Jūrininkų poliklinikos statyba: kainos – virš debesų

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos savivaldybėje atplėšti vokai su pasiūlymais dėl Jūrininkų sveikatos priežiūros centro statybos sklype Birutės g. 5E. Visų pasiūlymų kaina viršijo numatytą, kai kurie – net per 50 procentų.

Naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato projektą sukūrė vilniečiai MB „Mes architektai“

Vilma Marcinkevičienė, Savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja, sako, kad nors galima maksimali kaina viešai paskelbta nebuvo, tačiau pagal nustatytas procedūras pirkimo iniciatorius – administracijos direktorius – ją buvo nurodęs.

Kadangi visi penki pasiūlymus pateikę atviro viešojo pirkimo konkurso dalyviai pasiūlė didesnę šio objekto statybos kainą nei buvo suplanuota, visos procedūros laikinai stabdomos ir kreipiamasi į pirkimo iniciatorių. Jei jis sutiks, kad kaina gali būti didesnė, konkurso procedūros tęsis: bus tikrinami pretendentų kvalifikaciniai reikalavimai ir kiti dokumentai. Jei ne, konkursas bus nutrauktas.

V. Marcinkevičienė negalėjo atsakyti, ar administracijos direktorius gali tokį sprendimą priimti be savivaldybės Tarybos pritarimo. Prieš porą metų buvo tvirtinama, kad statybos gali kaštuoti apie 10 milijonų eurų.

Viešojo pirkimo konkursas buvo suskaidytas į dvi dalis. II pirkimo dalis – buitinių nuotekų tinklo, Bijūnų g. 17, naujos statybos darbai su darbo projekto parengimu. Dėl jos taip pat rungėsi penki potencialūs rangovai.

Teisės aktai neleidžia skelbti konkurso dalyvių sąrašo iki tol, kol nėra pasibaigusios visos pirkimo procedūros.

2021 metų rugsėjo pabaigoje dar buvo tikimasi, kad Jūrininkų poliklinika bus pradėta statyti 2022 metais. Klaipėdos savivaldybės strateginės plėtros plane buvo įrašytas, kad naują polikliniką planuojama pastatyti iki 2023 metų.

2019 m. sausį įvyko būsimo pastato architektūrinis konkursas. Jame buvo pateikta 12 darbų, kaip turėtų atrodyti naujasis objektas. Konkurso nugalėtoja išrinkta vilniečių mažoji bendrija „Mes architektai“ (projekto vadovas Dovydas Čipkus), pristačiusi projektą „Du kiemai”. Ši įmonė parengė ir statybos techninį projektą, kurio derinimas užtruko beveik metus.

11 Comments

  1. Gyventojas

    Poliklinikos reikia ir šalia esantys gyventojai neprieštarauja, bet visiškas nesiskaitymas su žmonėmis, kai vieną sakomo-kitą daroma (https://ve.lt/gyvenimas/klaipedieciai-pasijuto-izuliai-apgauti) Kai gyventojai karštomis vasaros naktimis bus priversti miegoti uždarais langais, nes šalia už 20 metru „burbs” 24val . per parą daugiau nei 10 įrenginių ant pastato stogo, iš kurių kiekvienas skleidžia 55-60 dB , bei išmetinės gyventojams į langus iš laboratorijų, medicininių atliekų, rentego patalpų,orą su įvairiomis cheminėmis medžiagomis. Kai poliklinikos lankytojai norės sutaupyti už mašinos stovėjimą (važiuodami į gyventojams priklausantį bei jų prižiūrymą kiemą). Miesto valdžiai visiškai nusispjauti į tai ir į eilinius miesto gyventojus.

    Reply
  2. ???

    Viskas labai džiugu, tik man toks klausimėlis išlindo, polikliniką tai turėsime, o iš kur jūrininkų imsime?Kada paskutinį kartą matėte jūreivį , tvirtu žingsniu žygiuojantį Klaipėdos gatvėmis?

    Reply
  3. Kibis

    Kas nuo to pagerės vistiek visi daktarai turi isisteige privačius kabinetus,prie specialisto neprieisi

    Reply
  4. Anonimas

    Tikrai kažkas ne taip LT statybų sektoriuje, kai pvz. architektui pradeda tapti pelningiau projektuoti Lietuvoje, nei Norvegijoje.

    Reply
    • Neemigruok

      O tu dar ir paskutinius architektus i Norvegija issiusk. Palapinej gyvensi?

  5. Laimonas Bogušas

    Kainos ne kosminės, o realios. Kosminės yra savivaldybės suplanuotos kainos – jos nerealios ir neargumentuotai mažos.

    Reply
    • Taip

      Galima sutikti. Bet ką pasakytumėt apie dabartinę savivaldybės valdžią, kuri nesugeba suorganizuoti normalios realios kainos paskaičiavimo? Gėdinga…

    • Laimonas Bogušas

      To TAIP.
      Be abejo, būtų idealu, jei savivaldybė rangos pirkimą darytų be iš anksto nustatytos kainos ribos. Būtų sveika konkurencijai. Tačiau nustatyti kiek įmanomą mažesę kainą savivaldybei (ir mums tuo pačiu, kaip miesto savininkams) yra naudinga. Kitas klausimas – kad statybos darbai už pasiūlytą kainą turi būti atlikti neprarandant norimos kokybės.
      Sakyčiau, kad nieko blogo, kad gauti pasiūlymai netinka ir reikia didinti kainą. Absoliučiai įprasta praktika ir atvejis. Labai geras naujas pavyzdys yra Panevėžio autobusų stoties statybos rangovo konkursas. Projektas parengtas po architektūrinio konkurso, o rangovo parinkimo konkurse bent 4 kartus buvo gaunami vis per dideli kainų siūlymai. Ir nieko, pasaulis nesugriuvo. Artėjimo būdu buvo sutarta – savivaldybė kainą didino skelbdama naujus pirkimus, bet didino ne tiek, kiek „šaukė” potencialūs rangovai. Finiše gauta reali kaina, o ne iš anksto nustatyta, kelnes rangovui numaunanti mažiausia.

    • Taip

      Tai vartotės „iš gaidžio”, nes nenorite pripažint, kad dabartinė valdžia nesugeba normaliai nusistatyt skaičiuojamosios rangos darbų kainos? 🙂 nesižeminkit…

  6. Kam

    Kam reikia tos poliklinikos, pakanka ir dabartinių, daktarai dirba nuotoliu, gyventojų mažėja, kas važiuos į tą požeminį garažą, nebent aplinkiniai gyventojai ?

    Reply
    • Stebėtojas

      Kam reikalinga? Aptarnavimo ir darbo sąlygoms pagerinti. Jeigu jus tenkina aptarnavimas daugiabutyje, manęs tai ne.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Biržos tiltą remontuoti nori viena, o projektuoti polikliniką - 5 įmonės

Trečiadienį, pasibaigus pasiūlymų pateikimo terminui dėl antrą kartą paskelbto Biržos tilto per Dangės upę kapitalinio remonto ir tvarkybos darbų konkurso, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas

Patikslintos Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkurso sąlygos

Praėjus tik 10 dienų po to, kai Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė jau trečiąją rangovų paiešką Atgimimo aikštei rekonstruoti įrengiant po ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

Sveikata

Politizuotos Klaipėdos sveikatos įstaigų stebėtojų tarybos

Klaipėdos meras sudarė naujas viešųjų asmens sveikatos priežiūros įstaigų, kuriose savivaldybė įgyvendina dalininkės (savininkės) teises ir pareigas, stebėtojų tarybas. Į ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This