Tarp rečiausių vaikų vardų Klaipėdos rajone – Idris, Vajana ir Semas

Regionas

Klaipėdos rajone per praėjusius metus registruota daugiau kaip pusė tūkstančio naujagimių, septynios šeimos susilaukė dvynukų.

Nors populiariausi vardai dažniausiai išlieka tie patys, tik šiek tiek pasikeičia vietomis, tačiau Klaipėdos rajono tėveliai kasmet stebina išradingumu, vaikams suteikdami ir retus, išskirtinius vardus – Idris, Vajana, Semas, Linėja bei kitus.

Tuo metu santuokos praėjusiais metais didelių staigmenų nepateikė – jaunieji rinkosi aukso žiedus sumainyti pajūryje, sodybose, o daugiausia porų – savivaldybėje esančioje santuokų salėje.

Užaugs daug Benų ir Evų

2022-aisiais Klaipėdos rajone registruoti 525 naujagimiai. Net septynios šeimos susilaukė dvynukų. Gimė daugiau mergaičių nei berniukų – atitinkamai 269 ir 256 naujagimiai. 2021 metais naujagimių registruota kiek daugiau – 554, o berniukų gimė daugiau nei mergaičių – atitinkamai 289 ir 255.  

Nuo praėjusių metų rugsėjo 1 dienos Klaipėdos rajonas jaunas šeimas skatina ir specialia vienkartine išmoka – kiekvienam rajono naujagimiui skiriama 300 eurų. Taip siekiama padėti jaunoms šeimoms ir paskatinti jas kurtis bei gyventi Klaipėdos rajone.

Kaip ir kasmet, Paslaugų ir civilinės metrikacijos skyrius sudaro populiariausių vardų sąrašą. Tad rajone užaugs išties nemažai Benų, Jonų, Domų, Markų ir Nojų. Mergaičių vardų topuose nenuginčijamos lyderės – Eva ir Liepa. Taip pat itin mėgstami Luknės, Barboros, Amelijos ir Paulos vardai.

Užregistruota ir retesnių pasirinkimų. Mergaitėms tėvai suteikė Linėjos, Aleksijos, Melisos, Amiros, Vajanos, Frėjos ir Meilės, o berniukams – Semo, Emeto, Oktavijaus, Idrio, Žako ir Vėjo vardus.

Mažiau santuokų ir mirčių

Jei 2021 m. aukso žiedus sumainė 273 poros, tai pernai, 2022-aisiais, tokių būta mažiau – 229. Tačiau įregistruota dvigubai daugiau santuokų su užsieniečiais – 33, kai 2021 m. jų buvo 15.

Planuodami santuokos ceremoniją savo pasirinktoje vietoje, jaunavedžiai dairėsi į pajūrį. Santuokos ceremonijai jaunieji dažnai renkasi Karklę ir Kukuliškių kaimą. Itin dažnai tuoktuvės vyksta ir įvairiose Klaipėdos rajono sodybose. Pasirinktose vietose susituokė 62 poros.

Ištuokų skaičius liko stabilus. Tiek pernai, tiek užpernai pasukti skirtingais keliais nusprendė tiek pat šeimų – po 117.

Mirties liudijimai pernai išduoti 672 Klaipėdos rajono gyventojų artimiesiems. Tai – net 65 mažiau nei užpernai.

Atkreipimas dėmesys, kad civilinės metrikacijos paslaugos suteikiamos nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos, taigi šie duomenys tikrosios rajono demografinės situacijos neatspindi.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Atkeliauja ir Klaipėdos rajono Gyventojo kortelė

Kitą savaitę Klaipėdos rajono gyventojams bus pasiūlyta dar viena paslauga – Gyventojo kortelė. Ji bus išduodama nemokamai ir kortelės turėtojams ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Žuvo pėstysis

Policija pranešė, kad ketvirtadienio vakarą, apie 19.25 val., Klaipėdos rajone, kelio Klaipėda – Palanga 10-ajame kilometre, automobilis „Audi A6“, vairuojamas ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Švietimas

Susitarta dėl didesnių kompensacijų už rajono moksleivius

Klaipėdos miestas ir rajonas susitarė didesnių kompensacijų už vaikų ugdymą uostamiesčio švietimo įstaigose. Pasirašius papildomą susitarimą tarp Klaipėdos miesto ir ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This