Meras privalėtų atsiskaityti iki rinkimų, bet neišdrįs

Nuomonės

Taip pakampėse šnabžda kandidatai į Klaipėdos mero postą, bet nedrįsta atvirai to pareikalauti. Mat, sėkmės atveju, po ketverių metų tai būtų taikytina ir jiems patiems.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jeigu Vytautas Grubliauskas išdrįstų tai padaryti, tiktai įrodytų esąs vertas dar ketverius metus vesti miestą į tik jam žinomą ateitį. Nepaisant virsmo iš liberalo į „komuniagą”, taip socdemus kadaise vadino jo bendražygis Vidmantas Plečkaitis.

Paprastai mero ataskaita savivaldybės Tarybai ir miesto gyventojams yra pateikiama balandį. Rinkimai baigsis kovą, tad dėl saugumo, tikėtina, V. Grubliauskas ir jo komanda ataskaitą planuoja pateikti jau po didžių politinių batalijų. Juolab kad taip buvo nuo amžių amžinųjų…

Tipo, negalima laužyti tradicijų. Bet laikai nūnai nauji, nauji iššūkiai ir dera vyriškai bei moteriškai juos priimti. O ne polytiškai slapukauti.

Jei V. Grubliauskas bus išrinktas ketvirtai kadencijai, yra didelė tikimybė, kad ataskaitą už 2022 metus jis pateiks jau naujos sudėties savivaldybės tarybai. Antraip šią ataskaitą už ne savo darbus pateikti gali tekti jau naujai iškeptam merui. Kažkokia nesąmonė…

O tos paskutinės ataskaitos turinys neturėtų būti rengiamas Savivaldybės administracijos, kuri ir taip priešrinkiminiu laikotarpiu tampa tarsi politinių intrigų įkaite. Žinia, prastai dirbantys merai visada tokias atvejai į tribūnas yra linkę stumti administracijos vadovus: suprask, ne aš kaltas, kad prastai dirbau. 

Esu tvirtai įsitikinęs, kad V. Grubliauskas savo ataskaitos iki rinkimų pateikti neišdrįs, nes jokio malonumo: juk niekas nepagirs. Atvirkščiai – puls kaip devyni alkani vilkai vieną nusilpusią bitę.

Žinia, tikėjimas – durnių tėvas. Tad, jei klystu, esu pasirengęs ant barzdos pasiberti truputį pelenų (ar taip, ar taip – žila) ir viešai atsiprašyti. Net svajoju. Prisiekiu Merlino barzda.

Rimtai kalbant, tokia satisfakcija prieš rinkimus, išties, turėtų būti ne pasirinkimo galimybė, o teisės normomis reglamentuota prievolė. Ir atsiskaityti reikėtų ne už vienerius metus, o už visus ketverius: pranešti rinkėjams, kas nuveikta, o ko padaryti nepavyko.

Tokia pati prievolė turėtų būti taikoma ir savivaldybių tarybų nariams. Dabar daugelio tokių metinių ataskaitų turinys – tik vėjai dykumoje.

Ir dominuoja toksai sofistinis ble ble ble leitmotyvas: „Mums būtina mieste saugoti žmogaus gyvybę ir sveikatą, užtikrinti jo sambūvį su gamta, puoselėti darną šeimoje ir bendruomenėje”…

Turėtų politikai iš tribūnų savo rinkėjams pranešti, kodėl iš liberalų tapo socdemais, iš valstiečių – kolūkiečiais ir panašiai. Antraip žmonės mano ir 99 procentais yra teisūs, kad tai daroma tik asmeninės naudos siekiant, tik dėl išskaičiavimo.

7 Comments

  1. Aš balsuoju

    Renkuosi Vaitkų ir jo komandą. Tikrai ne …visą. Su nerimu žiūri į vėl Tarybon lipantį buvusį merą” ūkininką” Taraškevičių? Kodėl jis nerimsta? Ar dar ne visi jo, jo aplinkos „bičių” planai įgyvendinti? Juk Trinyčių -Malūno parkas ( vietoje pono Rimanto „Viremidos)” virto suspaustu , įlindusiu kažkaip keistai į parkądaugiabučių kvartalu? Ar tikrai kandidatas Vaitkus yra pažadėjęs vicemero kultūros postą ” Džiazo” šeimai? Neturiu alergijos Vaitkaus sąraše milijonus pajamų ir turto turintimiems kandidatams. Pažįstu juos ir gerbiu. Tiek Dambrauską, tiek Tumą . Todėl ir balsuoju. Nepiršdama Jums savo nuomonės.” Kad ir pats velnias- tik ne amoralūs, godūs konservatoriai, ar Grubliauską, Cesiulį , kaip legionierius, perpirkę socdemai… Liko tik MĖNUO. Ruoškimės, dalyvaukime, nebūkime abejingi.

    Reply
  2. Žinovui

    Tai Šulcui. JIs juk pradirbo Vykdomajame komitete paskui 1990 m pasidarė sąjudiečiu ir pradėjo darbuotis savivaldybėje Trečdalį savo gyvenimo „paaukojo” mūsų miesto gerovės kūrimui………Net merą pavaduodavo jam išvykus… Tai jau Šulco žinios apie visus ir viską max. Todėl jis galėtų patarti miestiečiams,kad ne tik meras po 15 m. darbo ,bet ir kiti administracijos darbuotojai,tarnautojai pateikti savo atlikto darbo ataskaitas. Jos privalo atitikti jų pareigybių nuostatuose esamas funkcijas .Ir -atliktas ar ne funkcijas..
    Meras Tarybos nariai davė priesaikas. Kaip jas vykdė? O paskui Šulcas galėtų paanalizuoti LR vietos savivaldos įstatymą ir jis kaip Žinovas , parašytų, kokios nuobaudos gali būti už nurodytų funkcijų nevykdymą…Kas gali kreiptis į teismus dėl atsakomybės pareikalavimą??.

    Reply
  3. Labai nemaloniai nuteikia, kai nesugeba išeiti iš posto

    Lyg būtų priklausomi nuo valdžios, kaip nuo narkotikų. Demokratinėje visuomenėje tam ir yra rinkimai kas 4 metus, kad nesėdėtų tie patys. Na pabuvo, padarė ką sugebėjo, užteks. Tegul dabar kiti padirba.

    Reply
    • Pusė šešių jau

      „Kartą paragavęs, jaunai žmonai reikalaujant… juk negali sustot”? Amžina dilema. O pasas visgi rodo, skaičiukas kalba už save.

  4. Šiaip

    Už visus 12 metų turėtų atsiskaityt ir įrodyt, kodėl yra vertas 4-os kadencijos

    Reply
  5. Žinoma

    Visi Tarybos nariai ir Meras turėtų atsiskaityti rinkėjams sausio mėn. už keturis metus, iki rinkimų !
    O tai kam reikalinga juos rinkti, jei jie daro bet ką ir bet kaip arba nieko nedaro ?

    Reply
  6. .

    Tokia pati prievolė turėtų būti taikoma ir savivaldybių tarybų nariams. Būtų labai įdomu išgirsti jų paskas ką nuveikė per tuos ketverius metus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This