Ilgalaikis „Akropolio” nuomininkas: nemoraliai buvo pasielgta ir su centro klientais

Svarbu, Verslas

Po 15 metų vienam didžiausių Klaipėdos „Akropolio” nuomininkų – „Eolos” sporto klubui – buvo nurodyta išsikraustyti, o daugiau nei tūkstančiui jo (tuo pačiu –  ir „Akropolio”) klientų sumokėti pinigai už ilgalaikius abonementus tikriausiai nebus grąžinti.

facebook.com/EolaKlaipeda nuotr.

„Apgailestaujame dėl „EOLA“ klientams kylančių nepatogumų, tačiau už santykius su klientais ir savo įsipareigojimų jiems vykdymą atsako pats operatorius. Tikimės, kad „EOLA“ tiesiogiai atsakys į visus klientams kylančius klausimus ir spręs juos geranoriškai”, –  taip į „Atviros Klaipėdos” klausimą, ar sprendimas vienašališkai nutraukti sutartį su šiuo sporto klubu atitinka bendrovės bendravimo su klientais poziciją bei moralines nuostatas, atsakė Dominykas Mertinas, UAB „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas. 

„Atvira Klaipėda” taip pat klausė, kodėl nutraukta minėta sutartis, ir ką tokiu atveju pramogų ir prekybos centras galės pasiūlyti „Eolos” klientams.

„Prekybos centruose „Akropolis“ nuolat siekiame patenkinti lankytojų lūkesčius siūlydami jiems aktualių prekės ženklų parduotuves ir kokybiškas paslaugas. Šiuo konkrečiu atveju priėmėme sprendimą Klaipėdos „Akropolyje“ iš esmės atnaujinti sporto klubo erdvę bendradarbiaujant su nauju sporto klubo operatoriumi”, – teigė „Akropolis Group“ atstovas.

Pasak jo, sporto klubas lapkričio pabaigoje, sutartyje numatytu būdu, buvo informuotas apie būsimą sutarties nutraukimą po 3 mėnesių ir galėjo tęsti veiklą bei aptarnauti savo klientus iki 2023-ųjų vasario pabaigos.

„Deja, ilgalaikis mūsų partneris, gavęs pranešimą apie būsimą sutarties nutraukimą, sustabdė patalpų nuomos mokesčio ir kitų mokesčių mokėjimą, nors savo sutartinius įsipareigojimus privalėjo vykdyti iki pat sutarties pabaigos. Atsižvelgiant į tai, informavome partnerį apie ankstesnį nuomos sutarties nutraukimą. Suprasdami, kad atlaisvinti sporto klubo patalpas dėl veiklos specifikos užtrunka ilgiau, siūlėme partneriui kompromisus dėl ilgesnio išsikraustymo termino, tačiau jie partnerio nebuvo priimti”, – rašė D. Mertinas.

Tačiau Žilvinas Skečionis, „Eolos” sporto klubo savininkas, nemano, kad „Akropolis” elgiasi sąžiningai ir korektiškai sporto klubo ir savo klientų atžvilgiu. Pasak jo, klubas lapkritį, per „Juodąjį penktadienį”, dar pardavinėjo metinius abonementus savo klientams. „Akropolis” esą ne tik negalėjo to nežinoti, bet ir skatino bei reikalavo duoti maksimaliai dideles nuolaidas. Tačiau jau lapkričio 22 dieną pareikalavo per 3 mėnesius išsikraustyti. 

„Iškart supratome, kad dar neatsigavę po dviejų karantinų nesugebėsime atsiskaityti su klientais, prašėme „Akropolio” supratimo. Bet veltui, – sako jis. – „Akropolis” jau turi kitą nuomininką, jis jau sumokėjo depozitą, o ilgus metus sporto klubą lankę žmonės jiems nerūpi”.

Ž. Skečionis teigia, kad norėjo dirbti tuos tris „Akropolio” leistus jiems mėnesius, netgi pardavinėjo atitinkamus vieno arba trijų mėnesių abonementus. Tačiau nuomotojai paprašė sumokėti depozitą, o jo negavę nurodė per 5 dienas išsikraustyti. Gruodžio 22 dieną tai tapo žinoma visiems klientams.

