Ir toliau pažeidinėjami A juostos reikalavimai

Transportas

Klaipėdos miesto policijos pareigūnų duomenimis, nuo 2023 m. metų pradžios mieste jau užfiksuoti 903 maršrutiniam transportui skirtos A juostos reikalavimų nepaisymo atvejai.

Per visus 2022 m. už tokio pobūdžio pažeidimą buvo surašyti 6528 administracinio nusižengimo protokolai.

Portalo archyvo nuotr.

Policijos pareigūnai vairuotojus ragina nepažeidinėti kelių eismo taisyklių – A juosta važiuojančius automobilius Klaipėdos mieste fiksuoja tam tikrose atkarpose įrengtos vaizdo kameros. Jų vieta kartkartėmis keičiama, todėl „likti nepastebėtam ir išsisukti“ tikimybė yra labai maža.

Be to, pareigūnai rengia ir tikslines priemones A juostos reikalavimų pažeidimams fiksuoti.

Pareigūnai primena, kad Kelių eismo taisyklių 181 punkte numatyta, jog kelyje, pažymėtame kelio ženklu „Eismo juosta maršrutiniam transportui“ ir raide „A“, šia eismo juosta važiuoti ne maršrutinėms transporto priemonėms yra draudžiama. Minėtu kelio ženklu ir simboliu „A+“ pažymėta eismo juosta dar gali važiuoti dviračiai, mopedai ir lengvieji keturračiai. Tam tikrais atvejais maršrutiniam transportui skirta juosta gali važiuoti skiriamuoju ženklu „neįgalusis“ pažymėti automobiliai. Taip pat taksi, elektromobiliai, motociklais ir automobiliai, kuriuose važiuoja 4 ir daugiau žmonių, jeigu eismo juosta pažymėta papildomais, šių transporto priemonių eismą leidžiančiais simboliais – elektromobilio, motociklo, 4+ ar užrašu „Taksi“.

Maršrutiniam transportui skirtos A juostos reikalavimus pažeidusiems vairuotojams gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

1 Comment

  1. Anonimas

    Klasikinis pavyzdys, parodantis, kaip Klaipėdoje būtinos atskiros viešajam transportui skirtos juostos – ar tai būtų BRT ar tramvajus. Kol nebus tiek fizinio, tiek reguliacinio (šviesoforų) prioriteto viešajam transportui, tol peraugusio kaimo (Klaipėdos) nebus galima vadinti miestu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Vairuotojams apie A juostas primins filmukas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) parengtas informacinis animacinis filmas primena lengvųjų automobilių vairuotojams, jog važiuojant mieste privalu gerbti viešajam transportui ...
2022-09-07
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Baudų prispausti taksistai sieks grįžti į A juostą

Pernai Taikos prospekto atkarpoje įrengtos specialios kameros eismo srautams analizuoti Klaipėdos viešojo transporto organizatoriams pasitarnauja ir pažeidėjams fiksuoti. Tuo itin ...
2021-05-24
Skaityti daugiau

Transportas

A juostas stebės kameros

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” praneša, kad šią savaitę eismą Taikos prospekte pradės stebėti vaizdo kameros. Jos abiejomis kryptimis jau sumontuotos ...
2020-11-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This