Baltijos žiede kelininkų nebus iki pavasario

Miestas, Svarbu

Kai kurie pro rekonstruojamą Baltijos prospekto ir Šilutės plento sankryžą nuolat pravažiuojantys klaipėdiečiai jau kurį laiką pasigedo čia besidarbavusių kelininkų.

„Orai geri, kodėl nedirbama? Gal finansavimo neturi?” – klausė į „Atvirą Klaipėdą” paskambinęs skaitytojas, prašęs pasidomėti tokios pauzės priežastimis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis paaiškino, kad iki kovo vidurio darbai šioje sankryžoje nevyks.

„Nuo gruodžio 25-osios iki kovo 15 dienos yra paskelbta technologinė pertrauka. Ji numatyta sutartyje su „Kauno tiltais“. Nuo kovo vidurio vėl bus darbuojamasi pilnu pajėgumu”, – sakė pašnekovas.

Pasak jo, šiuo metu jau yra atlikta 77 proc. visų darbų. Pagal 38,5 mln. eurų vertės sutartį darbai, anot A. Dobranskio, turi būti baigti šių metų rugsėjį.

Pradinė 2020-ųjų birželį pasirašytos sutarties vertė siekė 30,5 mln. eurų.

27 Comments

  1. Anonimas

    Nėra ko stebėtis, meras susirinko subingalvių komandą, kol nebus rimto mero tol subingalviai tvarkys miestą

    Reply
    • Visai susipainiojau

      Kaip atrodo buožgalvis – žinau. Tai varlės vaikas, būsima nauja varlė. O kaip atrodo subingalvis? Kas iš jo išaugs, tarkim, po rinkimų?

    • Andrius > Visai susipainiojau

      Išaugs meras didžiuliu užpakaliu.

  2. Klaipėdietis ,o ne Vilnietis

    Klausia kodėl viadukas statomas Vilniaus kryptimi ,o ne Šilutės pl. kryptimi. Atsakau, kad vilniečiams atvykus į Klaipėdą ar Nidą nereiktui ilgai trukti eilėse kurios susidaro žiedinėje sankryžoje ,jei viadukas butui statomas Šilutės pl. kryptimi vilniečiams butui labai nepatogu , tas yra padaryta ir Jaku žiede , patogu važiuoti iš Vilniaus į Palangą ,o į Šilutę ar Dituvą labai nepatogu galima nukristi nuo viaduko gerai kad sąramos padėtos .Vienu žodžiu kaip aiškino vienas vilnietis viskas yra daroma jų patogumui ,kad būti patogu nuvykti į Palangą ir Nidą .Paaiškinau kiek galėjau.

    Reply
    • Anonimas

      Gera nesamone cia supasakojai?

    • No_koment.

      Sąmonė, nesąmonė, tačiau vaizdelis panašus į apipasakotąjį. Visko gali būti.

    • Oreantacija

      Vilniaus kryptimi tai vilniaus ,kryptys aiškios……..svarbu ramybė Klaipėdoje.

  3. Dauguma klaipėdiečių

    Kodėl tiltas statomas ne Šilutės plento kryptimi? Juk Baltijos prospektu gal tik 10% srauto vyksta? Tas pats marazmas kaip ir jakų žiede. Kokie besmegeniai projektuoja?

    Reply
    • Tomas

      Ne visiem suprast..

    • Anonimas

      Nesvaik

    • Anonimas

      Tiltai statomi tik per upes

    • Anonimas

      Gi aisku kodel.. eismas vystomas uosto kryptimi.. miesteiciai palauks eilese prie šviesoforo ae žiedo..

  4. Marijus

    Akujet.,. Piderastynas tikras

    Reply
    • Klaipėdietė

      Kodėl? Kas jums nepatinka? Parašyti pedarastynas tai ne argumentas.

