Klaipėdos botanikos sode šiemet turėtų iškilti naujas pastatas

Švietimas

Klaipėdos universitetas savo valdomame Botanikos sode, esančiame Kretingos gatvėje, dar šiemet planuoja pastatyti naują mokslo paskirties pastatą. Jį norima konstruoti iš medinių modulių ir statyti ant polinių pamatų pagal UAB „Projektų rengimo centras” pernai parengtą projektą.

Projektuotojų vizualizacija

Šio darbo universitetas ėmėsi vykdydamas projektą „Klaipėdos universiteto Botanikos sodo infrastruktūros pritaikymas aplinkosauginiam švietimui”. Jį įgyvendinus esą bus sukurta infrastruktūra, pritaikyta aplinkosauginio švietimo veiklai, skirta Klaipėdos ir jos regiono gyventojams bei turistams. 

Tai nebe pirmasis Klaipėdos universiteto bandymas nusipirkti objekto  pastato statybos paslaugas: ankstesnis baigėsi atmetus visas gautas paraiškas ir pasiūlymus. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, potencialūs rangovai pasiūlė dvigubai didesnes kainas nei planavo užsakovas. Todėl universitetas paskelbė rinkos konsultaciją dėl šios statybos, norėdamas pasitikslinti galimos statybos terminus ir kaštus. Darbams numatyti 7 mėnesiai.

Vieno aukšto 4,5 m aukščio, 180 kvadratinių metrų ploto pastatas bus padalintas į kelias pagrindines dalis: atvirą edukacinės salės zoną, salei aptarnauti skirtas patalpas, viešuosius tualetus ir dvi patalpas personalui. O taip pat – patalpas daiktams laikyti bei inžinerinėms sistemoms aptarnauti ir „stiklinį jungiamąjį koridorių – holą”. 

„Numatomas vėdinamas fasadas, kurio apdaila – pluoštinio cemento dailylentės. Jos prie karkaso tvirtinamos horizontaliai, tarp konstrukcijos ir apdailos lentų paliekant bent 30 mm oro tarpą (arba pagal gamintojo nurodymus). Spalva – šviesiai ruda, molio. Išoriniuose kampuose įrengiami užbaigimo aliuminio profiliai, jų spalva derinama prie dailylenčių”, – taip paskelbtoje dokumentacijoje apibūdinama pastato išorė.

Universiteto ir Botanikos sodo vadovybė, pernai padovanojusi miestui kalėdinę eglę, buvo minėję, kad būtent toje vietoje, kur ji augo, ir bus statomas naujas pastatas.

2 Comments

  1. Anonimas

    Noriu patikslinti, tai Klaipėdos universiteto botanikos sodas. UNIVERSITETO… o universitetas nėra Klaipėdos, jis tik yra Klaipėdoje.

    Reply
  2. O

    Statybų kainos dabar didėja, vargu bau ar kas imsis statybų už pusę kainos, čia ir konsultantas nepadės…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This