Klaipėdiečiai gaudo bangas Meksikoje

Fotoreportažai, Sportas

Kalifornijos valstiją nusiaubusi audra be elektros paliko beveik pusę milijono žmonių, o JAV prezidentas Joe Biden paskelbė nepaprastąją padėtį Kalifornijos valstijoje. Tačiau penkiasdešimtmečio audra pramintas ciklonas pradžiugino vakarų pakrantės banglentininkus. Stipriai įsiūbuotos Ramiojo vandenyno bangos galėjo viršyti ir 15 metrų aukštį.

Donatas Meškauskas pagavo bangą. Spotas nuotr.

Kiek piečiau, Žemutinėje Kalifornijoje, Meksikoje, besitreniruojantys „Surf Camp” banglenčių akademijos treneriai iš Klaipėdos galėjo džiaugtis įspūdingomis bangomis ir Meksikos saule be JAV pakrantę skalavusių liūčių ir vėjų.

„Didelės bangos keliauja tūkstančius kilometrų, jos pabėga nuo audros epicentro. Žinoma, kuo toliau bangos keliauja, tuo jos mažesnės, tačiau šį savaitgalį netrūko įspūdingų 6-7 metrų aukščio bangų. Kai jų nebepaveja vėjas – bangų paviršius išsilygina, lieka tik gryna energija. Tokios sąlygos yra kiekvieno banglentininko svajonė”, – pasakojo Meksikoje jau daugiau nei 12 metų bangas gaudantis klaipėdietis Girmantas Neniškis.

Donatas Meškauskas Meksikoje. Spotas nuotr.

Žinoma, tokios sąlygos pasitaiko itin retai – nuo 2009 metų tokios įspūdingos bangos Žemutinę Kaliforniją pasiekė mažiau nei penkis kartus. Tad norint atsidurti tinkamu metu ir tinkamoje vietoje turi lydėti sėkmė. Šiek tiek sėkmės prireikia ir išsiyrus į bangas – sulaukti tinkamos, būti geroje pozicijoje, nepadaryti klaidų.

Spotas.nuotr.

„Didelės bangos nėra tokios pavojingos, kaip baimė didelėms bangoms. Adrenalinas suaktyvina smegenis ir raumenis, susifokusuoji į tai, kas vyksta čia ir dabar, ir pavyksta tą baimę išjungti. Man patinka, kad tokios bangos visada priverčia išnaudoti savo galimybes maksimaliai, nors per visą dieną gali pagauti tik vieną kitą bangą. Tačiau tos akimirkos – neapsakomos, visiška euforija”, – pasakojo „Surf Camp” treneris Donatas Meškauskas, rugsėjį atstovavęs Lietuvai pasaulio banglenčių čempionate.

Bene sunkiausia dalis – ištrūkti iš bangų mūšos prie kranto. Ne kiekvienam banglentininkui pavyksta tą padaryti iš pirmo karto. Tačiau išsiyrus į bangas, savosios gali tekti laukti ir dvi, tris, kartais net keturias valandas. Tad fizinis ir psichologinis pasiruošimas yra labai svarbus.

Spotas.nuotr.

„Didelėse bangose emocijos veikia kitaip. Ramybė ir tyla išsiyrus už viso chaoso prie kranto ir bendraminčiai, kurie nekonkuruoja, bet palaiko. Nors iš tiesų, pirmą dieną su Donatu plaukėme dviese. Tris valandas negalėjome patikėti, kad tokios puikios bangos, o aplink nė vieno banglentininko. Tačiau pagarba stichijai, kaip ir pagarba kitam, šalia esančiam tarp didelių bangų juntama ypatingai”, – reziumavo Girmantas.

Girmantas Neniškis Meksikoje. Spotas nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Unikalias idėjas Klaipėdoje įgyvendinę verslininkai įsitikinę miesto potencialu

Dar neišnaudotos galimybės, šilta gyventojų reakcija ir unikalios prieigos prie vandens – tokius Klaipėdos miesto privalumus vardina verslininkai, pasirinkę čia ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Verslas

Renginių organizavimo agentūra giria pajūrį ir Klaipėdą

Renginių organizavimo agentūros „A Management“ vadovė Aušra Virkietytė tvirtina, jog Lietuvos pajūris kiekvienam renginiui suteikia atostogų skonį, net jei jis ...
2023-07-27
Skaityti daugiau

Švietimas

Noras išmokti lietuviškai į Klaipėdą pritraukė ir egzotiškų šalių atstovus

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) auditorijas ir šią vasarą užpildė Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This