„Rusakalbė Klaipėda” pranešė, ką palaikys rinkimuose

Politika, Svarbu

Nors kovo 5 dieną vyksiančiuose savivaldos ir mero rinkimuose rusakalbius Klaipėdos gyventojus atstovaujančios organizacijos pirmą kartą tiesiogiai nedalyvaus, tačiau agituoja, ką reikėtų paremti.

Asociacija „Rusakalbė Klaipėda” („Русскоговорящая Клайпеда“), nesėkmingai dalyvavusi praeituose rinkimuose, prieš keletą dienų paskelbė, kad nors artėjančiuose savivaldos rinkimuose nebus atstovaujama kaip atskira politinė jėga, bet mažiausiai du šios organizacijos nariai bus partijos „Laisvė ir teisingumas” sąraše. 

Organizacijos susirinkimas. Facebook nuotr.

Pranešime tiesiogiai nepranešama, ar kviečiama palaikyti ir šios partijos kandidatą Remigijų Žemaitaitį Klaipėdos mero rinkimuose, tačiau iš viso teksto tokį įspūdį galima susidaryti.

Asociacija, kurią sukūrė buvusios miesto Tarybos narės Jelizaveta Daugininkienė ir Svetlana Baracevičienė, primena, kad apie 30 procentų Klaipėdos gyventojų rusų kalbą vadina savo gimtąja kalba bei ragina palaikyti jos kandidatus.

Ne kartą savivaldos rinkimuose Klaipėdoje dalyvavęs Viačeslavas Titovas, kuris buvo išrinktas ir į šios kadencijos miesto savivaldybės Tarybą, tačiau nuteistas ir neteko mandato už Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paniekinimą, savo Facebook paskyroje duoda žinią, kad rinkimuose šįkart irgi nedalyvaus.

Paskyroje jis prieš keletą dienų pasidalijo LRT.lt straipsniu „Idėjiniai pagrindai patyrė didžiulį triuškinimą“: būsimuose rinkimuose – nė vienos su Klaipėdos rusakalbiais siejamos politinės jėgos”. Šiame straipsnyje jis tvirtino, kad „nedalyvauti rinkimuose atsisakė dėl asmeninių priežasčių – esą Tarybos nario pareigas būtų sunku derinti su darbine veikla, o kolegų eiti į rinkimus V. Titovas sakė nusprendęs neburti dėl Lietuvoje neva įsigalėjusios rusafobijos”. Jo įsteigtas visuomeninis rinkimų komitetas „Titov ir teisingumas“ Klaipėdos miesto taryboje šiuo metu turi du atstovus.

Šį įrašą Facebook komentavo tik keletas asmenų. Vienas iš jų replikavo, kad  „čia mūsų apskritai nėra” (А нас вообще здесь нет!) Kiti įrašai – panašia nata: net aiškinama esą „visus, kurie yra kitos nuomonės, norima sutraiškyti, nes jie maišo būtį prie lovio”. 

Ką V. Titovas ir jo bendražygiai rems artėjančiuose rinkimuose, nepranešama. Nieko apie tai viešai nepraneša ir politinė partija Rusų aljansas, neseniai  „Atvirai Klaipėdai” patvirtinusi, kad baigia savo veiklą.

Rinkimuose į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą bei mero postą dalyvaujantys asmenys siekia ir rusakalbių gyventojų palaikymo. Manoma, kad būtent jų palaikymas nulėmė Vytauto Grubliausko pergalę prieš Arvydą Vaitkų antrame mero rinkimų ture prieš ketvertą metų.

17 Comments

  1. ona

    Jelizaveta Daugininkienė- ar šitą ponią jau buvote nuvežę į Ukrainą, kad jis įsitikintų, kad tenai š tikrųjų vyksta karas.

    Reply
  2. O gal jau laikas tapti tiesiog Lietuvos piliečiais?

