Tapti Klaipėdos universiteto ligoninės vadovu pretenduoja 7 asmenys

Svarbu, Sveikata

Antradienį baigiasi terminas, kai dar galima pateikti dokumentus dalyvauti atrankoje į naujosios Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) vadovo postą.

Paaiškėjo, jog tokių pretendentų yra net septyni.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovų prašė įvardinti, kiek tarp jų yra moterų ir vyrų bei ar visi kandidatai yra klaipėdiečiai. Konkrečių pavardžių įvardinti prašoma nebuvo.

Visgi į prašymą ministerijos atstovas spaudai Julijanas Gališanskis atsakė abstrakčiai.

„Nei vienas pretendentas nėra pateikęs sutikimo, kad apie jį būtų teikiama informacija žiniasklaidos atstovams, todėl galime nurodyti tik bendrą pretendentų skaičių – dokumentus yra pateikę 7 pretendentai”, – sakė jis.

Iki sausio 24 d. konkurso vertinimo komisija turi paskelbti, ar visi pretendentai atitinka reikalavimus. Kokie reikalavimai keliami būsimam ligoninės vadovui, rasite čia.

Pasak SAM atstovo, žadama, jog ministras sprendimą dėl naujojo KUL vadovo priims iki kovo pabaigos.

Šiuo metu KUL laikinai vadovauja Jonas Sąlyga. Viešojoje erdvėje jis buvo minėjęs, jog sieks nuolatinio vadovo pareigų, t.y. dalyvaus paskelbtame konkurse.

INFORMACIJA

Savo veiklą šių metų sausio 2 d. pradėjusi KUL tampa viena didžiausių gydymo įstaigų Lietuvoje, teikiančia aukščiausio – tretinio – lygio medicinos paslaugas. Įstaiga sukurta sujungus tris pajūrio gydymo įstaigas: Klaipėdos jūrininkų ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Palangos reabilitacijos ligoninę.

Ligoninės dalininkai – valstybė, kuriai atstovauja Sveikatos apsaugos ministerija, ir Klaipėdos universitetas.

24 Comments

  1. ziggy

    Praejo beveik men po fanfaru. Nesutikau gydytojo,kuris pritartu siam farsui. Aisku,isskyrus 2profesorius .ministerijos klerka ir viena Seimo nari…na,na,idomiai cia gaunasi. Kuriamas kolchozas,kurio niekam,realiai niekam nereikia…O zmogams kabinami makaronai…

    Reply
  2. Piktai

    Manau, kad geriausias laikas jau praeityje, tų ligoninių sujungimas, tai piemenų darbas.Tradiciškai Klaipėdoje visuose konkursuose dalyvaudavo vienas veikėjas , kurio specialybė’KULTŪRPROSVIETNAUKI MATI”. Įdomu, ar jis dalyvauja? Dabar daktarai pabrangs abiejuose ligoninėse.

    Reply
  3. Justs

    Atrankos komisikos sudėtį išsiaiškinkit ir va iš ten išvadas apie tendencijas ir pasidaryrumete ?

    Reply
  4. X

    Amen klaipėdiečiams. Gerai veiks tik krematoriumas.

    Reply
  5. Xxx

    Greiciau paskirtu ta direktoriu ir ne is istaigos darbuotoju nes tesis bordakas toliau, priveisė visokiu klinikos vadovu, departamentu vadovu
    nereikalingu ant kiekvieno skyriaus o algas moka tai ministerija reiškia iš mūsų visų, jokio taupumo todėl tokia ir ligoninė.

    Reply
  6. Jonis

    Tik viena kandidatą matau ne korumpuota tai Stepomku

    Reply
    • Nejaugi?

      ?????

    • Kantrybės, ponai ir ponios

      Nuvažiuokit į Šilutę, į jos ligoninę, ten pasižvalgykit- vargu ar rasite baisesnę. O kaip Jūsų minimas „talentas” sugebėjo iš tokios ligoninės įšokti į išpuoselėtą Respublikinę konkurso būdu- čia jau kita istorija. Manau, šą sujungtą ligoninę gaus vienas garsus Jonas iš Klaipėdos. Bet įdomiausia, kad SAM ir jos atstovas ryšiams taip „slaptina” kandidatus, tarsi tai būtų Karo ministerija… Pacientui , kas gaus tą milžininšką sujungtų ligoninių su visais padaliniais vadovo kėdę ilgiems dešimtmečiams- jokios įtakos neturės. Nei eilių, nei dovanų medikams našta ligoniui nesumažės.

