Rengiamasi gilinti uosto akvatoriją vėjo elektrinių veiklai

Uostas ir jūra

AB „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija” pradeda savo akvatorijos, reikalingos vėjo elektrinių veiklai vykdyti, gilinimo darbų projektavimo procedūras. Kuršių marias vėjo jėgainėms pagilinti planuojama anksčiau, nei bus rekonstruotos netoliese esančios krantinės.

Numatoma gilinti akvatoriją prieš krantines Nr. 149 – 151 (dalis) ir ties Kiaulės nugaros sala.

Parengti sprendiniai turi užtikrinti, kad gilinant Kuršių marias „nebūtų veikiamas aplinkinių hidrotechninių statinių mechaninis atsparumas ir pastovumas”. Taip pat – Kiaulės nugaros salos šlaito ir kitų šlaitų stabilumas. 

Projektinės marių dugno gilinimo altitudė – (-10 m) Baltijos aukščių sistemoje – BAS77.  Šiuo metu yra paskelbta akvatorijos gilinimo iki 10 metrų projektavimo užduoties techninė specifikacija.

Projektuotojams keliama užduotis parengti koordinuotą uosto akvatorijos gilinimo darbų schemą, įvertinant, kad  gilinimo darbai bus pradėti anksčiau, nei bus baigtos rekonstruoti krantinės Nr. 149 – 151 bei prie jų pagilintos Kuršių marios pagal anksčiau parengtus projektus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kitoks Klaipėdos valdžios požiūris jau atsiėjo apie pusę milijono

Dėl to, kad dabartiniai Klaipėdos vadovai atsisakė įgyvendinti kai kuriuos pirmtakų suplanuotos projektus, jiems jau išleisti miestiečių pinigai buvo negrįžtamai ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This