Danės skvere – fotografijų paroda „Šimtmečio veidai“

Kultūra

Šimtą metų žmonės fotografavosi prie paminklo „Už laisvę žuvusiems. 1923 m.“ miesto kapinėse, vėliau – Skulptūrų parke. Taip jie išreiškė pagarbą Klaipėdos kraštui ir Lietuvai.

1925 m. Prie paminklo „Už laisvę žuvusiems“

Klaipėdos miesto kapinėse yra palaidoti trys lietuviai sukilėliai, žuvę karinės operacijos metu, ir Andrius Martusevičius-Martus, po mėnesio miręs nuo plaučių uždegimo Kretingos ligoninėje. Sukilėlių kapas Klaipėdoje yra simbolinė vieta, kur žmonės net ir sovietmečiu degdavo žvakutes, dėdavo gėles, taip perduodami žinią ateinančioms kartoms, kad nepriklausomos Lietuvos valstybės idėja jų širdyse gyva.

Lauko parodoje eksponuojama 17 įspūdingiausių nuotraukų iš Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus archyvų ir miestiečių asmeninių albumų. Dalis nuotraukų surinkta bendradarbiaujant su dienraščiu „Vakarų ekspresas“. Nuotraukos pateiktos istorine seka – nuo 1923 m. iki mūsų dienų.

Organizatoriai tikisi, kad paroda suteiks džiaugsmo ir sukurs šventinį vienybės jausmą su žmonėmis, kurie gyveno prieš šimtą metų ir kurių idėjos gyvuoja šiandien.

Klaipėdos krašto metams skirta paroda Klaipėdos Danės skvere (prie naujųjų fontanų) veiks nuo sausio 13 d. iki balandžio 1 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Danės skvero fontanas šią vasarą nebešoks

Danės skvero fontano veikimo šį sezoną nebepavyks atnaujinti. Per rugpjūčio 6-osios liūtį, kai iškrito stichinis kritulių kiekis, buvo apsemta fontano ...
2023-08-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This