Saulius Skvernelis pristatė kandidatą į Klaipėdos merus: miestui reikia permainų ir proveržio

Politinė reklama

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“
2023-01-19

Komentarų: 36

Klaipėdoje praėjusio ketvirtadienio vakarą buvęs Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pristatė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ iškeltą kandidatą į Klaipėdos miesto merus – Artūrą Bogdanovą. Tiesioginės konferencijos transliacijos metu buvo išsakyta ne tik S. Skvernelio vizija Klaipėdai, bet ir pristatytas demokratų kandidatas su visa komanda bei jų paruošta programa artėjantiems savivaldos rinkimams.

„Klaipėda – miestas, kuris strategiškai yra nepaprastai svarbus visai Lietuvai, tačiau per pastaruosius ketverius metus miestas pateko į
milžinišką stagnaciją. Mūsų komandos uždavinys yra pakeisti, kad Klaipėda vėl taptų veržliu, augančiu miestu bei neštų didelę naudą ne tik klaipėdiečiams, bet ir visai Lietuvai“, – mintimis dalinosi demokratų lyderis Saulius Skvernelis.

Miesto valdžios tikslas – tarnauti žmonėms

Buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius bei žemės ūkio viceministras, o šiandien – kandidatas į Klaipėdos merus A. Bogdanovas pristatydamas tiek pačią komandą, tiek jos parengtą programą itin didelį dėmesį skyrė kasdienėms miesto gyventojų problemoms bei pačio miesto patogumui tiek čia gyvenantiems bei kuriantiems verslus, tiek čia atvykstantiems.

Komandos pristatyta idėja „Kasdien už Klaipėdą“ atliepia jos viziją: sprendžiant kasdienes problemas bei miesto valdžiai diena iš dienos dirbant vardan miesto gerovės, Klaipėda taps patogiu miestu gyventi tiek darbingo amžiaus žmonėms, tiek senjorams bei jaunimui.

„Miesto valdžia turi tarnauti žmonėms, visi dideli darbai prasideda nuo mažų, kuriuos mes ir turime pradėti daryti šiandien. Mūsų komanda savo žinute neša įsipareigojimą – pažadą kasdien dirbti miestiečių labui“, – apie šią viziją sakė kandidatas į Klaipėdos miesto merus.

Saulius Skvernelis ir Artūras Bogdanovas

Programoje – trys pagrindiniai tikslai

Demokratų „Kasdien už Klaipėdą“ komandą savo programoje išskyrė tris pagrindinius tikslus, skirtus miestui – jo patogumas, patrauklumas bei ekologiškumas.

„Mūsų programa orientuota į vieną didžiausių Klaipėdos miesto problemų – jo mažėjimą. Deja, bet tenka pripažinti, kad mieste sparčia mažėja gyventojų skaičius. Mūsų komandos manymu, šios problemos sprendimui miestas pirmiausia turėtų būti patogus gyventi čia kasdien, tai skatins jaunų žmonių norą čia įsikurti“, – programos gaires tiesioginės transliacijos metu pristatė A. Bogdanovas.

Kandidato į Klaipėdos miesto merus A. Bogdanovo komandos narė Elida Mantulovė pristatė komandos parengtos programos dalį, skirtą miesto ekologijos puoselėjimui.

Artūras Bogdanovas ir Elida Mantulovė

„Klaipėda iš prigimties turi pareigą būti žaliuoju miestu – unikali aplinka, UNESCO saugomos teritorijos aplink miestą. Tam, kad būtume išties ekologiškas bei švarus miestas, savo programoje išskyrėme net keletą priemonių tam pasiekti. Viena iš jų „Žaliosios bangos” projekto miesto eisme plėtra“, – kalbėjo E. Mantulovė.

Kita komandos narė – Asta Dirgėlienė pristatė komandos keliamas gaires miesto patrauklumui skatinti.

