Teismo už grotų laukia du vagystėmis kaltinami klaipėdiečiai

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės prokuratūra Klaipėdos apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vagystėmis kaltinami du praeityje net po kelioliką kartų teisti klaipėdiečiai. Skaičiuojama, kad jų padaryta žala bendrai gali siekti beveik 18 tūkst. eurų.

Įtariama, kad abu kaltinamieji, bendrininkaudami, per praėjusių metų liepos ir rugpjūčio mėnesius galėjo įvykdyti devynias vagystes Klaipėdos mieste bei rajone. Nuo minėtų vyrų galėjo nukentėti tiek privatūs asmenys, tiek įmonės.

Kaltinamieji pernai vasarą tamsiu paros metu, įsibrovę į gyventojų privačias teritorijas, garažus, automobilius, pagrobė įvairaus turto – dviračius, meškeres, elektrinį paspirtuką, supamą krėslą, kompiuterius, įvairius brangius elektrinius įrankius ir kt. Vagystėmis kaltinamų vyrų taikiniu tapo ir kelios įmonės, iš kurių saugomų teritorijų, buvo pavogti statybose naudojami įrankiai ir prietaisai. Taip pat įtariama, kad kaltinamieji iš greito maisto vagonėlio pavogė gaiviųjų gėrimų bei bandelių.

Surinkta duomenų, kad abu vyrai nusikaltimus vykdė ir atskirai. Vienam klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai dėl dar trijų vagysčių bei disponavimo narkotikais. Antrasis uostamiesčio gyventojas taip pat kaltinamas dėl dar dviejų vagysčių ir neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone. Kaltinamieji neteisėtai įgytus daiktus parduodavo kitiems asmenims.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą ar saugomą teritoriją, arba automobilį, numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti asmuo griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas neteisėtai įgijo ir laikė elektroninę mokėjimo priemonę, gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Brutaliais veiksmais siekusieji susigrąžinti skolą turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai asmenį užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Konstitucinis Teismas nevertins teisėjų algų

Konstitucinis Teismas (KT) penktadienį nutraukė bylą pagal tris Regionų administracinio teismo prašymus ištirti, ar Konstitucijai neprieštarauja tam tikros Teisėjų atlyginimų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This