Veiklą pradeda Klaipėdos universiteto ligoninė

Sveikata

Nuo sausio 1 d. veiklą pradėjo naujoji Klaipėdos universiteto ligoninė, įsteigta sujungiant tris gydymo įstaigas: Klaipėdos jūrininkų ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Palangos reabilitacijos ligoninę. Klaipėdos universiteto ligoninė tampa viena didžiausių gydymo įstaigų Lietuvoje, teikianti aukščiausio – tretinio – lygio medicinos paslaugas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad tai pirmoji Klaipėdos gydymo įstaigų konsolidacija ir viena didžiausių per visus Nepriklausomybės dešimtmečius įvykdytų gydymo įstaigų pertvarkų. Įgyvendinus ją, Vakarų Lietuvoje atsirado stiprus medicininių paslaugų traukos centras, kuris priartins aukščiausio lygio sveikatos paslaugas arčiau pacientų. 

„Sujungus tris pajūrio gydymo įstaigas į vieną įstaigą, atsirado aukščiausio lygio medicinos centras, kuris turi potencialo tapti ne tik Vakarų Lietuvos, bet ir viso regiono traukos centru. Universitetinio lygio gydymo įstaigos atsiradimas suteiks galimybių visiems – miestui, universitetui, mokslininkams, gydytojams, pacientams. Tikiu, kad ilgainiui jis subalansuos ir pacientų srautus, taip suteikiant postūmį visam Vakarų Lietuvos gydymo įstaigų tinklui“, – pranešime cituojamas ministras A. Dulkys.

Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas pabrėžia neabejojantis naujosios ligoninės sėkme – sudarytos visos sąlygos jai vystytis ir augti.

„Su šia reforma tikimės proveržio Vakarų Lietuvos regiono sveikatos apsaugos ekosistemoje. Tam dabar jau turime visas sąlygas – gydymo įstaigą, galinčią teikti kompleksines aukščiausio lygmens paslaugas pacientams, kvalifikuotą personalą, mokslo bazę medikų kvalifikacijoms bei gydymo inovacijoms auginti. Dar reikia šiek tiek laiko, investicijų ir išmintingos vadybos visoms dedamosioms dalims sujungti ir sustyguoti į bendrą, darniai veikiantį organizmą. Aš neabejoju Klaipėdos universiteto ligoninės sėkme“, – sako prof. dr. A. Razbadauskas.

Ligoninių sujungimas, turto konsolidacija ir kitos procedūros, reikalingos, kad naujas juridinis asmuo pradėtų veiklą, įvykdytos per itin trumpą laiką – vos per metus.

Klaipėdos universiteto ligoninėje dirbs kiek daugiau nei 3000 darbuotojų. Tai trečia pagal darbuotojų skaičių ligoninė Lietuvoje po Kauno klinikų ir Vilniaus Santaros klinikų. Naujoji ligoninė turės beveik 1800 įvairios paskirties gydymui skirtų lovų. Ligoninėje bus teikiamos stacionarinės, ambulatorinės ir reabilitacinės paslaugos. Įstaigos padaliniai veiks Klaipėdoje, Palangoje ir Švėkšnoje (Šilutės r.).

Naujajai gydymo įstaigai laikinai vadovauja buvęs Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas, prof. dr. Jonas Sąlyga.

Sausio mėnesį planuojama paskelbti nuolatinio vadovo, kuris pakeistų laikinąjį vadovą, konkursą. Konkursai į ligoninių vadovus vyksta nuo trijų iki šešių mėnesių. Nuolatinis vadovas skiriamas penkerių metų kadencijai.

Ligoninės dalininkai – valstybė, kuriai atstovauja Sveikatos apsaugos ministerija, ir Klaipėdos universitetas. 2021 m. gruodį Seimas priėmė Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pataisos, kuriomis numatyta, kad Lietuvoje gali veikti po vieną universiteto ligoninę Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

6 Comments

  1. agne

    Morgui daugiau darbo bus kai tokie asai kaip virketis ir balsys trecio lygio ligonineje dirba

    Reply
  2. agne

    taip ir ysivaizduoju kaip tobulai Balsys ir Virketis sirdininkus gydo. Darbo nebent morgui bus daugiau

    Reply
  3. ziggy

    Trys karaliai ir tiek ziniu. Nzn,bet viskas turi savo pradzia ir pabaiga. Ambicijos nugalejo sveika prota. Absoliuciai pas visus. Apie finansinius adpektus net nekalbu.

    Reply
  4. P

    O tai kodėl neturi klinikos statuso, kas pasakys? Tai nėra aukščiausio lygio ligoninė, nes aukščiausias lygis yra klinikos

    Reply
  5. Kas 3 kartus pagerės?

    Ir kas mums, klaipėdiečiams, iš to? Miestas atidavė savo turtą ir ką gavo? Miesto ligoninė atiduota su visu turtu ir teisėm. Ir staiga visame šitame išnyra KU su savo 100 eu dalimi ir gauna viską. Čia visi taip gali ar tik Razbadauskas?

    Reply
    • Panašu

      taip gali tik liberkonservatoriai , Klaipėdos patryyyjotai . Šlykštu į juos jau ir žiūrėti , o dar petrošiai vedami ” konservatorių ” razbadauskų nori merauti . Ištaškys viską ką klaipėdiečiai ” uždirbo ” ? Ar kas dar liko ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Siurprizas iš Seimo: užsinorėjo perimti Klaipėdos vaikų ligoninę

Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL), sprendime atsirado ir siurprizinis ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This