Į Klaipėdos miesto tarybą – daugiau nei 300 kandidatų

Politika, Svarbu

Nors rinkimai į savivaldybių tarybas vyks jau po dviejų mėnesių, kol kas visų kandidatų sąrašų oficialiame Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) tinklapyje nerasite.

Pasak VRK atstovės spaudai Indės Ramanavičienės, kandidatai į savivaldybių tarybų narius ir merus dar nėra registruoti oficialiai.

„Taip pat dar vyksta jų dokumentų patikrinimas, tad galutinis oficialiai registruotų kandidatų sąrašas dar gali keistis. Oficialiai registruotų kandidatų sąrašus VRK skelbs ne vėliau, kaip likus 30 dienų iki rinkimų, t. y. ne vėliau kaip vasario 3 d.”, – sakė ji.

Tuo metu tarp pagrindinių Klaipėdos politinių jėgų savo dokumentus jau yra pateikusios ir užregistravusios kelios partijos ir vienas rinkimų komitetas.

Tarp jų ilgiausias sąrašas, kuriame – net 48 kandidatai – priklauso iki šiol uostamiestyje niekaip nesireiškusiai vadinamajai Artūro Zuoko partijai „Laisvė ir teisingumas”. Po jos pagal pateiktų kandidatų skaičių seka Liberalų sąjūdis su 37 kandidatais. Vienu kandidatu nuo liberalų atsilieka socialdemokratai su Vytautu Grubliausku, kandidatu į merus, priešaky. Vadinamoji S. Skvernelio partija „Vardan Lietuvos” VRK yra pateikusi 23 kandidatų uostamiestyje sąrašą, o politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai” – 22.

Tuo metu ir Darbo partija, ir Lietuvos žaliųjų partija užimti miesto tarybos narių kėdes bandys su vienodais – 18 kandidatų sąrašais.

Kol kas VRK tebetikrina bene anksčiausiai iš visų rinkiminę kampaniją Klaipėdoje pradėjusių Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos (konservatorių) bei vienų iš pagrindinių jos konkurentų – Valstiečių ir žaliųjų sąjungos – kandidatų sąrašus. Oficialiai ir Laisvės partijos kandidatų sąrašų VRK dar nėra.

Bendras kandidatų skaičius į Klaipėdos miesto tarybos narius šiuo metu nurodomas 327, šalyje – beveik 14 tūkst.

Pirmasis rinkimų į savivaldybių tarybas turas vyks kovos 5 d.

Pasirašyti, paremiant kandidatus, el. būdu galima rinkėjo puslapyje, prisijungus per elektroninius valdžios vartus.

INFORMACIJA

Šiuo metu Klaipėdos mero kėdės siekia Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys parlamentaras Audrius Petrošius, Seimo narė valstietė Ligita Girskienė, liberalas Saulius Budinas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Artūras Bogdanovas, socialdemokratų kandidatas V. Grubliauskas, Tautos ir teisingumo partijos vicepirmininkas Naglis Puteikis, politinio komiteto Ištikimi Klaipėdai” vadovas Arvydas Vaitkus, Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Arvydas Ektis, „Laisvė ir teisingumas” pirmininkas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, Laisvės partijos atstovė Birutė Andruškaitė, Darbo partijos – Giedrius Bindza bei Gintarė Sakalauskaitė, atstovaujanti Lietuvos regionų partijai.

4 Comments

  1. Algis

    Apie jona jukniu kandidata i klaipedos miesto taryba nuo partijos tautos ir teisingumo sajunga paskendes anstuolios skolose mama jam padovanojo sodyba ir zeme vainute silutes raj bet kai mama ptyre trauma ir atejo laikas gryzti namo jos jau nebeileido taip mama gyvenimo saulelydi pasitiko valdiskuos namuos po to sodyba ir zeme isvarze anstolis naujas savininkas du metus vargo kol pona jona isvijo be to pramorciavojo butus klaipedoi kurios jo zmona buvo gavus palei paskyrima taip visa seima paliko be nieko o pats pabego pas kita kiek man zinoma issinomuojo kambarius siltnamiu 10 klaipedoi kai atejo metas issikraustyti seimininkas be teismo nebeisveja anksciau jis buvo partijoi tvarka ir teisingumas

    Reply
  2. Nuomonė

    Įdomus reiškinys, bet man įdomiausia tai, o kiek tame skaičiuje yra politinių prostitučių, kurios/kurie per kiekvienus rinkimus gulasi vis su nauja partija, KAD TIK PATEKTI PRIE LOVIO. Be abejo gali keistis žmogaus pažiūros, tačiau kai kiekvieną kartą bandoma patekti į valdžią su kita partija, tai jau politinė prostitucija, tokoų žmonių reikėtų saugotis, nes jie neturio jokių moralinių vertybių.

    Reply
    • Žymiai Idomiau

      Kiek dar metų ESO kankins vartotojus su savo nuolatiniais elektros atjungimais visai dienai?? Niekur kitur nera tokios betvarkes!

    • o tai

      reikėtų ir gulėti iki amžiaus galo su vienu degradu? Besiblaškantys viliasi, kad kitoj lovoj bus ir finansiškai romantiškiau. Ar siūlaisi atidengti savo skaistybės kaldrą?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This