Lietus merks Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio renginius

Orai

Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, vienas po kito slenkantys ciklonai į Lietuvą artimiausiomis paromis neš šilumą ir drėgmę, kels vėją.

Šeštadienio naktį protarpiais palis, vyraus nedidelis lietus. Vėjas pietų, pietvakarių, 7–12 m/s, pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra 1–5 laipsniai šilumos. Dieną daug kur trumpi lietūs, daugiausia nedideli. Vėjas pietvakarių, pietų, 8–13 m/s, vakariniuose rajonuose vietomis gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra 2–7 laipsniai šilumos.

Vargu, ar šį sekmadienį oras bus toks pat geras, kaip kad prieš metus minint 99-ąsias Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metines. Palmiros Mart nuotr.

Sekmadienį, sausio 15-ąją, kai uostamiestyje vyks pagrindiniai Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100- mečiu skirti renginiai, visą parą prognozuojamas lietus bei stiprokas pietvakarių vėjas, gūsiuose pasieksiantis 15–20 m/s greitį. Vyraus 2–7 laipsnių temperatūra.

Panašūs drėgni bei vėjuoti orai prognozuojami ir kitos savaitės pradžioje.

INFORMACIJA

Sausio pirmasis dešimtadienis buvo šiltas, drėgnas ir debesuotas. Dešimtadienio vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo -0,2 °C (teigiama 2,6° anomalija). Žemiausia temperatūra -19,5 °C , registruota sausio 6 d. Zarasuose. Aukščiausia oro temperatūra 14,9 °C , išmatuota sausio 1 d. Druskininkuose – tai ne tik sausio 1 d. rekordas Lietuvoje, bet ir viso sausio mėnesio naujas rekordas.

Pirmąjį sausio dešimtadienį buvo daug kritulių, vidutinis jų kiekis Lietuvoje buvo 32,6 mm (1,8 SKN*). Dešimtadienio didžiausias kritulių kiekis registruotas Rietave, 52,3 mm, o mažiausias – Lazdijuose, 17,0 mm.

______________

*SKN – standartinė klimato norma, 1991–2020 metų vidutinė reikšmė Lietuvoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Trumpam grįžusi žiema trauksis

Per pusantros paros (nuo sekmadienio vakaro iki antradienio ryto) pietinis ciklonas daugiausia kritulių atnešė rytiniams ir šiaurės rytiniams rajonams. Mažiausiai ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Orai

Perspėja dėl stipraus vėjo

Sekmadienio vakarą Priešgaisrinės apsaugos departamentas į Klaipėdos regiono gyventojų mobiliuosius telefonus išsiuntė perspėjamąsias žinutes apie tai, kad paskutinį savaitės vakarą ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This