„Klaipėda ID” nesidalija viešosios nuomonės tyrimų rezultatais

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto savivaldybės valdoma VŠĮ „Klaipėda ID” perka instrumentus rinkai ir visuomenės nuomonei tirti, tačiau gautais tyrimų rezultatais neskuba dalytis viešai. Teigiama, kad tai bus padaryta tik pasitarus su savivaldybe ir „tinkamai apdorojus informaciją”.

Pernai gruodį įstaiga sudarė 8,5 tūkstančio eurų vertės sutartį su UAB „Synopticom“ dėl automatizuotos „International House Klaipėda“ klientų patirties vertinimo tyrimo įrankio ir duomenų bazės, skirtų „surinkti automatizuoto patirties vertinimo tyrimo įrankio ir registracijų į konsultacijas duomenis” sukūrimo. Šis įrankis ir duomenų bazė turi būti sukurti iki šio mėnesio 23 dienos.

Kiek anksčiau „Klaipėda ID” užsakė kūrybinių industrijų sektorių situacijos Klaipėdoje tyrimo paslaugas. Jas iki šių metų sausio 6 dienos už 1,2 tūkstančio eurų įsipareigojo atlikti MB „Efekto inžinerija”.

O lapkritį įstaiga buvo sudariusi 5,6 tūkstančių eurų vertės sutartį su UAB „RAIT”. Sutarta „kokybiškai atlikti rinkos (viešos nuomonės) tyrimus”. Viešai paskelbta sutartis parengta pagal UAB „RAIT” standartą, jos techninė užduotis nepaskelbta, todėl apklausos turinys visuomenei nėra žinomas.

Kristina Postornak, laikinai einanti VŠĮ „Klaipėda ID” direktorės pareigas, atsisakė „Atvirai Klaipėdai” pateikti pastarosios apklausos rezultatus, nors patikino, kad UAB „RAIT” sutartinius įsipareigojimus įvykdė laiku.

Pasidomėjus, apie ką klausta respondentų, K. Postornak sako, jog teirautasi apie žmogiškuosius išteklius Klaipėdos gamybos įmonėse. Ji tikina, kad gauti rezultatai dar nėra „pilnai apdirbti”, todėl nenori jais dalytis su visuomene. Esą, dar pati įstaiga renka papildomą informaciją ir „publikai dar nėra paruošta informacija”.

Įstaigos vadovė tikina, kad visa UAB „RAIT” pateikta medžiaga nėra paslaptis, tačiau ji norinti pasitarti su „savivaldybės komanda”. Esą jos laikinai vadovaujama įstaiga nori pati paskelbti tyrimų rezultatus.

„Kai jau mes tą informaciją apdorosime, pasiviešinsim, galėsit ją išsitraukti ir jūs”, – sakė pašnekovė.

Ji tvirtina, kad tyrimo rezultatams pristatyti bus surengtas specialus renginys. Paklausta, ar tokiu būdu nebus formuojama išankstinė visuomenės nuomonė, Kristina Postornak šiek tiek sutriko ir teigė, jog kartu visuomenei norima pateikti ne vien šio tyrimo rezultatus.

8 Comments

  1. baba

    Šulcai baik rašinėti vėjus, tik kažkokias bangas keli ir tiek.

    Reply
  2. Deputatas

    Ką jis čia rašinėja?

    Reply
    • Kas neaišku?

      Tiesą! Kaip tratinami biudžeto pinigai!

  3. Atskaityti

    Iš serijos kai rinkimai jau čia pat ir nėra apie ką rašyti. Tik žurnalistai sugeba iš nieko šūdą išspausti.

    Reply
  4. T

    Plovykla

    Reply
  5. Šaraškino

    kontora ta Klaipėda ID -roga i kopyty. Mergaičių krūva įdarbinta ir suka skystus propagandinius filmukus apie miesto geroves ir proveržius. Miesto biudžeto lėšos tratinamos , o net info slepia -kol „neapdorota Zulco medijų”

    Reply
    • Demokratija Lietuvoje

      Protu nesuvokiama situacija. Kuo grečiau apsispręskite, ką rinksite į savivaldos Tarybą, kad tokios „kontoros”, neprieinamos su savo slapta informacija , kuo greičiau būtų naikinamos. Ką apie tai galvoja tie kandidatai į merus, vis stumiantys mums savo komandų narius…

  6. Skant

    Manipuliacijos rinkimų tema…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This