Autobusų parkui skirta bauda

Transportas

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis pranešė, jog Klaipėdos autobusų parkui buvo skirta 9,8 tūkst. eurų bauda už tai, kad „gatvės buvo slidžios, nenuvalytos sniego sankaupos, nebuvo užtikrintas eismo saugumas”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės administracija pripažįsta, kad sąmyšis miesto gatvėse gruodžio 8-13 dienomis, esant ypač sudėtingoms oro sąlygomis, vyko ir dėl nesėkmingų savivaldybės viešųjų pirkimų, ir dėl rangovų kaltės. 

„Tikslinga išskirti gruodžio mėnesyje sudėtingas hidrometeorologines sąlygas – gausų sniegą, staigų (per ~ 3 val. laikotarpį) ir ženklų (nuo 0º iki -7º – -10º) temperatūros, išsilaikiusios keletą dienų, pokytį, dėl ko intensyvaus transporto sraute nemaža dalis gatvių dangų pasidengė suspausto ledo sluoksniu. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba nurodė, didžiausias kritulių kiekis teko vakarinei Žemaitijos daliai”, – rašoma Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komitetui atsiųstame rašte.

Jame tikinama, kad savivaldybės tikslas yra kuo skubiau parinkti rangovus visų trijų miesto dalių valymui, siekiant užtikrinti ateityje kokybiškesnį ir spartesnį paslaugų suteikimą. Prognozuojama, kad sutartus bus pasirašytos jau sausio viduryje. Klaipėdos autobusų parkui po šio konkurso liktų šiaurinė miesto dalis.

7 Comments

  1. Saulius

    UAB Klaipėdos autobusų parkas liko „atpirkimo ožiu”. Kai buvo priskirta tik šiaurinė dalis – Jis jautėsi ARKLIU. Kai Jam prikabino dar ir centrinę dalį paliko OŽIU…
    Tikra tiesa ta kad, vyrai tikrai varė arklius „non stop” po 20 valandų.

    Reply
    • Kažkas nepadoraus

      Galimai tie arkliai pridvėsę buvo. Už tokį gatvių valymą atsakingiems vyrams turėtų būti pritaikytas tarnybinis kastravimas. Nesuprantu prie ko čia gatvių valymas ir autobusų parkas, ar jie bent vieną šluotą turi? Tai kažkokie neaiškūs išskaičiavimai, tos machinacijos ir trukdo nekliudomai Grubliauskui likti meru.Į Klaipėdą visada žiema ateina netikėtai, žmonės dėl to nepatenkinti visiškai teisėtai.Bent dabar meras turėtų padėti autobusų parką į vietą ir nepiktinti žmonių.

    • Piktai

      Kur ir ką varė, nebent į trūsus? Tai buvo sūdna diena. Jei meras nori laimėti rinkimus, jis turi nedelsiant išardyti tą apsileidėlių ir machinatorių artelę, kuri be technikos ėmėsi valyti miestą. Įdomu, gal autobusų parkas imsis terikti mieste stomotologines paslaugas, labai trūksta stomotologų, parkas galėtų pagelbėti, juk šaltkalvių tai turi… Tiesiog pats stebiuosi, kad taiop gudriai sugalvojau.

  2. Gyventojas

    Taigi teks ant bilieteliu daugiau susimesti, nes reikes baudele dengti

    Reply
  3. Aš

    Nieko nesuprantu, pasak Grublausko dirbo išsijuosę, technikos užteko, tik kad žiema užklupo netikėtai….. Ir še tau kad nori, bauda!

    Reply
  4. Šiaurinė dalis

    Ačiū ačiū už Autobusų parką šiaurinėje miesto dalyje! Taip blogai kaip šiemet nebuvo niekad! Autobusų parkas technikos neturi, technologijų neišmano, persamdo kažką iš šalies, bet vis tiek tinka! Jūs ten savivaldybėje visai atsipalaidavot?

    Reply
  5. Raimundas

    Idomu kaip sumokės bauda,pabrangins bilietėlius ar vadovai iš savo atlyginimo?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This