Artūras Bogdanovas ir Asta Dirgėlienė

Komandoje – kompetencijos iš skirtingų sričių

Klaipėdos demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ komandą sudaro skirtingų sričių atstovai, turintys ilgametę profesinę patirtį. Pirmajame sąrašo dešimtuke: Klaipėdos miesto tarybos narė bei finansų ir projektų valdymo departamento direktorė Klaipėdos autobusų parke Elida Mantulovė, įmonės „Klaipėdos nafta” terminalų apsaugos pareigūnas bei buvęs Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė, Klaipėdos verslininkas, valdantis pajūrio viešbučių ir restoranų tinklą – Juozas Tubinas, Klaipėdos įmonės „Amekus” projektų direktorius Aurelijus Karolis, istorikė bei mokslų daktarė, buvusi Lietuvos Respublikos Seimo narė Irena Šiaulienė, verslininkas Raimundas Janušauskas, finansininkė Vilma Monikienė bei Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos vyriausiasis specialistas Svajūnas Mačiulskis.

„Klaipėdieti, jeigu tu nori, kad būtum išties atstovaujamas, kad tavo problemos būtų sprendžiamos ne tik pažadais, bet ir konkrečiais darbais, kad jas spręstų žmonės, kurie turi patirtį ir gali ja pasidalinti dirbdami visų labui – tuomet kovo 5 dieną kviečiu tave ateiti į rinkimus, balsuoti, dalyvauti ir pasirinkti geriausią komandą. Tai yra – sąrašas Nr.7. Kviečiu pasitikėti Artūru Bogdanovu ir šia komanda, nes ja tikrai galima pasitikėti, reikia pasitikėti ir suteikti galimybę įgyvendinti visus Klaipėdai reikalingus bei užsibrėžtus tikslus. O visai komandai noriu palinkėti, kad per šiuos du mėnesius padirbėtumėte taip, kad rastumėt kelią į kiekvieno klaipėdiečio širdį, o svarbiausią – protą“, – kreipėsi į miesto gyventojus Saulius Skvernelis.

Klaipėda rinksis jau kovo mėnesį

Primename, kad klaipėdiečiai naują miesto merą bei savivaldybės narius rinksis jau šių metų kovo mėnesį. Pavasarį bus išrinkti partijų atstovai į miesto savivaldą ketverių metų kadencijai – iki 2027 metų pavasario.

Politinė reklama apmokėta iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” rinkiminės sąskaitos. Užsakymo Nr. 2023/01/18

36 Comments

  1. ačiū

    Apsieisime

    Reply
  2. Stebėtojas

    Skverneliui negaliu atleisti už greičių matuoklius. Nėra nei vienos šalies ,kurioje jų tiek priviso. Šios partijos tikslas , žmonių persekiojimas. Galvokit prieš pasirinkdami šią partiją.

    Reply
  3. Šakės

    Kai tokius kandidatus ima siūlyti, tai visiškas ragas pareina. Nori nenori, o balsuoti teks už bet ką, kad ir, sakykim, už Vaitkų. O ką, gal visai būtų neblogai, reikės dar pasiklausyti ir pamėginti, gal ir neblogai gausis.

    Reply
  4. Di

    Tik Žemaitaitis gali tikti į Klaipėdos miesto merus. Aš tematau tik jį.

    Reply
    • Nepraeis

      Kad jis nė dorai žemaitiškai nemoka, kur jau čia Klaipėdos kunigaikščiu būti.

  5. Di

    Tik Žemaitaitis gali tikti į Klaipėdos miesto merus. Aš tematau tik jį.

    Reply
  6. Baimingas

    Būtų gerai, kad proveržis būtų ne į kelnes…

    Reply
  7. Dalia

    Mums užteks ir Remigijaus Žemataičio, tegu kitų neprakišinėja…

    Reply
    • Anonimas

      ?

  8. Žinau

    Bogdanovas gyvena Klaipėdoje, Tauralaukyje.

    Reply
  9. skaitytojas

    Nesuprantu tų importinių kandidatų, kurie tapę fiktyviais gyventojais. Ar jie gyvena Klaipėdoje, ar Žemaitaitis gyvena Klaipėdoje? ar šitas? O jau tos moterytės ,gal eikite pailsėti. Laikas Jaunimui dirbti. Nebalsuosime.

