Smiltynės gelbėjimo stoties rekonstrukcija – be architektūrinio konkurso

Miestas

Savivaldybės biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai” perka Smiltynės gelbėjimo stoties rekonstrukcijos darbų techninio darbo projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugas. Architektūrinio konkurso nebus: paslaugos teikėjas projektinius pasiūlymus turės pateikti iki kitų metų vasario, o rekonstrukcijos projektą – per metus.

„Klaipėdos paplūdimių” nuotr.

Gelbėjimo stoties pastate turi būti suprojektuotos patalpos, pritaikytos gelbėjimo darbams bei medicininei ir administracinei paskirčiai. Bus projektuojamos ir komercinės paskirties patalpos – pirčiai. Viršutiniame pastato aukšte, su panoraminiai langais į visas puses, bus įrengiamos patalpos budintiems gelbėtojams. Jiems bus skirta ir terasa su stogu nuo lietaus ir saulės bei tiesioginiu patekimu į paplūdimį. 

Gelbėjimo stotyje bus technikos laikymo patalpa (elingas), medicinos personalo patalpos numatytos pirmajame aukšte. Pirtyje (su tiesioginiu išėjimu į paplūdimį) turi būti numatytos patalpos kavinei (barui), sandėliavimo patalpa, dušai, WC, poilsio salė, malkinė.

Keliamas uždavinys suprojektuoti papildomą vandens gręžinį, nuotekų tinklus su rezervuaru, naują elektros instaliaciją, „panaudojant  atsinaujinančius gamtos išteklius”. Tai pat būtina numatyti vėdinimo – kondicionavimo sistemas (atskirai gelbėjimo, medicinos ir pirties patalpoms) bei patalpų šildymo sistemą žiemos sezono metu. Be to, bus projektuojamos komunikacijos lauko dušams ir geriamo vandens fontanėliams prijungti. 

Dabartinio gelbėjimo stoties pastato Smiltynėje pamatai yra akmeniniai, sienos – plytinės, perdangos – gelžbetoninės, išorės apdaila – medinės dailylentės, vandentiekis ir kanalizacija – vietiniai, vėdinimas ir kondicionavimas – natūralus.

2 Comments

  1. Komentaras

    O kam tas projektas. Juk galima tradiciškai, kaip dabar savivaldybė praktikuoja saviems objektams , ne statyti, o remontuoti parastojo remonto būdu ?
    O tie architektai čia kažkokių architektūrinių konkursų užsimanė, lai išsimiega po švenčių.

    Reply
  2. Anonimas

    Klausimas ..projekto nėra, veiklą stabdoma, kodėl negalima vykti veiklos kol du metus bus rengiama projektas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Prie Delfinariumo - naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Regionas

Girtas latvis medikų pagalbos atsisakė, bet akistatos su policija neišvengė

Pasieniečiai, suskubę į pagalbą nuo kelio nuvažiavusio automobilio vairuotojui, įtarė, kad jis gali būti neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai vyrui nustatė ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This