„Klaipėdos energijai” laikinai vadovaus finansininkas

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės kontroliuojamos AB „Klaipėdos energija” valdyba trečiadienį nusprendė, jog laikinuoju įmonės vadovu iki bus išrinktas nuolatinis taps finansų direktorius Kęstutis Jonkus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau nekart pastaruoju metu rašė, kad dabartinio įmonės vadovo Antano Katino įgaliojimų antrajai penkerių metų kadencijai valdyba nusprendė nepratęsti.

Pagal nuo 2018-ųjų pradžios įsigaliojusius Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pakeitimus tokios bendrovės vadovu asmuo gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas. Atitinkamo įmonės valdymo organo sprendimu tas pats asmuo gali būti skiriamas antrajai 5 metų kadencijai, jei jo vadovavimo laikotarpiu įmonė pasiekė visus jai nustatytus veiklos tikslus. Įmonės valdyba, kurioje yra Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis, 19,47% įmonės akcijų valdančios UAB „Gren Lietuva” logistikos vadovas Rimantas Tenenė ir K. Jonkus, balsų dauguma (du prieš vieną) nusprendė, jog A. Katino kadencija nebebus pratęsiama. Kaip pagrindinės priežastys buvo įvardintas aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą trūkumas, valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai.

Toks verdiktas įsuko įvairiausių įvykių karuselę, kurios vyšnaite tapo A. Katino teismui pateiktas prašymas panaikinti šį valdybos sprendimą. Šį antradienį savo trigrašį įkišo ir politikai – Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komitetas nutarė įpareigoti savivaldybės kontrolierius aiškintis, kiek pagrįsti tokie „Klaipėdos energijos” valdybos ir Stebėtojų tarybos sprendimai.

Visgi įmonės valdyba trečiadienį nusprendė, kad A. Katinas neturėtų jau būti ir laikinuoju įmonės vadovu – paskutinė jo darbo diena bus sausio 16-oji. Pasak valdybos pirmininko E. Simokaičio, mandatas A. Katinui tęsti darbą laikinai nelabai derintųsi su faktu, kad baigėsi kadencija, tad jo kandidatūra nebuvo svarstyta. Laikinojo vadovo valdyba norėjo iš įmonės darbuotojų, tad ir buvo pasirinktas K. Jonkus. Jis nuo šio klausimo svarstymo nusišalino, tad laikinuoju vadovo buvo paskirtas kitų dviejų valdybos narių balsais.

Tiesa, kad K. Jonkus galėtų pradėti eiti tokias pareigas pagal Korupcijos prevencijos įstatymą dar reikia gauti Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadas. Tad gali susiklostyti tokia situacija, kad įmonė kurį laiką bus visai be vadovo.

E. Simokaičio teigimu, valdyba taip pat davė nurodymą įmonei dar šį mėnesį įvykdyti konkursą, kurio metu turi būti pasirinkta naujo vadovo atranką vykdysianti įmonė.

Pašnekovas prognozavo, kad iki valdyba patvirtins naują įmonės vadovą gali praeiti 2-3 mėnesiai.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, jog Savivaldybės administracija inicijavo iki šių metų balandžio vidurio įgaliojimus turinčios įmonės valdybos atnaujinimo procesą. Sausio 2-ąją Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis pasirašė įsakymą, kuriuo siūlo įmonės Stebėtojų tarybai į valdybą vietoje įmonės finansų direktoriaus K. Jonkaus ir E. Simokaičio išrinkti Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėją Kristiną Petraitienę bei Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiąjį specialistą Arūną Smagurį. Pastarasis nuo 2005-ųjų, kai baigė ketverių metų karjerą Savivaldybės administracijoje, dirbo „Klaipėdos energijoje”. Paskutinės jo pareigos čia buvo Tinklų tarnybos vadovas. Jas vyras paliko pernai kovą šalių susitarimu.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, esantis formaliu įmonės akcijų valdytoju, ir „Atvirai Klaipėdai”, ir antradienį minėto komiteto posėdžio metu aiškino, kad valdybos narius norima pakeisti dėl to, jog esą neliktų jokių galimų šališkumų renkant naują generalinį direktorių. Taip pat jis akcentavo aplinkybę, kad esą norima pagaliau pašalinti „nelabai normalią” padėtį, likusią tik „Klaipėdos energijoje”, kai įmonės valdyboje yra jos darbuotojas, pavaldus generaliniam direktoriui.

4 Comments

  1. Komentaras

    Siūlyčiau atsisakyti ir stebėtojų tarybų. Sutaupytų savivaldybė mūsų pinigėlių vėjais išleidžiamų ir nebūtų bereikalingo veiksmo imitavimo..
    Gal klystu, gal taip savivaldybė remia merui lojalius valdininkus, mokėdama jiems priedus prie algų ?

    Reply
    • Uno

      Klaipedos savivaldybe turi tikriausiai daugiausiai valdymo organu is visu ir deleguoja daugiausiai valdininku, o tai kainuoja imonems nemenkus pinigus. Nesuprantama, ko svaistomi pinigai. Bet gal
      is tiesu – atlyginama lojaliausiems

  2. klaipėdiškė

    kam ruošiama vieta paaiškės. Žinantieji nenori garsinti, bet paslaptis išlieka tik nesekantiems politinių sandorių

    Reply
  3. Zuikis

    Smaguriautojas nešališkas? Baikit juokus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Teigiama esą jos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This