    Reply
    • Nuomonė

      Jaunimas gerai, bet bėda tame, kad juda tik jų liežuviai, o , deja, darbų nesimato. Aš sakyčiau, kad laikas baigti blevyzgas, o reikia pakalbėti kas ką gali padaryti, ką jau padarė. Vilniuje jaunimas užimtas rimtai, jiems rūpi kanapės, vienalytės santuokos…Jaunimui reikia parodyti tai, ką jie gali dirbti ir ką jau padarė.

  10. Ura tovarischi

    Bogdanov, Mantulova, Anajeva ir kiti . Ruskyi mir projektai paleisti ? Parodys kaip Lietuviams gyvent ? Padarys tvarką….

    Reply
  11. Nerijus

    Nu tik pamačius Šiaulienę sąraše”vemt verčia”! O p.Budanovas iš rajono,apie kokią Klaipėdos demografija „pezėti”-juk tu negyveni KLP,o gyveni rajone!

    Reply
    • To nerijus

      Nerijau, gal pačiam kas su virškinimu negerai, jei vemi, tai turėtum ir viduriuoti, apsičiupinėk ir apsiuostyk, gal jau… Pagal komentarą labai panašu, kad viduriuoji. Ar aplinkiniai nieko neužuodžia?

  12. Alfa

    Linai, praradai amą?
    Ar konjunktūra gąsdinanti?

    Reply
  13. Kur ritasi pasaulis

    Iš kur išdygo dar tas Artur Bogdanov…??Iki pilnos laimes tik jo betruksta..

    Reply
  14. Absurdo viršūnė.

    Šiaulienė. Ji ir Irina Anajeva. Apsigynė diseraciją apie komjaunimo vaidmenį 1940 m. okupuojant Lietuvą. Pas platformininką, jedinstenininką, nuteistą už nusikaltimus Lietuvai 1990 m. Anajeva daug kadencijų sėdėjo seime, bebrų partijoje. Arogantiška, pasikėlusi, nieko nenuveikusi. Skvernelis mums ją siūlo rinkti. Kaip suprasti?

    Reply
    • Žinantis

      Pavyda bambą graužia, tiesiog juokinga, vagys pyksta, kad Šiaulienė seime neapsivogė, kokio vyro nenugvelbė, o ramiai ir solidžiai dirbo. O disertacija ne kiekvienai nabagei parašyti. Tikra absurdo viršūnė turėtų bent tai inoti, kad disertacijos ginamos ne pas Joną ar pas Petrą, o disertacija buvo apginta Vilniaus Universiteto Mokslo Taryboje, kuriai priklausė žymiausi Lietuvos mokslo korifėjai.

  15. Palmira Martinkienė

    S. Skvernelis kandidatu į merus pasirinko ne tą asmenį – turėjo pasirinkti Elidą Mantulovę – protingą, puikiai miesto reikalus išmanančią moterį. Praėjusioje kadencijoje būdama administracijos direktorius pavaduotoja, visada labai kompetentingai pakomentuodavo savo kuruojamos srities reikalus.

    Reply
    • Mano nuomone

      yra priešingai . Jūsų minimų savybių žmogus , turėtų pats suprasti ar toje komandoje kandidatuoja ? Matyt viskas tenkina .

    • Anonimas

      tiek ji ir veikė – pakomentuodavo, žurnalistai užsirašydavo ir tuo viskas baigdavosi.

  16. Na

    Keistas tas sąrašas, bet lai bando, vis vien nieko neišeis.

    Reply
  17. Klaipedete

    Melagiai, be sazines ir gedos. Kad jus savo pinklese prazutumete

    Reply
  18. Šitam

    skv/erne/lynui – NE! Išvis – kaip „jie” dar drįsta kelti kandidatus?

    Reply
  19. KLP

    Toje politinių perbėgėlių gaujoje antrąjį dešimtuką pradeda fufaikinis šeimamaršinis šoferis, savo pezalionėse sektinu pavyzdžiu laikantis ruzziją ir jos „demokratinę” rinkimų sistemą, o Lietuvos biudžeto pinigus, KAM numatytus įsigyti ginkluotei, siūlo panaudoti „realiai žmonių gerovei”, o ne haubicų pirkimui, nes Lietuvai jokie pavojai atseit negresia.

