Į BPC plungiškis piktybiškai skambino 43 kartus

Konsultacijos

Bendrasis pagalbos centras (BPC) praneša, jog pirmą šių metų dieną buvo registruoti 9522 skambučiai, parengti ir tarnyboms perduoti 5677 pranešimai apie pagalbos poreikį. Lyginant su praėjusiaisiais metais, šie skaičiai šiek tiek mažesni.

Pirmieji skambučiai daugiausia buvo susiję su sprogdinamais fejerverkais. Martyno Vainoriaus nuotr.

Skirtingai nei ankstesniais metais, daugiausia pranešimų šiemet sulaukė greitoji medicinos pagalba – 2644. Šis skaičius net šiek tiek viršija prieš metus buvusį – tuomet buvo perduota 2600 pranešimų. Daugiau pranešimų nei ankstesniais metais sulaukė ir priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba – jai perduoti 204 prašymai (2022 m. – 152). Mažesnį bendrą pranešimų skaičių lėmė beveik 300 sumažėjęs policijos kompetencijos įvykių skaičius: šiemet jų buvo užregistruota 2352, kai 2022 m. sausio 1-ąją buvo 2644. Aplinkos apsaugai šiemet buvo perduota 11 prašymų (2022 m. – 23).

Tradiciškai daugiausia skambučių sulaukta tuoj po vidurnakčio: per pirmąją 2023-iųjų metų valandą užregistruoti 636 skambučiai, per antrąją – 564, per trečiąją – 488, per ketvirtąją – 474. Paryčiais nuslūgęs, skambučių skaičius vėl išaugo nuo 15 valandos.

Pirmieji skambučiai daugiausia buvo susiję su sprogdinamais fejerverkais: sulaukta nusiskundimų dėl triukšmo, pranešta apie sužeistus žmones, degančius konteinerius. Nuo fejerverkų nukentėjo automobilis Vilniuje, gyvenamasis namas Panevėžio rajone. Fejerverko liekanos buvo rastos ir uždūmintoje daugiabučio laiptinėje Vilniuje. Vien per pirmąją valandą po vidurnakčio buvo užregistruota ir priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai perduotas net 61 pranešimas. Dalį kilusių gaisro židinių užgesino patys gyventojai.

Policijai naujametinę naktį, nuo gruodžio 31 d. 20 val. iki sausio 1 d. 8 val., buvo perduota 351 pranešimas apie viešosios tvarkos pažeidimus, 250 – apie smurtą artimoje aplinkoje, 168 – apie nusikaltimus asmeniui.

Greitosios medicinos pagalbos daugiausia prireikė dėl traumų, sumušimų, psichikos ir elgesio sutrikimų. Nemažai buvo karščiuojančių žmonių. Popiet sulaukta skambučių iš asmenų, norėjusių išblaivinimo paslaugų.

Tradiciškai netrūko netikslinių bei trukdančių skambučių.

Vienas asmuo iš Plungės piktybiškai skambino net 43 kartus. Būta tokių neblaivių asmenų, kurie nesugebėjo suprasti nei kam, nei dėl ko skambina.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Seimas sugriežtino prekybą fejerverkais

Ketvirtadienį Seimas priėmė Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis nuspręsta nuo šių metų liepos 1 d. griežtinti prekybą ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Regionas

Susižalojo leisdamas fejerverkus

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad praėjus devynioms minutėms po Naujųjų atėjimo buvo gautas pranešimas, jog Kretingos rajone, Raguviškių ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This