Klaipėdos mokiniams – kūrybinis konkursas apie gimtąjį miestą

Švietimas

Uostamiesčio bendrojo lavinimo mokyklų vyresniųjų klasių mokiniai kviečiami prasmingai paminėti Klaipėdos krašto metus ir įsilieti į kūrybinį esė konkursą „Mano miestas Klaipėda“. 9-12 klasių mokiniai raginami pasitelkus žodžio galią kurti ir fantazuoti, pateikti savo įžvalgas apie uostamiestį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Konkursą organizuoja tarptautinė mokykla Klaipėdos licėjus kartu su partneriais – Lietuvos aukštąja jūreivystės mokykla, Lietuvos jūrininkų sąjunga, Lietuvos jūrų kapitonų asociacija, Lietuvos jūrininkų įdarbinimo įmonių asociacija.

„Pernai paminėjusi miesto gimtadienį, Klaipėda švenčia ir toliau – šiais metais minima šimto metų sukaktis, kai Klaipėdos kraštas prijungtas prie Lietuvos ir šalis tapo pilnateise jūrine valstybe. Šiuo kūrybiniu konkursu siekiame ugdyti mokinių kritinį mąstymą, skatinti meilę ir patriotiškumą savo miestui, būti aktyviais, kuriančiais klaipėdiečiais, matančiais miesto potencialą ir galimybes jam augti ir klestėti“, – apie konkurso idėją sako Klaipėdos licėjaus geografijos mokytoja Aistė Andriulė.

Siūlomos esė potemės: Klaipėdos miesto stipriosios ir silpnosios pusės. Kodėl Klaipėda netampa stipriu, vedančiuoju miestu? Uostas – vartai į Klaipėdos miestą. Mano ateities Klaipėda. Klaipėda – jaunimo potencialo miestas. Dabartiniai Klaipėdos miesto iššūkiai mano akimis – ar galiu kažką pakeisti? Klaipėda – stiprus jūrinis miestas. Klaipėda – jūrinis Baltijos šalių centras. Galimos ir kitos pasirinktos potemės, atskleidžiančios pagrindinę konkurso temą.

Visi užsiregistravę ir konkurse dalyvavę mokiniai bei jų mokytojai bus pakviesti į finalinį konkurso renginį, vyksiantį vasario 22 d. Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje. Renginio metu pranešimus skaitys ir asmenine patirtimi dalinsis Klaipėdos jūrinio sektoriaus atstovai – verslininkai, su jūra susijusių švietimo įstaigų vadovai, kurie ne tik pristatys studijų ir karjeros galimybes Klaipėdos miesto jūriniame sektoriuje, bet ir suteiks vertingos informacijos apie mokinių praktikos atlikimo vietas dar mokantis mokykloje – „šešėliavimo“ galimybes.

„Labai svarbu, kad jaunoji karta nuo pat mažumės būtų supažindinama su jūros teikiamomis galimybėmis, jūrinėmis profesijomis ir perspektyvomis savo karjerą sieti su jūriniu sektoriumi. Norint turėti augančią, stiprią jūrinę valstybe, privaloma investuoti į jaunimą, nes jūrinių specialybių poreikis visame pasaulyje yra didžiulis, tokių specialistų, be jokios abejonės, reikės ir ateityje“, – pranešime cituojamas ir vienas iš konkurso partnerių, Lietuvos jūrininkų įdarbinimo įmonių asociacijos įkūrėjas, verslininkas, visuomenininkas Artūr Truš.

Konferencijos metu bus paskelbti mokinių esė konkurso nugalėtojai. Geriausi kūriniai bus publikuojami žiniasklaidoje, o jų autoriai pradžiuginti rėmėjų ir organizatorių įsteigtais prizais.

INFORMACIJA

Registracija dalyvauti konkurse vykdoma iki 2023 m. vasario 17 d. Nuoroda registracijai: www.klaipedoslicejus.lt/konferencija. Esė laukiamos iki 2023 m. vasario 20 d. e. paštu aiste.a@klaipedoslicejus.lt . Daugiau informacijos: aiste.a@klaipedoslicejus.lt , 8 641 45744.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūreivystės mokykloje - tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) vyko tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „MARITIME, OFFSHORE ENERGY and PORT LOGISTICS (MOEPL 2024)”. Joje savo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This