Žmogus žmogui – burokėlių spalvos valstietis* (3)

Spyglys
Spyglys
2023-01-24

Valstietė Ligita Girskienė savo rinkimų programoje teigia, kad politikams „įprasta gražiai apsirengus kalbėti skambiais ir gudriais žodžiais”. Ir nors pažadėjo to nedaryti, tačiau ėmė ir padarė: gražiai apsirengė, nusifotkino, pasiretušavo ir prabilo lotyniškomis sentencijomis.

Savo burokėlių spalvos rinkimų programos kovos šūkiu ji  pasirinko romėnišką sentenciją „Homo homini lupus est“ (Žmogus žmogui – vilkas). Tiesa, dėl valstietiškų poreikių ar supratimo vieną žodį iš to sentencijos nusuko. Tad liko tos striukas šūkiukiukas „Žmogus – žmogui”. 

Spyglio nuomone, toks senosios sentencijos iškastravimas leidžia rinkėjams laisvai papildyti tą rinkimų šūkį pagal savo poreikius ar pomėgius. Pvz., „Žmogus žmogui – špygą”, „Žmogus žmogui – burokėlį” ir taip toliau, ir panašiai.

Todėl, rinkdamiesi balsuoti, pasak Ligitos, „būsite tikri, kad Jums atstovaus vertybiškai”.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikos.
Žymos: | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Žmogus žmogui – burokėlių spalvos valstietis*”: 3

  1. Keista parašė:

    Žmogus baigęs 3 aukštuosius ir dirba kažkam svetimam. Turint tokį išsilavinimą reikia kurti savo verslą ir dirbti sau. Reiškia žmogus eina lengviausiu keliu.

  2. ir aš parašė:

    balsuosiu už šitą moterį

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Meras vienasmeniškai turėtų spręsti ir tualetų klausimus*

Kodėl laikinų tualetų virtines Jūros šventei valdžia pastatė tiesiai prieš mūsų langus ir duris? – pasipiktino Sukilėlių gatvės gyventojai ir ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Merui neleido giedoti Jūros šventės himno*

Spyglio informacijos agentūra, remdamasi nepatikimais šaltiniais, praneša, kad Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus labai norėjo sugiedoti Jūros šventės himną „Aš namie“ ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Kada nustosit klaidinti?*

Šį savaitgalį visą Lietuvą prie jūros kviečianti Klaipėdos valdžia yra neįgali jau keletą metų nuimti ties vienu pagrindiniu keliu stovinčio ...
2024-07-24
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This