    Reply
  20. Kažkoks piratų laivas

    kandidatas į merus, dirbdamas žemės ūkio ministerijos viceministru, etikos komisijos pripažintas pažeidęs įstatymas – protegavo savo įmones. Po to išmestas iš Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus kėdės. Kas toliau, tai baisu – istorikė, mokslų (kokių – greičiausiai Stalinistinių) daktarė, kuri nusipelnė Lietuvai absoliučiu nuliu! Kiti gal ramesni, bet prisišlieję, norintys kažkaip prieiti prie neišsenkamo Klaipėdos biudžeto. Taigi, vienas žodis – katastrofiš! 🙂

    Reply
  21. Gaila

    Labai gaila, kad S.Skvernelio partija jau praranda savo populiarumą ,bent Klaipėdoje.. Ką,ką bet tokią ponią Šiaulienę jis juk pažįsta. Kaip galima tokią ‘mokslininkę”. beveik 30 m.buvusia seimūne ir ničniekoo nenuveikusią ( jei kas žino te parašo…) b. sulaukusią senatvės, priimti ir siūlyti į Klaipėdos savivaldybės tarybą? Bet svarbiausia, kad ko gero viena iš daugelio likusia komunistinių pažiūrų… Labi gaila.. Panaši, tik kalbanti bla, bla, bla ponia yra Matulova… Kaip reikia vertinti tokius žmones? Akiplėšos, veidmainės ar dar kitaip? Visai neįvertina savo galimybių ir jokios pagarbos klaipėdiečiams….

    Reply
    • Pastebėjimas

      Pastebėjimas, kai keitėsi valdžia, norėdama prisitaikyti E. Mantulova pakeitė pavardę ir dabar yra Mantulovė.

  22. Ir

    kam mums toks Meras , kurio dešinėje sėdės Skvernelis?

    Reply
  23. Vertėjas

    padarykime iš Klaipėdos transporto HUBĄ, kad neštų „naudą” ir truputi Lietuvai.

    Reply
  24. :)

    Istorikė bei mokslų daktarė, buvusi Lietuvos Respublikos Seimo narė Irena Šiaulienė… O kur dar Lietuvos komunistų partijos narė? 1987 m. gegužės 12 d. apgynė Lietuvos tarybų socialistinės respublikos istorijos mokslų daktaro disertaciją „Lietuvos komjaunimas – KP pagalbininkas kovoje už socialistinės revoliucijos pergalę ir jos įtvirtinimą Lietuvoje 1940-1941 m. „

    Reply
    • Ir ką ? Šiaip, tas nuolatinis " o tada buvo " man jau panašu į infantiliškumą

      Pvz. D.Grybauskaitės biografijoje rašoma: „1988 m. Maskvos visuomenės mokslų akademijoje apgynė mokslinį darbą. Jai suteiktas socialinių mokslų daktaro laipsnis”. Disertacijos tema buvo Lietuvos kaimo ekonominė sociologija. 

    • Nuomonė

      Kaip ta Anajeva-Šiaulienė prisitrynė prie Skvernelio? Užkietėjusi komunistė. Nuėjusi su G. Kirkilu ir niekur nepatekusi (pretendavo vėl į Seimą), dabar jau į Klaipėdos miesto Tarybą taiko? Visą laiką sėdėjo Seime, arogancija”virš debesų”, nieko gero Klaipėdai nepadarė iki šiol. Ką dabar tikisi nuveikti?

    • Anonimas

      taip, bet Grybauskaitė nekandidatuoja į Klaipėdos miesto tarybą

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Į teismą keliauja finansinių nusikaltimų byla, kurioje - žinomų klaipėdiečių vardai

Europos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė ikiteisminį tyrimą dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Veidai

Raimundas Janušauskas: „Ne pinigais viskas matuojama"

Raimundo Janušausko gyvenimo istorija parodo, kad net patyrus sunkumų neverta nusiminti. Jei gyvenimas išmeta iš balno, vadinasi, didžioji sėkmė jūsų ...
2023-09-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This