Netrukus autobusuose bus galima mokėti ir bekontakte banko kortele

Transportas

Jau šią vasarą Klaipėdos miesto viešajame transporte bus galima atsiskaityti naudojant ir bekontaktes banko korteles. 

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” pasirašė sutartį su „Ridango AS” dėl kelionės apmokėjimo bekontaktėmis EMV (cEMV) kortelėmis viešajame transporte ir kontrolės informacinės sistemos diegimo. Ši įmonė įsipareigojo ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo sutarties įsigaliojimo dienos pradėti teikti sutartyje numatytas paslaugas.

Kol kas numatyta galimybė bekontaktėmis banko kortelėmis atsiskaityti tik už pilnos kainos, be kompensacijų, bilietą. Vėliau, tikėtina, paslaugų spektras bus išplėstas.

Kontrakto vertė – 119 tūkst. eurų. „Ridango AS” subrangovas – UAB „Virtualių paslaugų operatorius”. Šios įmonės cEMV atsiskaitymo ir atsiskaitymų kontrolės programinės įrangos veikimo užtikrinimo paslaugas teiks 60 mėnesių.

„Ridango“, pasak jos interneto svetainės, buvo įkurta 2009 m. Taline ir yra pasaulinė mobilumo technologijų grupė, daugiausia dėmesio skirianti automatizuotam bilietų surinkimui (AFC), mokėjimams ir realiojo laiko informacinėms sistemoms.

„Ridango“ geriausius savo klasėje sprendimus naudoja daugiau nei 110 viešojo transporto institucijų, valdo įvairias sistemas daugiau nei 25 šalyse visame pasaulyje. Ji yra ir dabar Klaipėdos viešajame transporte naudojamos elektroninės bilietų sistemos rangovas.

5 Comments

  1. anonimas

    o ilipus kontrolei jungsimes prie el.bankininkystes kad parodyti jiem bilieta? ar turesiu duot jom savo bankine kortele nuskaityt?.. – jei pas mane kortele yra be vardo ir pavardes? – israso bauda?…

    Reply
    • pavargęs

      tau už idiotizmą išrašys pirmiau. neatrodo kad į visus tokius klausimus su laiku bus atsakyta?

  2. Keleivis

    Labiau įdomu kada padarys ilgo galiojimo bilietus programėlėje su QR kodais (šiuo metu vienkartiniai biletai tik su QR kodu). Kituose LT miestuose nereikia turėti plastikinės kortelės, o pas mus akmens amžius.

    Reply
  3. Klaipēdietē

    Kas tokia nesamone sugalvojo,kad autobuse bus galima mokēti banko kortele už bilieta.Tai vagišiai darbuosis autobuse,daug žmonių bus nukentējusiu,daug korteliu banko bus pavogta.Įsivaizduokite rytinis pikas žmonēs skuba įsiblaške į darbus ,susistumdimai grūstis,žmonēs traukia bekontakte kortele atsiskaityt už bilieta ,deda į kišene vagis susistumdo žmogus nesuvoks ir kortelēs gali nebelikti ,nes daug žmonių išsiblaškiusiu ,pasimetusiu daug bus vagysčių.Tokiom naujovēm jus nutiesite kišenvagiam žalia kilima apvaginēti išsiblaškiusius žmones viešajame transporte.Lietuva nēra dar tokio lygio šalis ,kad bekontakte kortele naudoti viešajame transporte,tai nesaugu ,bus daug nukentējiusiu žmoniu.PAMASTYKITE .

    Reply
    • Tadas

      Bekontakte kortele įprastai naudojasi tie keleiviai, kurie viešuoju transportu naudojasi nereguliariai (pvz.: turistai, atvykę iš kitų miestų, ar važiuojantys tik retkarčiais). Toks bilieto įsigijimo būdas būna brangesnis, negu naudojantis įprastomis kelionės kortelėmis, kuriose bilietais ar e.pinigais pasirūpinama iš anksto. Tačiau su bekontakte banko kortele nereikia rūpintis bilieto įsigijimo niuansais, kurie kartais miesto svečiams būna neaiškūs. Jūsų aprašytos situacijos dėl vagysčių niekuo nepagrįstos, nes daugumai keleivių bilietų įsigijimo ir žymėjimų procedūra niekuo nepasikeis, naujas funkcionalumas tik sukurs patogumą ir dar vieną alternatyvą atsiskaityti už kelionę.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This