Tarp Klaipėdos ir dviejų Italijos uostų pasirašytos bendradarbiavimo sutartys

Uostas ir jūra

Uosto krovinių srautų didinimas, veiklos diversifikavimas, ryšiai su stambiais Vakarų šalių gamintojais ir ekspeditoriais išlieka esminiu šių metų Klaipėdos uosto prioritetu. Italijoje su darbo vizitu viešinti Uosto direkcijos delegacija ieško bendradarbiavimo galimybių, kurios prisidėtų prie Klaipėdos uosto krovinių perskirstymo, jų srautų iš Vakarų didinimo.

Memorandumą pasirašė Klaipėdos uosto vadovas A. Latakas, Taranto jūrų uosto vadovas Sergio Prete bei Lietuvos garbės konsulas Italijoje Giuseppe Saracino. Uosto direkcijos nuotr.

„Tai pirmas tokio lygmens Uosto direkcijos atstovų vizitas Italijoje, siekiant plėtoti bendradarbiavimą, megzti glaudesnius tarpusavio ryšius, stiprinti partnerystę. Per penkias dienas turėjome 11 susitikimų, tarp kurių – su trijų Italijos jūrų uostų, juose veikiančių įmonių atstovais. Su uostais susipažinome ir iš vandens pusės, ir būdami jų teritorijoje. Pagrindinis vizito tikslas – bendrų sąlyčio taškų vystant bendradarbiavimą transporto bei logistikos sektoriuose, dalijantis patirtimi laivybos, uostų plėtros, tvarumo temomis, paieškos. Pasirašėme du bendradarbiavimo susitarimus“, – pranešime pažymi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Su italais pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, kuria uostai įsipareigojo dalytis gerąja praktika, sukauptomis žiniomis tvaraus uostų vystymo, energetikos transformacijos, skaitmenizacijos, inovacijų ir kitose srityse. Sutarta plėtoti bendradarbiavimą ir dalyvaujant tarptautiniuose projektuose, iniciatyvose.

Memorandumą pasirašė Klaipėdos uosto vadovas A. Latakas, Taranto jūrų uosto vadovas Sergio Prete bei Lietuvos garbės konsulas Italijoje Giuseppe Saracino.

Taranto jūrų uostas itin svarbus šalies krovinių gabenimo srityje, jis taip pat atlieka svarbų komercinį ir strateginį vaidmenį. Uosto direkcijos delegacija viešėdama Taranto uoste turėjo galimybę iš arti susipažinti su uoste esančia infrastruktūra, veikiančiomis įmonėmis, terminalais, prieš metus pradėjusiu veikti jūrinių vėjo jėgainių parku. Uosto direkcijos vadovas susitiko su Taranto uosto  vadovu prof. Sergio Prete, pietų Italijos infrastruktūros projektų vystytojais, krovos kompanijomis.

Uosto direkcijos delegacija, lydima Lietuvos ambasadorės Italijoje Dalios Kreivienės, lankėsi ir Triesto uoste. Klaipėdos uostui verslo ryšiai su Triestu svarbūs dėl naujų krovinių srautų formavimo, šis uostas taip pat itin svarbus patirties mainų partneris inovacijų ir aplinkosaugos srityse.

Memorandumą pasirašė Klaipėdos uosto vadovas Algis Latakas ir Triesto jūrų uostų vadovas Zeno D’Agostino. Uosto direkcijos nuotr.

Bendradarbiavimo sutartimi Klaipėdos ir Triesto jūrų uostai įsipareigojo glaudžiai bendradarbiauti tvarios uostų plėtros, taršos prevencijos, atsinaujinančios energetikos, žiedinės ekonomikos srityse. Dokumentas taip pat apibrėžia uostų bendradarbiavimą tobulinant ir modernizuojant uoste veikiančias sistemas ir įrangą, taikant naujas technologijas. Dalijimasis informacija taip pat numatytas uostų infrastruktūros plėtros, prekybos kelių ir krovinių srautų Europoje ir kaimyniniuose regionuose srityse.

Memorandumą pasirašė Klaipėdos uosto vadovas Algis Latakas ir Triesto jūrų uostų vadovas Zeno D’Agostino.

Impulsą bendradarbiauti su Triesto uostu davė praėjusiais metais vykęs susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio vizitas ir iniciatyva formuoti krovinių srautą maršrutu Triestas–Duisburgas–Kaunas, numatant šio maršruto pratęsimą iki Klaipėdos uosto.  

Uosto direkcijos delegacija pirmadienį taip pat turėjo galimybę iš arti susipažinti su Triesto uosto veikla, esama infrastruktūra, apsilankyti logistikos kompanijose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This