Paklaustas, ar „Eolai” pavyks grąžinti pinigus visiems klientams ir kiek jų liks nukentėję dėl netikėto „Akropolio“ žingsnio, Ž. Skečionis atsako: „Manau, kad „Akropolio” administracija yra praradusi bet kokį žmogišką ar moralinį veidą. Mums tapo žinoma, kad naujasis nuomininkas – sporto klubas, kuris pavasarį domėjosi mūsų sporto klubo įsigijimu, pasirašė konfidencialumo susitarimą, o sužinojęs įvairią vidinę informaciją (tarp jų – ir nuomos sutarčių ypatumus) nustojo domėtis. Tai dabar puikiai suprantame: kam pirkti sporto klubą, jei tikriausiai galima susitarti su atsakingu už nuomą asmeniu, kuris teisiniu būdu atlaisvins patalpas. Mums nebuvo pasiūlyta kažkokia kitokia nuomos kaina, kažkokios kitokios sąlygos – tiesiog pasakyta eiti lauk. Vienintelis jų nuomos skyriaus rūpestis – kada sumokėsite nuomą? Apie klientus – nei žodžio. Jie niekam „Akropolyje” nerūpi. Mes vieninteliai Klaipėdos „Akropolyje” buvome uždaryti ilgiausiai per karantiną dėl COVID, mokėjome nežmoniškus nuomos ir komunalinius mokesčius (šildymo „Akropolis” neprisuko, pareiškė, kad yra keli dirbantys taškai), tam ėmėme paskolas ir dabar, kai rinka pradėjo atsigauti nelikus jokių pandeminių ribojimų, mus tiesiog išmetė, su visom savo skolom”.

15 metų centro nuomininku buvęs verslininkas apmaudavo ir dėl to, kad išsikraustyti liepta per 5 dienas, nors šimtus tonų svorių ir įrengimų iš 2300 kv. m ploto salių reikia išnešti rankomis iš trečio aukšto ir dar per Kalėdas.

„Mūsų subnuomininkai – kirpėjos ir kiti grožio paslaugų specialistai – buvo išvaryti iš patalpų per jiems tikriausiai pelningiausią – naujametinį – laikotarpį. Į mūsų prašymus leisti jiems dirbti bent iki Naujų metų buvo ciniškai atsakyta. Paprašėme, kad nuostolių patyrusiems sporto klubo lankytojams išdalintų bent „Akropolio” dovanų čekius kaip kompensaciją už nepanaudotus abonementus, bet sulaukėme tik ciniško juoko. Taip, „Akropolis” viską padarė pagal galiojančius įstatymus. Tik ar „viskas pagal įstatymą“ yra ir moralu, ar tai tolygu puikiai reputacijai? Būtų įdomu, ar  „Akropolių” savininkas ponas Numa tikrai žino, kas dedasi jo imperijoje? Ir ar tikrai tokią cinišką, be jokios moralės ir atsakomybės prieš visus „Akropolių” lankytojus savo imperiją jis kūrė?” – retoriškai klausia Ž. Skečionis.

Pasak jo, šiuo metu dar vyksta kraustymosi darbai, tad dėl tolimesnių planų ir galimybių tiesiog nėra kada spręsti.

„Turime porą pasiūlymų Klaipėdoje, tai kai išsikraustysime, tada ir galvosime”, – sakė verslininkas.

16 Comments

  1. Janet

    Sveiki, mano vardas yra ponia Janet Booher, aš gyvenu Denverio mieste, JAV ir dabar verta gyventi patogiai man ir mano šeimai, kai naršiau internete, aptikau paskolų bendrovę Jackson Loan Company, kuri teikia paskolas už prieinamą palūkanų normą. kursą, aš neturėjau kito pasirinkimo, kaip tik pabandyti ir stebėtinai viskas buvo kaip svajonė, gavau 960 000 USD paskolą ir pasakiau sau, kad garsiai šauksiu į Dievo stebuklų pasaulį. ši DIEVO bijanti skolinimo bendrovė „Jackson Loan Company“ ir aš patarsiu visiems, kuriems tikrai ir rimtai reikia paskolos, susisiekti su DIEVO bijančia skolinimo bendrove per savo biurą El. paštas: managingdirectorjlc@gmail.com

    Reply
  2. Ramass

    Visi cinikai, praradę žmogiškus veidus , o pinigus pats jau pravalgei , kad klientams negražinsi? Čia jau ne cinizmas klientu atžvilgiu? Čia žmogiškumas?

    Reply
    • Karma

      Eola, na ką galiu pasakyti, čia jums karma, kaip su klientu – manimi pasielgėt.

