Skuodiškė ir šakiškis dėl jaunų merginų įtraukimo į prostituciją susitiks Klaipėdos teisme

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 36-erių metų Skuodo rajono gyventoja ir 62-iejų metų Šakiuose gyvenantis vyras kaltinami prekyba žmonėmis ir pelnymusi iš kito asmens prostitucijos. Moteriai kaltinimai taip pat pareikšti ir dėl vaiko pardavimo prostitucijai.

Tyrimo duomenimis, Skuodo rajone gyvenanti moteris įtariama verbavusi jaunas merginas užsiimti prostitucija. Manoma, kad merginų seksualinėms paslaugoms teikti moteris ieškojo šakiškio prašymu.

Įtariama, kad ji, pasinaudojusi trijų merginų pažeidžiamumu dėl jų jauno amžiaus bei sunkios materialinės padėties, siūlė joms užsidirbti teikiant minėtas paslaugas. Turimais duomenimis, kaltinamoji nukentėjusioms, iš kurių viena tuo metu buvo nepilnametė, žadėjo suderinti susitikimus su jos pažįstamu vyru bei nuvežti jas į reikiamą vietą.

Skuodo rajono gyventoja prisipažino padariusi baudžiamojo įstatymo numatytą veiką. Antrasis bylos kaltinamasis kaltės nepripažino.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Jame valstybinį kaltinimą palaikys tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Už vaiko verbavimą prostitucijai Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų, už prekybą žmonėmis – nuo 2 iki 10 metų nelaisvės, už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos – laisvės atėmimą iki 4 metų.

1 Comment

  1. Klaipēdietē

    Tokius veikējius įkišt į kaliuze už vargšių merginu įtraukima į prostitucija.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra

„Jungos" jubiliejaus proga - mažųjų šokių konkursas

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų šokių studija „Junga“, švenčianti savo 75-ąjį kūrybinės veiklos jubiliejų, savaitgalį Palangos koncertų salėje surengė ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Išteisinti vaikų namų auklėtines verbuoti seksualinėms paslaugoms siekę asmenys

Klaipėdos apygardos teismas išteisino du asmenis, kaltintus siekiu verbuoti vaikų globos namų auklėtines teikti seksualines paslaugas, skelbia „Delfi“. Valstybinį kaltinimą ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This