Noras būti valdžioje nemažai kainuoja

Politika, Svarbu

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau skelbia duomenimis, kas ir kiek paaukojo politinei šių metų savivaldos rinkimų kampanijai. Uostamiestyje asmeninėmis kandidatų aukomis išsiskiria vienintelis čia registruotas rinkimų komitetas „Ištikimi Klaipėdai”.

publicdomainpictures.net nuotr.

Šis komitetas iki šiol yra deklaravęs, kad sulaukė 55 980 eurų aukų. Beveik trečdalį šios sumos skyrė turtingiausiu šalies politiku šiuo metu laikomas miesto Tarybos narys Vidmantas Dambrauskas – jis rinkimas skyrė maksimalią fiziniam asmeniui leistiną 15 980 eurų sumą. Jo kolega, taip pat verslininkas ir kandidatas Arūnas Tuma skyrė 10 500 eurų. Panašią sumą – 10 000 eurų – skyrė kandidatu esantis verslininkas Audrius Statkevičius. Pats šio komiteto kandidatas į merus Arvydas Vaitkus atseikėjo 3500 eurų, kandidatų sąraše esančios finansų konsultantės Regina Žemaitienė ir Asta Anilionė-Lipovec paaukojo po 2000 eurų, 4000 eurų skyrė ir kita kandidatė, miesto Tarybos narė Vaida Raugelė. Miesto Tarybos narys, verslininkas Rimantas Taraškevičius, taip pat prisijungęs prie šio komiteto, paaukojo 3000 eurų. Pats komitetas iš savo sąskaitos rinkimams skyrė 5000 eurų.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Klaipėdos kandidatų sąrašas kol kas disponuoja tik 500 eurų, iš kurių didžiąją dalį sudaro dvi aukos – 150 eurų, gauti iš Loretos Bentienės ir 200 eurų, pervesti Kęstučio Grubliausko.

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos kandidatai deklaravo 11535,77 Eur paramos – beveik visą ją sudaro partijos pervedimai. Jos kandidatas į merus Saulius Budinas disponuoja 15655,77 Eur, iš kurių 14 000 eurų skyrė partija. Pats kandidatas tokiam reikalui paaukojo 300 eurų, jo kolega miesto Taryboje Edmundas Kvederis pervedė 150 eurų, o kandidatas, verslininkas Artur Truš – 705,77 Eur.

Klaipėdos konservatorių kandidatai yra sulaukę 41 698,44 Eur paramos. 20 000 eurų skyrė pati partija, net 15 000 eurų paaukojo kandidatu tapęs verslininkas Ugnius Radvila, 2000 eurų „investavo” sąrašo lyderiu paskirtas Klaipėdos universiteto rektorius, miesto Tarybos narys Artūras Razbadauskas, 2000 eurų skyrė Vytautas Krutulis, 1000 – Linas Gumuliauskas, o prie konservatorių šiems rinkimams prisišliejęs miesto Tarybos narys Alvidas Šimkus paaukojo 1001 eurą.

Kiti rinkimų dalyviai arba dar nėra sulaukę (deklaravę) aukų, arba deklaruoja jas bendrame, visos Lietuvos kandidatus apimančiame sąraše.

INFORMACIJA

VRK duomenimis, politinėms kampanijoms finansuoti politinės kampanijos dalyviai jau yra gavę 2 mln. 268 tūkst. 376 eurus. Didžiausią dalį šios sumos – 1 769 256 eurus – sudaro lėšos, kurias pervedė pačios politinės organizacijos. 421 519 eurų iki sausio 9 d. ryto buvo suaukoję fiziniai asmenys. Dar 77 600 eurų buvo skyrę kandidatai į merus iš savo asmeninių lėšų. 

Daugiausiai lėšų rinkimų politinei kampanijai finansuoti, sausio 9 dienos duomenimis, buvo gavę Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (644 496 eurus). Mažiausiai – save išsikėlę kandidatai, jiems kol kas suaukota 51 595 eurai.  Iš viso iki sausio 9 dienos informaciją apie tai, kiek lėšų jau yra gavę, VRK yra pateikę 194 iš 262 savarankiškų politinės kampanijos dalyvių. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This