  3. Saula22

    O kodel vien pikti atsakymai ??Retai tenka atvykti in Akropolin bet kai lauke bjauru ir salta visai gerai paieskoti reikiamu prekiu vienoj vietoj ir po stogu.O del lokacijos -tai kas toj vietoj dar tiktu?Nebent kokia koncertų ar sporto arena-tik kad jau yra salia..Atleiskit del trukstamu zenklu raidėms -nieko neleidzia mano telefone ivesta teksto programa-teks keisti aparata

    Reply
    • Anonimas

      Gyvenamasis kvartalas, su komercinias pastatais puikiai tiktu akropo vietoje.

  4. Visi

    akropoliai ir kiti prekybcentriai miestų centruose – tai pūliniai ant miesto veido

    Reply
    • Pritariu

      Pritariu. Būtų jie už miesto ir sporto klubai būtų kitur. Vis galvoju, kokiam Klaipėdos valdininkui reikia ,,padėkoti ” už leidimą statyti akropolį viduryje miesto? Rankas reikėtu patrumpinti, sužlugdė senamiesčio , miesto centro gyvenimą.

    • tikrai taip

      Tikrai taip. Bet žinote, tada kai nebuvo pinigų, krerditų verslui ir griuvo gamyklos, ta grupė pasinaudojo sėkminga padėtimi, supirko po pigiąją miestų centre žlungančias įmones. Kaip Kaune, ar Vilniuje (ir Klaipėdoje – NSK), turėjo gerai apmokamus advokatus, stiprų stogą- Brazauską ir komunistų kompaniją. Beje kas yra tas tekste minimas Dominykas Mertinas, UAB „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas? Ogi Brazausko žentas, dukros sūnus. Paaiškėjo? Jokių galimybių valdininkai neleisti akropoliams ir maksimoms kurtis miesto centre neturėjo. Gargžduose įkišo Maksimeą prie turgaus – buvo bandymų priešintis, bet.. tas pats kituose Lietuvos miestuose, išskyrus Šilutę, kur centre nebuvo vietos. Klaipėdoje buvo planuota 60 parduotuvių akropolyje. O kiek dabar? kai Taryba neleido pradžioje atidaryti lošimo salių, atlėkė berniukai iš Vilniaus ir paaukojo mietui 200 000 lt. Klaip4doje akropilis bent gatves i6asfaltavo ir elektros leidus kabeliavo. Bent tiek…

  5. Snipas

    Nupirksiu kelis svorius

    Reply
  6. Anonimas

    Toks jau beždžioniškas maximos verslas.

    Reply
  7. Ramūnas

    Jei teisinėje valstybe yra sakoma: gaila lankytoju, jie neatgaus savo lėšų už neivykdyta paslauga, o pinigai yra paimti ir nebus gražinti, galiu pasakyti, kad kažkas netaip..

    Reply
  8. Ne akropolistas

    Nėjau, neinu ir neisiu į Akropolį. Ten yra mažą savirealizaciją turinčių asmenų susibūrimo vieta. Pigus podiumas, kuri tampo apie save gerai galvojantys akro valdytojai. bet iš tiesų jie tokie patys..
    Pabandykite ir jūs iškeisti laiką akre į laiką pajūryje, parke, su šunimi, kate, vaikais (jeigu tokiu drįstate turėti) ar knyga. Pastarosios yra pavojingos, nes keičia gyvenimus. Į gerą.

    Reply
    • M

      puikiai ir taikliai pasakyta. Visus akropolius reik mest lauk is savo laisvalaikio, ten tiesiog laiko uzmusimui skirta vieta.

    • M

      Akropolis blogis sako, o kad klientam pardavinejo metinius abonementus zinodami apie issikraustyma ir ju neperspedami cia viskas normalu, ar ne?

    • Bojan

      O tai jei man batu, kelniu ir striukes reikia? Varyt prie juros pasivaiksciot ir knyga paskaityt? Asilo berete..

    • >Bojan

      Asilo beretę gali nusipirkti ir ne Akropolyje 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Gero maisto festivalyje - be pirkėjų antplūdžio

Nors plačiai išreklamuotame vadinamajame gero maisto festivalyje, šeštadienį vykstančiame Klaipėdos „Akropolyje,” išties buvo galima rasti rečiau sutinkamų produktų, bent jau ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d., šeštadienį, Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This