Iki vasaros Smiltynėje bus pastatyti nauji tualetai

Miestas

Po labai ilgų pasirengimų Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančioje Kuršių nerijos dalyje pagaliau bus pastatyti du nauji konteineriniai tualetai, aprūpinti vandeniu, elektra ir kanalizacija. Iš viso tualetų ir jų infrastruktūros statyba Smiltynėje savivaldybei atsieis apie 150 tūkstančių eurų.

Vienas iš jų bus pastatytas prie Naujosios perkėlos, Smiltynės g. 30, antrasis – prie Smiltynės 31. Analogiški konteineriniai tualetai, tik didesni, yra jau įrengti Klaipėdoje, prie Šiaurinio molo, ir Smiltynės g. 33, prie paplūdimio prieigų.

Kol kas Smiltynėje naudojami kilnojamieji biotualetai. Portalo archyvo nuotr.

Elektros, vandens bei nuotekų šalinimo projektavimo ir įrengimo šiems objektams darbai užtruko gerokai ilgiau ir kainavo gerokai brangiau, nei pačių tualetų pastatymas ir parengimas eksploatuoti. Numatyta, kad tualetai turi būti parengti eksploatuoti per penkis mėnesius nuo užsakymo.

Sutartį dėl šių objektų pristatymo ir prijungimo prie tinklų Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė šių metų sausio 12 d. su UAB „Apastata”. Sandorio vertė – 62,8 tūkstančio eurų.

2021 metų sausio mėnesį UAB „Artva“ įsipareigojo už 75,7 tūkstančio eurų suprojektuoti ir įrengti gręžinį Smiltynėje, prie antrojo paplūdimio. Kiek vėliau atsirado dar ir papildomų darbų už 8,5 tūkstančio eurų. 

Vandens gręžinį Klaipėdos miesto savivaldybė sumanė įrengti prie kadaise naujai pastatyto konteinerinio viešojo tualeto, Smiltynės g. 33. Anksčiau šis objektas vandeniu buvo aprūpinimas iš talpos, esančios ant pastato stogo – į ją vanduo buvo atvežamas.

Kartais pasigirsta viešų svarstymų, kad Smiltynėje, Klaipėdos miesto administruojamoje Kuršių nerijos dalyje, reikėtų įrengti centralizuotus vandens tiekimo ir kanalizavimo tinklus.

Tačiau specialistai atkerta, kad tai būtų labai brangu, nes vartotojų čia yra labai mažai.  O Lietuvos jūrų muziejus tikisi Smiltynėje per porą metų įgyvendinti 2 milijonų eurų vertės nuotekų valyklos ir tinklų rekonstrukcijos projektą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This