Palanga blogiausią COVID-19 poziciją buvo apleidusi tik parai

Koronavirusas

Sekmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 25 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Statistikos departamentas. Klaipėdoje kaip ir šeštadienį fiksuotas tik vienas naujas COVID-19 atvejis (susirgęs klaipėdietis užsikrėtė pirmą kartą).

Savaitinių atvejų skaičius šalyje paaugo 3,5 proc., Klaipėdoje – 23,2 proc.

Pagal atvejų skaičių, per dvi savaites tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda dabar yra 18-toje vietoje tarp labiausiai sergančių savivaldybių (per parą pagerino savo padėtį viena pozicija). Uostamiestyje šis rodiklis padidėjo nuo 118,4 iki 119,1 atvejo. Lietuvoje jis praktiškai nepakito – vietoj buvusio 119,2 nurodomas 119,3.

Po paros pertraukos į blogiausią poziciją sugrįžo Palangą su 262,7 rodikliu, nors per parą čia nebuvo nė vieno naujo susirgimo. Šiame kurorte vis dar serga 60 jo gyventojų. Geriausiai toliau laikosi Pagėgių rajono savivaldybė, kur fiksuojamas nulinis rodiklis.

Per praėjusią parą į ligoninę buvo paguldytas tik vienas koronavirusine infekcija sergantis žmogus. Dabar iš viso yra gydomi 104 tokie pacientai, iš kurių devyni guli reanimacijos skyriuose. Tarp pastarųjų šeši yra nesiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso.

Šiuo metu šalyje serga 4445 žmonės – 496 mažiau nei šeštadienį. Klaipėdoje sergančiųjų skaičius sumažėjo nuo 249 iki 223.

Praėjusią parą nuo COVID-19 mirė vienas pasiskiepijęs 70-79 metų amžiaus žmogus, tačiau bendras tokių netekčių skaičius patikslinus duomenis padidėjo dviem atvejais – iki 9540. Klaipėdoje jis jau ilgą laiką nesikeičia ir siekia 427.

Sekmadienį kaip ir šeštadienį niekas nesiskiepijo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This