto artistai dėl visuotinės mobilizacijos negalėjo išvykti.  

„Devynis mėnesius vyko intensyvus susirašinėjimas su įvairiomis institucijomis, kasdienis moralinis palaikymas, situacijos stebėjimas, o visai neseniai įvyko tai, ką galima vadinti tikru kalėdiniu stebuklu. Mūsų baleto trupės nariai ukrainiečiai grįžo ir jau šoka spektakliuose!“ – džiaugiasi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This