Klaipėdoje kuriasi naujas miesto traukos centras – Malūnų bendruomenė

Verslas

Klaipėdos širdyje aplink Bangų gatvę veikiančios ir besikuriančios įmonės bei organizacijos susibūrė į Malūnų bendruomenę, kuri drauge kurs naują uostamiesčio vietą.

Ilgus dešimtmečius buvusi pramoninė vieta šalia Klaipėdos senamiesčio, teritorija nuo Kūlių Vartų iki Malūno tvenkinio, tarp Dangės upės ir Mokyklos bei Tilžės gatvių, iniciatyvių naujakurių dėka atgimsta ir suteikia galimybę gyventojams ir verslams pradėti naują gyvenimo ar verslo plėtros etapą tarp bendraminčių.

Malūnų bendruomenės projektą inicijavo trys šiame kvartale jau veikiančios įmonės – nekilnojamojo turto plėtros įmonė „Eriadas“, „Tech Zity Klaipėda“ ir „Švyturys Bhouse“.

Sausio 14 dieną jos sukvietė būsimus partnerius į renginį, kurio metu vyko diskusijos apie teritoriją ir jos išskirtinumą, pasisakė istorikai bei architektai. Remiantis jų įžvalgomis susirinkę bendruomenės nariai išrinko iniciatyvos pavadinimą, kuris atspindi siekiamą rajono įvaizdį – vietą, pilną kūrybinės energijos, bendravimo ir telkiančių organizacijų.

„Atgimstanti vieta yra tarsi miestas mieste, kur viskas pasiekiama 15 minučių atstumu ir kur gyventojai ras balansą tarp miesto ir kurorto, ramybės ir aktyvios veiklos. Nuo Malūnų bendruomenės ranka pasiekiami Jono kalnelis, Klaipėdos senamiestis ir vartai į kurortus. Tai miesto centras, kuriame patogu gyventi, kartu gausu žaliųjų erdvių ir gamtos, suteikiančios tobulą darbo ir poilsio balansą. Mūsų bendruomenė bus atradimas ne tik jo gyventojams, bet ir visiems klaipėdiečiams bei miesto svečiams. Čia jie ras erdvių praleisti laisvalaikį, naujų veiklų ir naujų mėgstamiausių vietų“, – pranešime cituojama „Eriado“ vadovė Vita Žutautaitė.

„Eriadas“ Malūnų bendruomenėje plėtoja du kvartalus – „Bastionų namus“ šalia Klaipėdos senamiesčio ir Jono kalnelio bei „Parko pakrantę“ buvusioje Joniškės dvarvietėje prie Malūno parko.

„Tech Zity“ rekonstruoja „Švyturio“ alaus daryklos nebenaudojamus pastatus teritorijoje, kuri yra Malūnų bendruomenėje,  ją pavers daugiafunkciniu startuolių traukos centru „Tech Zity Klaipėda“ – antra didžiausia „Tech Zity“ lokacija Lietuvoje.

Malūnų projekto iniciatoriai tiki, kad čia bus sukurtos puikios sąlygos patogiai gyventi ir dirbti naujai gyventojų bendruomenei. Jau artimiausiais metais šiame rajone atsiras gyvenamojo būsto pasiūla daugiau kaip 3 tūkst. gyventojų, vėliau turėtų atsirasti naujo gyvenamojo būsto dar 2 tūkst. gyventojų. Planuojama, kad veiklą Malūnų bendruomenėje pradės daug naujų maitinimo ir paslaugų įstaigų, modernus biurų kompleksas, prekybos centras.

2 Comments

  1. Anonimas

    Kas bus vietoj Turinčių fabriko

    Reply
  2. Vidas

    Nice

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Uostininkai per kalėdinį balių užsigėrė vandeniu*

Gerta 60 butelių stalo vandens (vanduo, išvarytas iš stalo arba taburetės – Spyglio pasamprotavimas). Taip pat panaudota 40 buteliukų įvairių ...
2021-12-29
Skaityti daugiau

Verslas

Aludarių festivalis sutraukė tūkstančius

Šeštadienį Klaipėdoje vykusio Aludarių dienos festivalio organizatoriai skelbia, kad jame lankėsi 6 tūkst. žmonių. Žinia, šiemet į festivalio teritoriją buvo ...
2021-07-19
Skaityti daugiau

Miestas

Aludarių festivalyje - ir stand-up pasirodymai

Liepos 17 d. Klaipėdoje vyksiančio Tarptautinės aludarių dienos festivalio organizatoriai žada švęsti dvigubai – ir už praėjusius metus, kai šis ...
2021-07-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This