„Albright Lietuva“ išsiplėtė Klaipėdos LEZ „FlexStart 2“ pastate

Verslas

Klaipėdos LEZ veikianti Didžiosios Britanijos kapitalo elektros jungiklių gamintoja UAB „Albright Lietuva“ sausį užbaigė 1,5 mln. EUR vertės plėtros projektą specializuotame gamybos pastate „FlexStart 2“. Į naujas patalpas bendrovė perkėlė visą elektros kontaktų litavimo veiklą bei įkūrė naują štampavimo padalinį.

Nuo 2007 nuosavame pastate Klaipėdos LEZ teritorijoje veikianti „Albright Lietuva“ jau kurį laiką nagrinėjo įvairias plėtros galimybes, bet galiausiai nutarė plėstis į LEZ valdymo bendrovės vystomą „FlexStart 2“ projektą.

„Nutarėme į „FlexStart 2“ iškelti kontaktų litavimo padalinį, nes nuosavame pastate labai trūko patalpų sandėliavimui. Netrukus gimė mintis naujose patalpose ne tik lituoti kontaktus, bet ir patiems gaminti jiems ruošinius. Anksčiau juos gaudavome iš išorinių tiekėjų. Todėl šis žingsnis yra tiek veiklos perkėlimas, tiek plėtra ir naujos funkcijos. Visa tai užtikrins savalaikį kontaktų tiekimą jungiklių gamybai ir minimizuos logistikos sąnaudas“, – pranešime komentuoja „Albright Lietuva“ vykdantysis direktorius Ramūnas Barcevičius.

Plėtros projektą „FlexStart 2“ pastate bendrovė pradėjo rugsėjį, o užbaigė pačioje šių metų pradžioje. Pasak „Albright Lietuva“ vadovo, sprendimą keltis į šį pastatą lėmė ne tik kaimynystė, bet ir galimybė greitai pritaikyti patalpas individualiems poreikiams. Naujosiose patalpose jau dirba 25 įmonės kolegos, jų skaičius gali vėliau augti iki 30.

Bendrovė išsinuomojo 1.000 kv. m ploto patalpas ir veikia po tuo pačiu stogu kaip „Retal Baltic Films“ ir kitos įmonės. Visas „FlexStart 2“ plotas sudaro 8500 kv. m. Pirmasis, dar 2017-18 m. LEZ valdymo bendrovės išvystytas lankstusis gamybos pastatas „FlexStart“ iškart buvo pilnai išnuomotas ir pelnė „Financial Times“ grupės leidinio apdovanojimą už greito investuotojų įsikūrimo sprendimus.

Klaipėdos LEZ vadovo Eimanto Kiudulo teigimu, tai jau antras esamo LEZ investuotojo žingsnis į „FlexStart“ pastatus per kelis mėnesius. Neseniai apie plėtrą „FlexStart 2“ paskelbė ir pakuočių gamintoja UAB „Retal Baltic Films“.

Išankstiniais duomenimis, 2022 m. „Albright Lietuva“ apyvarta siekė 25 mln. EUR ir buvo 19% didesnė nei ankstesniais metais. Šiemet bendrovė tikisi 14% augimo, tačiau prognozes ir planus kol kas sunkina sudėtinga pasaulinė verslo aplinka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This