    Gal jau laikas išmokti valstybinę kalbą ir nebesiskirstyti kokia kalba kalba namie. Nes kalba jokių interesų neatstovauja, jei jie buriasi pagal kalbą ir siekia politinio atstovavimo tai akivaizdu jog turi tikslų nesuderinamų su Lietuvos interesais.

    Reply
  3. Išprotėjimas

    Žemaitaitis ir Klaipėda! Tai nesuderinama jokiais parametrais. Tai nonsenas, nesąmonė, absurdas, nesusipratimas.

    Reply
  4. Įkalė vinį

    į supuvusį Žemaitaičio politinį karstą.Nejaigi tikisi, kad rusakalbiai jį išrinks meru?Dar kartą įrodo, kad Klaipėdos jis nepažįsta , yra visiškai svetimas mums.Bandymas sulošti dūdoriaus korta, t.y. užsitikrinti jų(rusakalbių)paramą , ,pamaloninant įvairiais pažadais yra nevykęs ir apgailėtinas.Prisimenate, kaip dudorius dalyvaudavo pobiedobiesijos karnavaluose,iš kailio nėrėsi, kad tik išrinktų?Dabar kiti laikai, o ir rusakalbiai nebe tie.Rusai ir ukrainiečiai, pagaliau išsiskyrė, duokdie amžiams.Beje, iš kur tie 30% ? Pagal paskutinius duomenis – tik 20%.

    Reply
  5. skaitytojas

    Neįtik į Žemaitaičio partiją tinka. Jau tas visai nusivažiavo, populistas, besidrabstantis amžinai purvais visur. Ką gero padarei sėdėdamas seime, tik skandalus moki kelti, įžeidinėti, klounas jau vietoj gražulio atsidūręs.,tokių merų mums nereikia.

    Reply
    • klaida

      Jie tik į …(pradžia)

  6. Klp

    Gėda net skaityti tokį straipsnį.. Žemaitaitis meras? Jūs durniai?

    Reply
    • Prie ko čia mes?

      Tai jis toks, kokiu pavadinot

  7. Seniukas

    Rašoma…rusakalbiai,slavai,manykime taip ir yra.Tai rusai,gudai ,cha holai( ukrainiečiai), visi atsibasteliai,susimaišė tarp savęs.

    Reply
  8. Nesamone

    Kokie dar 30%? ? Ir dar aš vis galvojau iškur toks bardakas autobusu parke,bankrotas ir bankrotas ir vis lenda i valstybes kišenę naujų kompensacijų …

    Reply
  9. Nerijus

    Labai gerai,nors žinosime už ką NEBALSUOTI! žemaitaitis ne Klaipėdietis ir čia ne jo „žemė”,tik grynas Klaipėdietis gali būti Meru,tas kuris čia augo ir matė kas vyko,vyksta Mieste,ką „šneka”,ko nori gyventojai! O „ruskogovariaschaja”-laikas pamiršti”ruskii mir”,praėjo 33m.- arba Jūs visa”dūšia”už KLP ir LTU,arba praėjo jūsų
    laikas-vata! Tik bendrai Mes galim padaryti Klaipėdą grąžesne!

    Reply
  10. Anonimas

    Čia kaip ir viskas aišku , bet kaip tiek metų Jelizavieta galėjo vadovauti autobusu parkui , kuris priklauso savivaldybei , jinai pati tikriausia jedynstvininkė , o tai ką palaikė mūsų savivaldybės aukščiausios asabos .

    Reply
  11. Aišku už ką nereikia balsuoti

    Na visiškai aišku kam dirba ši partija.

    Reply
  12. Asd

    Mums giliai px ką rusakalbiai palaikys.

    Reply
  13. 30 proc

    gal juokauja kažkas, čia kiša tokius skaičius, kurių net 1980 nebuvo.

    Reply
    • Klaipėda 4ever

      Aš irgi nustebau dėl tu 300proc… Kas per nesąmonė

  14. Anonimas

    iš kur traukiama tokias statistika? „primena, kad apie 30 procentų Klaipėdos gyventojų rusų kalbą vadina savo gimtąja kalba ” :DD

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This