Savivaldybės klerkai įsisiūbavo „Beno laivyne”

Regionas

Klaipėdos rajono valdžia savo klerkų pramogoms pernai išleido per 32 tūkst. eurų. Mokesčių mokėtojų sąskaita prieš Kalėdas ne tik išgerta ir pravalgyta 10,8 tūkstančio eurų, bet dar už 11,1 tūkst. eurų užsisakyta ir „Kalėdinio vakaro savivaldybės darbuotojams organizavimo paslauga”.

Sutartį  dėl tokio vakaro organizavimo ši savivaldybė sudarė su UAB ,,Beno laivynas”. Jis vyko Drevernoje, Pamario g. 12.

Asociatyvi Artūro Šulco nuotr.

Už minėtą sumą buvo įskaičiuotos „organizavimo, transportavimo, koordinavimo paslaugos, atlyginimai paslaugų teikėjams ir kitos būtinos išlaidos, išskyrus salės nuomos ir dekoravimo bei maitinimo paslaugas”.

Programoje buvo „numatytas atlikėjo, atlikėjų ar muzikos grupės pasirodymas, įskaičiuojant įgarsinimo išlaidas, atlikėjas, atlikėjai ar muzikos grupė turi pasirodyti ne mažiau nei du kartus po 45 min.”. Taip pat – vakaro vedėjo paslaugos „įskaičiuojant reikalingus rekvizitus ir apdovanojimus 20 nominacijų”, „DJ paslaugos ne trumpiau nei iki 3 val. nakties”. Nuo 18 val. iki vidurnakčio rajono valdžia turėjo galimybę dykai fotografuotis. 

„Atvira Klaipėda” jau anksčiau pranešė, kad Klaipėdos rajono valdžios  kalėdinis balius, kainavęs 10 885 eurų, už mokesčių mokėtojų pinigus vyko pernai gruodžio 9 dieną. Savivaldybė reikalavo, kad „maitinimo paslaugą vienam asmeniui turi sudaryti šalti užkandžiai, karštas patiekalas (ne mažiau nei 2 pasirinkimai), gėrimai, kava, arbata, šventinis tortas”.

Savivaldybės darbuotojus maitino UAB „Hortivita”. Šventinio vakaro metu ši bendrovė turėjo pamaitinti 200 žmonių. Klaipėdos rajono savivaldybėje dirba per 300 žmonių.

Klaipėdos rajono valdžia šį Kalėdinį balių iškėlė jį „parepetavusi” pernai rugpjūčio 26 d.: už 10 535 eurus buvo įsigytos  sodybos ir jai priklausančios teritorijos nuomos bei maitinimo paslaugos administracijos darbuotojų sąskrydžiui.

Paslauga buvo pirkta iš tos pačios UAB „Hortivita”. Ši bendrovė turėjo užtikrinti, kad tiek sodybos viduje, tiek teritorijoje tilptų iki 150 asmenų. Sodybos „lauke turi būti pavėsinė ar statinys su stogu, kuriame galėtų pasirodyti muzikos grupė, vykti įvairios atrakcijos”, rašoma paslaugų pirkimo sutartį lydinčiuose dokumentuose. O maitinimą (karštas patiekalas, šalti užkandžiai, gėrimai) reikėjo patiekti 120 asmenų.

Kaip buvo parinktas visų šių paslaugų teikėjai (apklaustas viena ar kelios įmonės) , neskelbiama.

Klaipėdos miesto savivaldybės Kalėdiniai apetitai buvo gerokai mažesni: už maitinimo paslaugas UAB „Domo stilius” buvo sumokėta 4 tūkstančiai eurų. Dar už 2,2 tūkstančius eurų pirkta dovanų (knygos) vaikams.

Ar savivaldybės ir kitos valstybės bei savivaldybių institucijos jau paskelbė visus duomenis apie Kalėdines išlaidas, sunku spręsti: jie dažniausiai skelbiami nenuosekliai ir pavėluotai.

2 Comments

  1. Pilietis

    Ne už mūsų, o už savo pinigus tegul laka ir ėda, viskas teisėta, baisiau nei komunistų laikais.

    Reply
  2. Staska

    O kiek kainavo Klaipedos miesto zmogiavaldziu pageidavimas, nuotraukos bus veliau

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This