Pauliaus Lindenau mokymo centras tapo Lietuvos jūrinio klasterio nariu

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-01-12

Jūriniam sektoriui, inžinerijos pramonei, atsinaujinančios energetikos, paslaugų ir technologijų sritims specialistus rengiantis Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras (KPLMC) priimtas į Lietuvos jūrinio klasterio narių gretas.

Šiuo metu centras rengia atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojus, jūreivius, laivo virėjus (kokus), laivo keleivius aptarnaujančius darbuotojus (stiuardus), laivų motoristus, laivų korpusų surinkėjus, laivų elektrikus, laivų sistemų ir įrengimų montuotojus, metalo apdirbimo staklininkus, santechnikus, suvirintojus, elektrikus, šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo sistemų montuotojus, ekspeditorius.

„Esame vienintelė profesinio rengimo mokykla šalyje, kuri nuo mokyklos suolo ugdo specialistus jūrai, uostui, inžinerinei pramonei, laivų statybai ir remontui, atsinaujinančios energetikos sektoriui.  Mūsų tikslas – rengti motyvuotus, kompetentingus, pridėtinę vertę kursiančius darbuotojus – tam turime ir tinkamą mokymo bazę, ir kompetencijas, todėl tikimės, kad mūsų įsiliejimas į jūrinio klasterio šeimą bus abipusiai naudingas“, – pranešime pažymi KPLMC direktorius dr. Egidijus Skarbalius.

Šiuo metu Lietuvos jūrinis klasteris vienija 12 mokslo ir verslo institucijų. Organizacijos nariai – Klaipėdos universitetas, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, „Bega“, „Vakarų laivų gamykla“, „Passer Sidc“, „Klaipėdos nafta“, „Schneider Electric“, „Emerson“, „RWE Renewables“, „Ignitis renewables“. Verslo ir mokslo bendradarbiavimo platforma palaiko glaudžius ryšius su Klaipėdos jūrų uosto direkcija, Lietuvos laivų savininkų, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijomis bei kitais partneriais Lietuvoje ir užsienyje.

INFORMACIJA

Lietuvos jūrinis klasteris – tai mokslo ir jūrinio bei energetinio verslo subjektus vienijanti platforma, siekianti kurti inovatyvius ir tvarius sprendimus, stiprinti Lietuvos jūrinį sektorių bei didinti jo konkurencingumą.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Nyderlandų jūrinio verslo atstovai domėjosi bendradarbiavimu su kolegomis iš Klaipėdos

Šią savaitę Klaipėdoje lankėsi Nyderlandų kompanijos „Oceanwide” atstovai, kurie domėjosi bendradarbiavimo galimybėmis su Klaipėdoje veikiančiomis jūrinio verslo įmonėmis, jūrininkų rengimo ...
2024-07-12
Skaityti daugiau

Švietimas

Absolventui – speciali pramonininkų stipendija

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centre pirmadienį įteikti diplomai būsimiesiems elektrikams ir suvirintojams. Vienas iš absolventų – Gintautas Kriginas – buvo ...
2024-06-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Į Pauliaus Lindenau mokymo centro modernizavimą investuota beveik 1,7 mln. Eur

Ant stogo įrengta saulės modulių sistema, modernizuotos kompiuterių klasės, įsigyti išmanūs saulės ir vėjo jėgainių, elektros, elektrotechnikos ir elektronikos stendai, ...
2024-05-28
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This