Klaipėda neskubės išjungti šventinio apšvietimo

Miestas

Kitos savaitės pradžioje, po stačiatikių Kalėdų, kurios švenčiamos šį savaitgalį (sausio 7 d.), kalėdiniai papuošimai bus išjungti tik dalyje uostamiesčio.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmiausia juos planuojama išjungti pietinėje miesto dalyje nuo Sausio 15-osios iki Smiltelės gatvės. Likusioje miesto dalyje didžiosioms metų šventėms įžiebtos girliandos ir kitos šventinės dekoracijos klaipėdiečius ir miesto svečius džiugins ilgiau: papuošimus nuo Sausio 15-osios g. (imtinai) iki Liepojos g. nuspręsta išjungti nuo sausio 16 d.

„Kitą savaitgalį, sausio 14-15 dienomis, mieste vyks daug šventinių renginių, skirtų Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui. Siekdama, kad didžiosioms metų šventėms iškabinti šviečiantys papuošimai prisidėtų prie šventinės atmosferos sukūrimo, Klaipėdos miesto savivaldybė apsisprendė juos palikti ilgesniam laikui“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Per šias šventes miestas buvo papuoštas, kaip ir pernai, – iki pat Smiltelės gatvės. Šiemet buvo papuošta beveik 1 tūkst. gatvių apšvietimo atramų. Medžiams puošti šiemet panaudota 9,8 tūkst. girliandų.

Nuimti visas šventines girliandas ir kitus papuošimus už gatvių apšvietimą atsakinga bendrovė „Klaipėdos autobusų parkas“ įpareigota iki kovo 10 d.

6 Comments

  1. Anonimas

    Patys gražiausi šie mėlsavai oranžiniai žibintai. Jie nuostabūs. Kai valdžia masiškai duoda įsakymus mieste naikinti medžius. bent žibintai tekia džiaugsmo.

    Reply
  2. V ir Gis

    Lietuviai švęs Klaipėdos okupacijos jubiliejų.

    Reply
  3. aha

    Taip ŽMONĖS pagal papuošimus sprendžiant vis dar gyvena tik iki BIG’o. Linkiu tai įvertinti per rinkimus, kaip ir kelių būklę.

    Reply
  4. et

    vietoj to kad registruotų valstybės priešus kurie fejerverkus maskvos laiku šaudo tai dar ruzzams ir šventinį apšvietimą palieka. apgailėtina

    Reply
  5. Anonimas

    netaupom pinigu?

    Reply
    • Silkė

      Su tramvajaus studija, su Šimtmečio mokykla, su sakurų sodu, krantinėm ,parkais ir t.t jau tiek pritaupėm – kad gal jau užtenka? Duokim žmonėms bent jau šventine šviesa šiek tiek ilgiau pasidžiaugti!!!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This