  7. Birutė

    Ar įstatymas,kad valstybės tarnyboje nebegali dalyvauti konkursuose asmenys virš 65 metų,šiuo atveju negalioja?Turėkim vilties ,kad šiuo atvenu konkursą(jei jis vyks skaidriai ir be korupcijos apraiškų) laimės jaunesnis ir energingesnis kandidatas.O tada ir prasidės tikroji reorganizacija.

    Reply
  8. Pensininkas

    Įdomu sveikatos ministras kokį daktaro laipsnį turi ir kaip jis vienas gali skirti vadova

    Reply
    • Jonas

      Vokietijos ginybos ministrė buvo moteriškaitė, vargu ar kada ragavusi parako. Civilis tam ir teikiamas, kad jo nepapirktų daktarai ir būtų nuo jų nepriklausomas.

  9. Audronė

    Universitetinė ligoninė nepajudėjusi iš Tarybinio laikmečio ( vadovas to laikmečio) toks ir visas ligoninės vaizdas. Kraupu…

    Reply
    • skaitytojas

      Puiki ligoninė. Apie ką jūs čia?

  10. Pacientas

    Niekas nepasikeis…MRT daryti užregistravo po 4 mėn.. Vizitą pas gydytoją gauti labai sunku, o nuvykus, pacientų beveik nėra…

    Reply
    • Būtent

      Eilinis kandidato į Klaipėdos merus , konservatoriaus garsus piiiiišššš . Eilės kaip buvo taip ir liko , užsiregistruoti beviltiška . Ne Petrošiau , mano šeimos balsų neturėsi . Nesileisiu kvailinimas .

    • to būtent

      O prie ko čia Petrošius, ar jis už nediciną atsako, ar jis pretenduoja į ligoninės vadovus. ką vartoji?

    • Prie ko konservatorius Petrošius ? Rimtai ?

      Neskaitote pagyrų ” kaip kėlėsi ir gulėsi ” su mintimi apie ” sujungimą ? Gal ką nors vartoti reiktų jums ?

    • Būtent , konservatorius Petrošius

      2023-01-07 . Dalis teksto iš klaipėdosd ____. Klaipėdos universiteto ligoninė nuo 2023 metų sausio 1-osios jau pradeda kurti savo istoriją. Aš, kaip klaipėdietis, politikas, su šiuo projektu gulęs ir kėlęsis pastaruosius pusantrų metų, galiu lengviau atsikvėpti ir pasidžiaugti, jog jau turime rezultatą.

  11. Anonimas

    Viskas puiku

    Reply
  12. Anonimas

    Žudymo įstaiga ten ,o ne gydykla

    Reply
    • Deputatas

      A tu, žmogeli pilno proto?

  13. Siaip

    Nesuvokiu kas cia per nesamone del to sujungimo? Kur modelis valdymo? Uzeini viskas tas pats tik parasyti filialo Klaipedos ligonine vadovas Janusonis.. tai kodel nenueme
    tu visu vadovu?? Koks tikslas sujungimo? Kiek ir kam ten tu tiek vadovu.. apgailetinas lygis ligonines tiek isvaizda tiek maistas tiek personalo mikroklimato.. kdl reik ligoninei vadovo profesoriaus.. joks profesorius niekad greiciausiai nebus geras vadybininkas.. ligonines taryba turejo buti auksciausias valdymo organas o vadovas geras vadybininkas kuris padarytu unikalu darba.. gaila jog to nesuvokia modernios Valstybes valdzia…

    Reply
    • Anonimas

      Pilnai pritariu!!! Ir šiaip, tie dabartiniai „vadovai” – pensinjnkai galėtų vietą užleisti jaunesniems …. kiek jau galima ….

    • Reda

      Romaldas Sakalauskas yra tikriausias ligonines vadovas. To niekas nepaneigs

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sveikata

Universiteto ligoninei talkina tarptautinis ekspertas

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) ieško sprendimų, kaip trumpinti eiles ne tik gydytojų konsultacijoms, bet ir operacijoms. Siekdama maksimaliai išnaudoti operacines ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This