  5. pritariu

    Padarykime miesto valdytojams socialdemokratų kandidatui Grubliauskui, Cesiuliui, konservatoriams – Petrošiui, Dobranskiui, Razbadauskui, Kaveckui – ketverių metų technologinę pertrauką. Tegul pailsi- matosi sunku jiems. Senamiesčio gatvelės- technologinė pertrauka, tūkstantmečio mokykla – technologinė pertrauka, Vingio pasažas – technologinė pertraukac, naujois sporto salė Kretingos gatvėje – tai čia visai pertrauka. O bendrovė „Kauno tiltai” yra apžiojusi labai daug objektų, tame tarpe ir Via Baltica – trūksta technikos ir darbininkų

    Reply
    • Silkė

      Pritariu pilnai -dar Jakų žiedo užbaigimas tokioj pertraukoj,kad po jos pabaigos turbūt nugrius tas kas jau pastayta…….

    • Nerijus

      Dar vienas variantas-pabėgo”budulajai”,nes jei finansavimas GARANTUOTAS,tai tokia nesąmonė kad nėra darbuotojų!? Tikriausiai vėl „api..pi..so” su alga!

  6. Anonimas

    Normaliai, beveik 3 mėn “technologinė” pertrauka. Gal reikia palaukti kol betonas atvės ? 🙂 O konkurso sąlygose buvo numatytas tos atokvėpis? Vėliau bus pratęsinėjamas darbų atlikimo terminas? Gal savivaldybės klerkams reikėtų pas kaimynus lenkus nuvažiuoti pasimokyti ir pasižvalgyti kaip organizuojami viešųjų statybų darbai?

    Reply
    • Klaipėdietė

      Anonime tau komentuoja Lina iš Klaipėdos. Ne tik betonas,bet ir asfaltas turi atšalti. Mačiau savo akimis kaip gyvenamuosiuose namų kiemuose taisė asfalto duobes su šiūpeliu lapkričio mėn. Tai gal geriau sulaukia geresnių orų ir kokybiškiau darbuojasi?

    • Andrius > Klaipėdietė

      Teisingai, o per tuos tris mėnesius darbų kaina dar išaugs kokiais trim milijonais. Viskas paskaičiuota.

  7. Dyckerhoff

    Teko dirbti Vokietijoje betonvežiu vairuotoju, vežiau betoną statybų objektams, taip pat tiltų, viadukų statyboms. Ten darbai sustoja tik esant minusinei temperatūrai.

    Reply
  8. Dk

    Visuose objektuose kaip suprantu technologinė pertrauka numatyta, dėl oro sąlygų kurios neleidžia kokybiškai atlikti darbų. Viskas čia aišku ir suprantama.

    Reply
  9. Joooo....

    Panašu klaipėdiečiai ,per artėjančius rinkimus, turės liberkonservatoriams skelbti ” technologinę pertrauką ” be jokios sutarties , pone konservatoriau Dobranski .

    Reply
    • chi...

      Atsipalaiduok,socialkomuniste.

    • Anonimas

      „Orai geri, kodėl nedirbama? Gal finansavimo neturi?” – klausė į „Atvirą Klaipėdą” paskambinęs skaitytojas, prašęs pasidomėti tokios pauzės priežastimis. Žinau kad skaitai,tai tu žiurek savo reikalus,kai prasides darbai dar nuvaziuok pavodavauk…. atsirado bl*

    • Anonimui

      Ar čia ne kažkas iš konservatorių taip mandagiu komentaru bendrauja su skaitytojais?

    • Erika

      Teatro gatvės (Anikės aikštė) rekonstrukcijoje taip pat „pertrauka”. Žadėta gatvę „nupuošti” nuo apsauginių tvorų ir atverti pėsčiūjų eismui dar iki Kalėdinio laikotarpio, bet… tvoros liko, o visa technika ir darbininkai evakavosi…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Išlaidos savivaldybės viešiesiems ryšiams didėja 300 procentų“

Tokią repliką metė liberalas Saulius Budinas trečiadienį vykusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu, kai opozicijos atstovams nepavyko ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This