Vaikų žaidimo aikštelių priežiūra – nepigus malonumas

Miestas

Už vaikų žaidimų aikštelių  priežiūros ir remonto paslaugas Klaipėdos savivaldybei teks sumokėti per 400 tūkstančių eurų. Nors šioms paslaugoms apmokėti trejetą metų savivaldybė buvo numačiusi skirti ne daugiau kaip 260 tūkst. eurų. 

„Facebook” nuor.

Ieškant rangovų viešasis pirkimas buvo dviejų dalių – pietinė ir šiaurinė Klaipėda. Tačiau paskelbtą konkursą laimėjo viena tiekėjų grupė: UAB „Economus“ jungtinėje veikloje su UAB „Stebulė“. Sutartys su šiais rangovais galios iki 2026 metų

Klaipėdos miesto vaikų žaidimų aikštelių, esančių į pietus nuo Baltijos prospekto, priežiūros ir remonto paslaugas teikti minėta tiekėjų grupė pasiūlė už 178 tūkstančius, o šiaurinėje miesto pusėje – už 230 tūkstančių eurų.

Rangovai privalės ne rečiau kaip kartą per savaitę atlikti vaikų žaidimų aikštelių apžiūrą, kurios metu turės būti įvertinta rizika, kylanti dėl įrangos naudojimo, vandalizmo. Tai pat ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius, jei įrangos gamintojas priežiūros instrukcijoje nenurodė kitaip, turės atlikti vaikų žaidimų aikštelių eksploatacinę apžiūrą, kurios metu turi būti įvertintas įrangos veikimas ir stabilumas, susidėvėjimas (ypač judančių detalių), konstrukcinis vientisumas. 

Rangovas privalės užtikrinti, kad ne rečiau kaip kartą per metus būtų atliekama vaikų žaidimo aikštelių įrangos pagrindinė kontrolė, kurios metu būtų įvertinta jų įrangos, dangos atitikimas Lietuvoje galiojantiems standartams.

Skelbiant viešojo pirkimo konkursą buvo numatyta, kad šiaurinėje Klaipėdos dalyje reikės prižiūrėti 17 vaikų žaidimų aikštelių. Vėliau teks prižiūrėti dar penkias.  Pietinėje miesto dalyje jų yra 14, tačiau rasis dar septynios. Numatoma, kad kasmet prižiūrimų naujai įrengtų vaikų žaidimo aikštelių, atitinkančių higienos normos reikalavimus, skaičius padidės ne mažiau kaip trimis – tiek miesto pietinėje, tiek šiaurinėje pusėse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This