„Philip Morris Lietuva“ – metų darbovietės apdovanojimas

Verslas

Sausio 19 d., ketvirtadienį, Socialinės apsaugos ir darbo, Ekonomikos ir inovacijų bei Aplinkos ministerijų rengiamuose Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose (NAVA) „Philip Morris Lietuva“ pelnė metų darbovietės titulą, o „Philip Morris Baltic“ įvertinta kaip palankiausią emocinę aplinką kurianti Lietuvos įmonė.

Klaipėdoje fabriką valdanti „Philip Morris Lietuva“ stambių įmonių kategorijoje įvertinta kaip „Metų darbovietė“. Pasak „Philip Morris Baltic“ Žmonių ir kultūros vadovės Sandros Daukšienės, tokį įvertinimą įmonė pelnė dėl visapusiško rūpesčio darbuotojais – pradedant nuo jų finansinio ir fizinio saugumo, baigiant darbuotojų įtraukimu į įmonės procesus ir socialinę veiklą.

„Be konkurencingo atlygio darbuotojams suteikiame įvairių papildomų išmokų ir priedų. Pavyzdžiui, juos gauna tėvai, išleidžiantys vaikus į pirmą klasę ar auginantys vaiką su negalia. Teikiame ir papildomus piniginius priedus atostogoms, lojaliems ir pasižymėjusiems darbuotojams. Prie finansinio saugumo prisideda sveikatos bei gyvybės draudimai, galimybė gauti įmokas į pensijų fondus“, – sako S. Daukšienė.

Darbuotojų sveikatą „Philip Morris Lietuva“ užtikrina investuodama į darbuotojų saugos mokymus bei specialias sveikatingumo programas, kurios skiria dėmesio tiek fizinei, tiek emocinei savijautai, sako S. Daukšienė.

Jos teigimu, darbuotojams suteikiamos apmokamos savanorystės atostogų dienos. Organizacijoje pasauliniu mastu veikia nepelno siekianti asociacija, kuri teikia pagalbą Ukrainai, tad darbuotojai gali prisidėti prie jos veiklos.

„Prie darbuotojų motyvacijos bei lojalumo taip pat prisideda ambicingas „Philip Morris“ pasaulinis tikslas kurti ateitį be cigarečių dūmų ir įmonės rūpestis tvarumu. Mūsų fabrikas Klaipėdoje yra pirmasis CO2 neutralus „Philip Morris“ fabrikas pasaulyje. Be to, visi mūsų darbuotojai Klaipėdoje vadovaujasi „nulis nuostolių“ filosofija, kuria siekiame kuo labiau sumažinti įmonės atliekų susidarymą, taršą ir žalą gamtai“, – sako S. Daukšienė.

Tuo metu Vilniuje veikianti kita „Philip Morris“ įmonė „Philip Morris Baltic“ gavo palankiausią emocinę aplinką kuriančios įmonės titulą.

14 metus vykstantis NAVA konkursas skirtas įmonėms, daugiausiai nuveikusioms socialinės atsakomybės srityje ir labiausiai prisidėjusioms prie socialinės atsakomybės vertybių puoselėjimo verslo sektoriuje 2022 metais. Šiemet NAVA sulaukė rekordinio susidomėjimo – komisija iš viso gavo 110 paraiškų iš 65 Lietuvos įmonių.

INFORMACIJA

„Philip Morris Lietuva“ – pirmasis užsienio investuotojas Lietuvoje. Nuo 1993-ųjų Lietuvoje veikianti įmonė yra ir viena didžiausių šalies mokesčių mokėtojų. Per pastarąjį dešimtmetį bendrovės „Philip Morris Lietuva“ ir „Philip Morris Baltic“ į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip du milijardus eurų įvairių mokesčių. „Philip Morris Lietuva“ dirba 575 darbuotojai, o „Philip Morris Baltic“ – beveik 120 žmonių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Philip Morris Lietuva“ gavo išskirtinį Baltijos šalyse įvertinimą

Klaipėdoje veikianti UAB „Philip Morris Lietuva“ tapo vieninteliu fabriku Baltijos šalyse, šiuo metu turinčiu tarptautinį „Alliance for Water Stewardship“ (AWS) ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Verslas

10-tą kartą pateko į geriausių darbdavių sąrašą

Sausio 18 d. paskelbtas geriausių pasaulio darbdavių sąrašas „Top Employer 2024“, į kurį patenka tik aukščiausius tarptautinius rūpesčio darbuotojų gerove ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This