Paskelbti pirmieji Klaipėdos muzikinio teatro emeritai

Kultūra

Savaitgalį prieš Zigmaro Liepinio operą „Paryžiaus katedra“ Žvejų rūmuose pirmą kartą Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro istorijoje buvo iškilmingai suteikti teatro emeritų vardai. Jais tapo ilgamečiai Muzikinio teatro solistai Jadvyga Grikšienė ir Viačeslavas Tarasovas. 

DKFOTO nuotr.

„Nuoširdžiai dėkojame ilgamečiams Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistams, nepaprastai dosniai ir įtaigiai savo talentą dovanojusiems ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos gerbėjams. Su didele pagarba ir džiaugsmu Muzikinio teatro meno tarybos sprendimu apdovanojame emeritus. Esame dėkingi už jų atsidavimą savo profesijai, už reikšmingą indėlį į Muzikinio teatro istoriją“, – kalbėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.  

Elegantiška, iš prigimties artistiška ir, atrodo, pasaulį savo plačia šypsena nušviečianti solistė Jadvyga Grikšienė darbui scenoje paskyrė daugiau nei keturis dešimtmečius: 1980–1987 m. dainavo Klaipėdos liaudies operoje, o nuo 1987 m. – Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Sukūrė daugiau kaip 40 vaidmenų operose, operetėse ir miuzikluose. Už nuopelnus teatro menui 2021 m. Jadvyga Grikšienė apdovanota „Padėkos kauke“. 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Viačeslavas Tarasovas profesionalioje scenoje dainavo daugiau nei 50 metų. Rekordinis ir jo scenoje sukurtų vaidmenų skaičius – daugiau nei 100. V. Tarasovas – pirmasis profesionalus solistas, atvykęs dainuoti į tuometinį Klaipėdos liaudies operos teatrą. Nuo 1982 m. jis buvo ir Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Dainavimo katedros lektorius.  

INFORMACIJA

Emerito garbės vardo suteikimas teatrų bendruomenėje – retas reiškinys, šis statusas labiau sietinas su akademine bendruomene, dvasininkija. Vis dėlto emeritų menininkų – ne tik solistų, bet ir dirigentų, režisierių, net vadybininkų – esama Niujorko Metropolitano operoje, Prahos ir kituose teatruose.

2013 m. pirmą kartą Lietuvos teatro istorijoje teatro emerito garbės vardas buvo suteiktas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistui Virgilijui Noreikai. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros projektų finansavimas: lems ir valdančiųjų nuomonė (atnaujinta)

Kultūros ir meno tarybą pakeitusi Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, antradienį susirinkusi į pirmą posėdį, didžiausią jo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

ELTA

Teismai dėl Laimos Vilimienės laimėto konkurso tęsis

Buvęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktorius Jonas Sakalauskas Lietuvos Apeliaciniam teismui apskundė pirmos instancijos teismo sprendimą atmesti ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This