Odesiečiai prašo elektros transformatorių

Politika

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas socialinio tinklo paskyroje pranešė sulaukęs broliškojo miesto partnerio Odesos mero Genadijaus Truchanovo laiško.

Odesiečių Klaipėdai padovanotas inkaras vasarą buvo įkurdintas Odesos vardu pavadintame Melnragės parke. Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Laiške jis rašo: „Pirmiausia leiskite išreikšti didžiausią pagarbą ir geriausius linkėjimus Jums asmeniškai ir visiems Klaipėdos miesto partnerio savivaldybės darbuotojams, taip pat padėkoti už savalaikę ir visapusišką pagalbą, kurią Odesai teikiate sunkiu metu.

Odesiečiai labai vertina Jūsų solidarumą ir norą visada ištiesti pagalbos ranką, kai mums to reikia.

Pastaraisiais mėnesiais Odesa, kaip ir visa Ukraina, kenčia nuo žiaurių ir atvirų priešo atakų prieš mūsų svarbiausius energetikos infrastruktūros objektus. Agresorius išleido dešimtis ir šimtus raketų, kad uždengtų mūsų miestus tamsa, sustabdytų įmonių darbą ir sukeltų terorą prieš civilius gyventojus.

Deja, dabar susiduriame su seno tipo sovietiniais laikais pagamintų energetikos infrastruktūros įrenginių atkūrimo problema. Atsižvelgiant į tai, siekiant užtikrinti miesto ypatingos svarbos infrastruktūros funkcionavimą, mums labai reikalingi TM tipo galios transformatoriai, kurių galia 160, 180, 250, 400, 630 kV, 6 kV ir I0kV įtampa.

Atsižvelgdami į tai, kas paminėta aukščiau, būtume Jums be galo dėkingi, jei apsvarstytumėte galimybę aukščiau minėtą elektros įrangą perduoti Odesos miestui kaip humanitarinę pagalbą”.

Savo ruožtu V. Grubliauskas teigia, jog Klaipėdoje jau yra surinktas nemažas kiekis odesiečių prašomų elektros transformatorių, bet nuspręsta papildomai kreiptis į Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentą Mindaugą Sinkevičių, kad prie pagalbos Odesos gyventojams prisijungtų ir kitos savivaldybės.

2 Comments

  1. Petras

    Kodel humanitarine pagalba?Kur nuplaukia USA skiriami milijardai???Tegul moka

    Reply
    • Povilas

      Nenuplaukia niekur, nes to lizingo visi kratosi, kaip nuo maro. Prisiminkite, kad TSRS po II-ojo pasaulinio karo metu iš USA gautą lizingą mokėjo beveik iki pat valstybės galo. Suprasdami, kad be to lizingo būtų buvę kaput, purtėsi, spjaudėsi, keikėsi, bet tvarkingai mokėjo. Tai ir dabar niekas neskuba juo naudotis, nors JAV vyriausybė leido, bet visi supranta, kad skolas reikės grąžinti, todėl ir sukasi su visokiom labdarom, humanitarine pagalba arba tiesiog naudojasi galimybe atsikratyti senienų ir dar „užsidėti pliusą” už pagalbą. Na, dar išbandyti visokius „įrankius” realiomis sąlygomis, o ne teoriniuose modeliuose. O žmonės tai žūsta… Spendimas čia įmanomas tik vienas, palikti Ukrainos teritoriją tokią, kokia ji buvo griūvant TSRS metu, išvesti visus svetimus karius ir tada pasiderėti dėl jos atstatymo ar kai kurių regionų statuso (autonomijos, federalizmo ar kitais pagrindais) ir sutarti tai bent 50-čiai metų į priekį (panašiai, kaip buvo daroma Jaltos konferencijoje po WW2). Vat taip, va, Petrai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This